Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιουλίου 04, 2015

Λέμε «ΟΧΙ» στα Μνημόνια τόσο των δανειστών όσο και της κυβέρνησης


Λέμε «ΟΧΙ» στα Μνημόνια τόσο των δανειστών όσο και της κυβέρνησης

Το «ΟΧΙ» του Ελληνικού Λαού την ερχόμενη Κυριακή αποτελεί ξεκάθαρη άρνηση ΚΑΘΕ απόπειρας δημιουργίας ενός νέου Μνημονίου, είτε αυτό σχεδιάζεται από τους δανειστές, είτε από την κυβέρνηση. Το τηλεοπτικό διάγγελμα του Τσίπρα την Τετάρτη  δεν πρέπει ούτε να μας ξεγελάσει, ούτε να μας ρίξει στάχτη στα μάτια για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Αυτό το οποίο σχεδιάζει στην πραγματικότητα είναι μια συμφωνία, «λίγο πάνω, λίγο κάτω», με την πρόταση των δανειστών, με την οποία θα εξαπολύσει αμέσως μια θύελλα νέων μνημονιακών μέτρων εναντίον των Ελλήνων. Αυτό, άλλωστε, έδειξε και το αίτημα απελπισίας και απόγνωσης για ένα νέο δάνειο, το τρίτο στην σειρά το οποίο θα συνοδεύεται από το Μνημόνιο-3.
Το «όχι», λοιπόν, της Κυριακής δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να....
θεωρηθεί ότι δίνει την έγκριση του Λαού για ένα ακόμη Μνημόνιο, το οποίο απλώς θα έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση και όχι από τους διεθνείς τοκογλύφους. Η ίδια η κυβέρνηση, με τις πράξεις της, δείχνει να μην πιστεύει ούτε η ίδια όχι μόνο στην «διαπραγματευτική» αξία του «όχι», αλλά και αν τελικά επιθυμεί να επικρατήσει αυτό το «όχι». Κατάφερε, με τσαρλατάνους και «νούμερα» της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής, όπως ο Βαρουφάκης, να προκαλέσει το κλείσιμο των τραπεζών, θλιβερές εικόνες με τεράστιες ουρές συνταξιούχων για μερικές δεκάδες ευρώ και οριστικό πάγωμα της εναπομείνασας κίνησης της αγοράς. Φταίνε οι δανειστές για αυτήν την κατάσταση;
Αναμφίβολα ναι, γιατί για το χρήμα δεν λογαριάζουν τίποτα και ήταν αναμενόμενο ότι θα λειτουργήσουν με τη νοοτροπία και την τακτική του γκάνγκστερ. Η κυβέρνηση, όμως, τι προετοιμασία έκανε αυτούς τους πέντε μήνες για να αντιμετωπίσει αυτό το αναμενόμενο ενδεχόμενο; Υπέγραψε την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και όλο αυτό το χρονικό διάστημα πλήρωνε τους τοκογλύφους κανονικά «ξύνοντας τον πάτο» κάθε κρατικού ταμείου, με αποτέλεσμα να στεγνώσει το Δημόσιο από ρευστό.
Έκλεισαν τις τράπεζες, ενώ διαβεβαίωναν το αντίθετο, βάζοντας ημερήσιο όριο ανάληψης το εξευτελιστικό ποσό των 60 ευρώ. Στους συνταξιούχους η αναλγησία της κυβέρνησης έφτασε σε ακόμη χειρότερο σημείο, ιδίως σ’ αυτούς που δεν έχουν κάρτα και αποτελούν την πλειονότητα, ρίχνοντας το όριο ανάληψης στα 17 ευρώ την ημέρα, αφού τους επιτρέπεται να βγάζουν μόνο 120 ευρώ την εβδομάδα, μια φορά. Είναι ολοφάνερο για ποιον λόγο το κάνει αυτό η κυβέρνηση, από την στιγμή που η ΕΚΤ πάγωσε τον ELA στα επίπεδα της Παρασκευής 26 Ιουνίου, καθώς η ρευστότητα είναι άκρως περιορισμένη και τελειώνει. Έτσι, όπως πάει, η μείωση του ημερησίου ορίου αναλήψεων στα20 ευρώ είναι αναπόφευκτη.
Την Δευτέρα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσκυνήσει τους διεθνείς τοκογλύφους και να υπογράψει ό,τι της ζητηθεί. Το «όχι», όμως, του Ελληνικού Λαού θα πρέπει να αξιοποιηθεί καταλλήλως πολιτικά και κοινωνικά, με τον πλέον δημιουργικό τρόπο, από την μόνη Πολιτική Δύναμη η οποία παραμένει Γνήσια και Συνεπής στην καταγγελία του Μνημονίου.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα εκφράσει με τον πλέον Αυθεντικό και Ανθεκτικό τρόπο την αντιμνημονιακή διάθεση του Ελληνικού Λαού.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών