Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015

ΟΙ ΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

evros-thumb-large
Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Μέσα στον καταιγισμό των ειδήσεων για το επερχόμενο δημοψήφισμα, που δεν ξέρουμε και αν τελικά γίνει, ορισμένες ειδήσεις, αρκετά σημαντικές θα έλεγα, περνούν στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων. Όταν ένα κράτος λειτουργεί όπως λειτουργούν όλα τα σοβαρά κράτη, τέτοιου είδους φαινόμενα σαν αυτό που θα σας περιγράψω δεν δύναται να συμβαίνουν.
Μεταφέρω αυτολεξεί από το  φύλλο, της «καθημερινής», και στο άρθρο του κ. Σουλιώτη: «Με κατάρρευση απειλείται η επιχείρηση «Ασπίδα» για τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης στον Έβρο, λόγω αδυναμίας της ΕΛ.ΑΣ. να καταβάλει εκτός έδρας αποζημιώσεις στους συνοριακούς φύλακες. Σύμφωνα με....
άριστα πληροφορημένη πηγή, από το σύνολο των 611 αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί για τις ανάγκες της επιχείρησης στις αστυνομικές διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, οι 299 αναμένεται να «αποδεσμευθούν» και να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις, καθώς το κονδύλι που απαιτείται για την παραμονή τους στον Έβρο (περίπου 120.000 ευρώ) δεν υπάρχει. Οι υπόλοιποι 312 αστυνομικοί θα παραμείνουν εθελοντικά, δηλαδή δίχως να εισπράττουν πρόσθετη αποζημίωση. Οι 249 από αυτούς υπηρετούν ως αποσπασμένοι στην αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας και οι υπόλοιποι 65 στην Α.Δ. Αλεξανδρούπολης. Υπεβλήθη πρόταση προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να γίνει ανακατανομή των συνοριακών φρουρών μεταξύ των δύο διευθύνσεων, ούτως ώστε να καλυφθούν κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερα τα κενά που θα δημιουργηθούν στην επιτήρηση της ελληνοτουρκικής μεθορίου. Αστυνομικοί που μετέχουν στην «Ασπίδα» αποκαλύπτουν στην «Κ» ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι αναμένεται αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, και μέσω Εβρου.»
Τα χερσαία σύνορά μας με τους εξ ανατολών αλλόθρησκους αποτελούνται από ένα μήκος άνω των διακοσίων χιλιομέτρων. Εξακόσιοι αστυνομικοί κλήθηκαν να φυλάνε την παραπάνω συνοριακή γραμμή, και με το χάλι που έχουν τα δημοσιονομικά μας, ελλοχεύει ο κίνδυνος οι μισοί απ’ αυτούς να αποσυρθούν. Πάντως, χθες, σύμφωνα με την παραπάνω εφημερίδα, ήταν έτοιμο το κυβερνητικό αεροσκάφος για πτήση προς Βρυξέλλες, ενόψει των εξελίξεων. Βρέθηκαν χρήματα για τα ανταλλακτικά του αεροσκάφους, που αν θυμάστε προ μηνός ήταν καθηλωμένο ελλείψει. Πάντως 120,000 χιλιάδες ευρώ για τη συνοριακή μας φύλαξη, αδυνατεί να εξοικονομήσει η κυβέρνηση.
Τη στρατιωτική θητεία την υπηρέτησα στον ακριτικό Έβρο, και κοντά στις συνοριακές γραμμές. Αρκετές φορές είχαμε προβεί σε ασκήσεις εικονικής εισβολής στα εχθρικά εδάφη, και γι αυτό γνωρίζω από πρώτο χέρι αυτά που θα σας αναφέρω στη συνέχεια.. Όταν βρίσκεται εν τη γεννέση του ένα τόσο σοβαρό θέμα, με το οποίο διακυβεύεται η εθνική ασφάλεια της Χώρας μας, δεν είναι δυνατόν το θέμα να βρίσκεται στις στήλες των εφημερίδων, και η κυβέρνηση να κοιμάται. Εδώ χρειαζόταν άμεση επέμβαση στρατιωτικών μονάδων στην περιοχή του Έβρου, και διασπορά αυτών στις συνοριακές γραμμές. Εξάλλου, ο Ελληνικός Στρατός, έχει πλήρη εικόνα των συνοριακών μας γραμμών, και ξέρει που θα κινηθεί και τι θα πράξει. Εξάλλου, πριν την επιχείρηση «ασπίδα», η φύλαξη των συνόρων ήταν ευθύνη του Ελληνικού Στρατού, και μακάρι να επανέλθει αυτή η κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών