Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2015

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ…

apoxh_ekloges_aftodioikisi
Γράφει ο Αντίοχος

Επειδή πολύς λόγος γίνεται για την αποχή από τις εκλογές της Κυριακής, καλό είναι να διευκρινίσουμε κάποια πραγματάκια.
Είναι αλήθεια, ότι το ποσοστό της αποχής (43,5%) αποτελεί ιστορικό χαμηλό για εθνικές εκλογές της μεταπολιτευτικής περιόδου. Ενδεικτικά, σε απόλυτους αριθμούς, την Κυριακή προσήλθαν στις κάλπες 800.000 ψηφοφόροι λιγότεροι από αυτούς του Ιανουαρίου. Αλλά, είναι πραγματικό ποσοστό αποχής το 43,5%; Όχι, είναι πολύ μικρότερο! Διότι, ως....
γνωστόν άνω του ενός εκατομμυρίου είναι αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές. Διότι στους εκλογικούς καταλόγους είναι από… νεκροί και διπλοεγγεγραμμένοι, μέχρι μόνιμοι ή προσωρινοί κάτοικοι εξωτερικού. Να σημειωθεί εδώ, ότι –σύμφωνα με επίσημα στοιχεία- μόνο τα τελευταία χρόνια, 500.000 νέοι Έλληνες αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό προς αναζήτηση καλύτερης τύχης, λόγω Μνημονίου. Σίγουρα όλοι αυτοί (καθώς και οι παλαιότεροι Έλληνες του εξωτερικού) θα ψήφιζαν αν τους δινόταν η δυνατότητα –η οποία δίνεται στους απόδημους όλων των χωρών-, αλλά δεν δίνεται στους Έλληνες γιατί το σύστημα φοβάται ότι θα το μαυρίσουν!
Το ερώτημα που προκύπτει από τα παραπάνω είναι το εξής: γιατί οι μεγαλοδημοσιογράφοι των καναλιών και τα συστημικά κόμματα –ενώ τα γνωρίζουν όλα αυτά- «φουσκώνουν» τα ποσοστά της αποχής; Η απάντηση στο ερώτημα είναι προφανής: διότι η αποχή συμφέρει το σύστημα και τα τσιράκια του! Και εμφανίζοντάς την τεράστια, χειραγωγούν τον κοσμάκη προς αυτήν!   
Από κει και πέρα, η αποχή χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: την ηθελημένη και την «αναγκαστική». Με την ηθελημένη, της τσογλαναρίας που –χάρη στο 5ευρω ή 10ευρω του μπαμπά ή του παππού- ξημεροβραδιάζεται στις καφετέριες μαλακιζόμενη αγρίως –συγνώμη για την έκφραση, αλλά δε βρίσκω καλύτερη- και αδιαφορώντας για ότι συμβαίνει γύρω της, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθούμε. Οι άνθρωποι αυτοί είναι άξιοι της τύχης τους!
Η «αναγκαστική» αποχή όμως, προέρχεται από ετεροδημότες που ενώ θα ήθελαν να πάνε στον τόπο τους για να ψηφίσουν, αδυνατούσαν οικονομικά να το πράξουν. Αν κρίνουμε κι από το γεγονός ότι αυτή τη φορά –εν αντιθέσει με τις προηγούμενες- ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλλουν διόδια, καταλήγουμε στο ασφαλές συμπέρασμα, ότι στην ουσία το σύστημα τους απαγόρευσε να συμμετέχουν στις εκλογές! Για προφανείς λόγους βεβαίως…
(ΥΓ): Με πρόχειρους υπολογισμούς, η «αναγκαστική» αποχή για λόγους οικονομικούς, κόστισε 2 με 3 μονάδες στην Χρυσή Αυγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών