Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2015

Διεθνής Οργάνωση κατά της διαφθοράς: Ο Σύριζα προσέφερε κάλυψη στη διαπλοκή!


Διεθνής Οργάνωση κατά της διαφθοράς: Ο Σύριζα προσέφερε κάλυψη στη διαπλοκή!

Ο Σύριζα εξελέγη δις έχοντας πύρινη ρητορική ενάντια στη διαπλοκή και την διαφθορά. Βεβαίως αυτή η ρητορική ουδεμία σχέση είχε με την τάση υπουργών και στελεχών της αριστεράς να συνωστίζονται στα τηλεπαράθυρα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, προκειμένου να προωθήσουν τις θέσεις τους. Επίσης η ρητορική αυτή ουδεμία σχέση είχε με την πρακτική, αφού όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο πρώην υπουργός ενάντια στην διαφθορά, ο Σύριζα δεν κατάφερε τίποτα σχετικά με τους αμαρτωλούς λογαριασμούς της Λίστας Λαγκάρντ.
Αυτά αποτυπώνει στην έκθεσή του ο διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός Transperancy International (TI) που ασχολείται με τη διαφθορά σε όλα τα κράτη της υφηλίου. Όπως αναφέρεται σχετικά με τις πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης Σανέλ: «Οι περισσότερες από αυτές τις πρακτικές ήταν διαδεδομένες και στις προηγούμενες κυβερνήσεις δίνοντας λάθος σήματα στους πολίτες της χώρας. Η υπόσχεση της...
προηγούμενης κυβέρνησης να αλλάξει τις διεφθαρμένες παρακτικές δεν τηρήθηκε».
Και συνεχίζει όσον αφορά τις τωρινές υποσχέσεις: «Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί μια συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά ακόμη δεν έχει παραδοθεί. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο προηγούμενος υπουργός δεν έμεινε στη θέση του, ενώ ο νέος δεν θα δίνει λογαριασμό στον πρωθυπουργό, αλλά στον υπουργό Δικαιοσύνης. Αυτό προκαλεί ανησυχίες».
Κοινώς, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έπραξε τίποτε εναντίον της διαφθοράς, αντιθέτως οδήγησε πολλές υποθέσεις στην παραγραφή, ενώ η νέα δείχνει από την αρχή ότι θα πράξει ακόμα λιγότερα για να αντιμετωπίσει την διαφθορά και την διαπλοκή που κοστίζουν δεκάδες δισεκατομμύρια ετησίως στον Ελληνικό Λαό. Έτσι ανταμοίβονται, φαίνεται, οι ατελείωτες ώρες προπαγάνδας υπέρ του Σύριζα στους δέκτες της διαπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών