Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015

Οργή και κατακραυγή από τους Έλληνες του Πόντου κατά του εθνομηδενιστή Φίλη‏


Οργή και κατακραυγή από τους Έλληνες του Πόντου κατά του εθνομηδενιστή Φίλη‏

Δριμεία επίθεση από τους Ποντίους κατά του νέου υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.
Αφορμή, το άρθρο που έγραψε παλαιότερα, αμφισβητώντας τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης. Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων με επιστολή της εξηγεί στον Φίλη ότι «το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής είναι μείζονος σημασίας για τον απανταχού ποντιακό Ελληνισμό. Από τη δεκαετία του ΄80 δίνει αγώνες προς όλες τις κατευθύνσεις με χρονολογία – σταθμό τον Φεβρουάριο του 1994, οπότε αναγνωρίστηκε ομόφωνα από την ελληνική Βουλή. ΄Εκτοτε, ο απανταχού ποντιακός Ελληνισμός δίνει αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση. Στον αγώνα αυτόν οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».
«Πιστεύουμε ότι με τη έκφραση των απόψεών σας σχετικά με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής σε άρθρο σας που δημοσιεύτηκε στις 20/8/2014», υπογραμμίζει η συνομοσπονδία στην επιστολή προς τον Φίλη, «θίξατε τη μνήμη των νεκρών μας και μειώσατε τη δυναμική που...
αναπτύχθηκε από τον οικουμενικό ποντιακό Ελληνισμό για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας. Πιστεύουμε, όμως, ότι σήμερα, ως υπεύθυνος υπουργός Παιδείας, θα επαναπροσδιορίσετε τις μη ανταποκρινόμενες στην πραγματικότητα απόψεις σας».
Επιπλέον, η συνομοσπονδία μέσω της επιστολής της εκφράζει στον Φίλη την έντονη διαμαρτυρία της «για το θέμα της αυθαίρετης αφαίρεσης από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας του κειμένου της Ιστορίας που αναφερόταν στον ποντιακό Ελληνισμό και στη Γενοκτονία αυτού από την ύλη της Γ΄Λυκείου» και ζητά άμεσα συνάντηση μαζί του.
Εκτός από τον Φίλη, υπάρχουν κι άλλοι εθνομηδενιστές οι οποίοι αμφισβητούν έμπρακτα την γενοκτονία των Ποντίων. Από τη Ρεπούση μέχρι τα «ορφανά» του «Ιού». Αναρωτιόμαστε, τελικά, αν η περιβόητη αντιρατσιστική νομοθεσία περιλαμβάνει και την άρνηση της γενοκτονίας του Πόντου, η οποία έχει αναγνωριστεί από την Βουλή των Ελλήνων.
Όσο για εκείνους που θα μιλήσουν για την «ελευθερία της έκφρασης», ας απευθύνουν τον λόγο πρώτα απ΄όλα σ΄όλους εκείνους που ζητούν την ποινικοποίηση επί της ουσίας της Εθνικιστικής Ιδεολογίας και του πολιτικού εκφραστή της, μόνο και μόνο γιατί στέκονται ως τα μόνα σοβαρά και στιβαρά εμπόδια στα σχέδια κάποιων για την μετατροπή της Χώρας σε μια πολυπολιτισμική χοάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών