Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Αυγούστου 04, 2015

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

dromokaiteio_3
Δραματική είναι η κατάσταση για το Δρομοκαϊτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, καθώς υποφέρει από τις πολυάριθμες εισαγωγές ασθενών, τις ελλείψεις κονδυλίων και τα μεγάλα κενά σε προσωπικό. Το θεραπευτήριο που εφημερεύει 2 φορές την εβδομάδα και εισάγει σε κάθε εφημερία 30-40 ασθενείς, εκ των οποίων το 70% είναι με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό, διαθέτει 160 κλίνες οξέων περιστατικών. Οι νεοεισερχόμενοι ασθενείς που αποτελούν οξέα περιστατικά νοσηλεύονται αναγκαστικά σε νοσηλευτικά τμήματα χρονίως πασχόντων ή στο Γηροψυχιατρικό τμήμα (αν και είναι νέοι) ή στο τμήμα μέσης νοσηλείας.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο Εργαζομένων, το προσωπικό αποδεκατίστηκε από...
τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις και τις μηδενικές προσλήψεις την τελευταία δεκαετία. Σήμερα υπηρετούν 400 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, όταν το 2008 ήταν 650 εργαζόμενοι, άρα 250 λιγότεροι σε 1.000 οργανικές θέσεις.
Άλλο ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι οφειλές του ψυχιατρείου προς τους προμηθευτές οι οποίες ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ, με συνέπεια να απειλούν να διακόψουν προμήθειες υλικών διατροφής και υγειονομικού υλικού. Ως εκ τούτου, το διαιτολόγιο των ασθενών προσαρμόστηκε με βάση την οικονομική στενότητα του νοσοκομείου, ενώ χωρίς τα απαραίτητα υλικά (π.χ. κρέας, ψάρι, λαχανικά κλπ) η ποιότητά του υποβαθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό.
Εντύπωση προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες το Θριάσιο Νοσοκομείο, σε ημέρα εφημερίας, δανείστηκε γάζες και σύριγγες από το Δρομοκαΐτειο.
Προτίθεται ο υπουργός Υγείας να κάνει κάτι για όλα αυτά; Θα προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις προσωπικού; Θα αυξήσει τον προϋπολογισμό του θεραπευτηρίου; Άντε να δούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών