Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ! «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ!

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στους εκπαιδευτικούς κύκλους, καθώς το βιβλίο ιστορίας γενικής παιδείας της Γ΄ Λυκείου στην σελίδα 130 απεικονίζει χάρτη, ο οποίος αναγράφει τα Σκόπια ως "Μακεδονία".

Το γεγονός ανέδειξαν με καταγγελίες τους σε ραδιοφωνικό σταθμό καθηγητές και γονείς, στηλιτεύοντας τον ανθελληνικό χάρτη, ενώ καλούν το Υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση αποσύρωντας το. Πιο συγκεκριμένα, ο φιλόλογος και αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας εκπαιδευτών και φροντιστών Ελλάδος, Νίκος Ρουσάκης, περιέγραψε κατά την διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής τι ακριβώς διδάσκονται τα ελληνόπουλα της τρίτης λυκείου: "Ο μαθητής παρατηρώντας θα διαπιστώσει...
πως πανω ακριβώς από την Ελλάδα, που δεν φαίνεται και πολύ καλά, ευκρινώς αναγράφεται το όνομα "Μακεδονία" αντί του FYROM".

Ενώ αναφέρει ότι η Επιτροπή που συνέταξε το εν λόγω βιβλίο δεν ασχολήθηκε καν και μετέφερε έναν ξένο χάρτη, πρωτοτυπώντας για ακόμη μια φορά -όπως ο ίδιος σχολιάζει- καθώς είναι ένα εθνικό θέμα που πονάει.

Το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως πληροφορούμαστε από το ρεπορτάζ, διδάσκεται από πέρσι στα σχολεία και κανένας εκπαιδευτικός μέχρι σήμερα δεν είχε καταγγείλει το θέμα. Φαίνεται να βρέθηκαν προ των ευθυνών τους όταν οι ίδιοι οι μαθητές με ανάρτησή τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησαν τον επίμαχο χάρτη. Η ομοσπονδία γονέων Θεσσαλονίκης κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να επιληφθεί του θέματος, καθώς είναι ανεπίτρεπτο τα ελληνόπουλα να διδάσκονται την προπαγάνδα του ψευδοκράτους.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι πως πηγές από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν πως είναι ήδη ενήμεροι για το θέμα και αντί να επιληφθούν, καταγράφουν όλες τις επισημάνσεις και άλλων βιβλίων προκειμένου να προβούν (εν καιρώ) στις απαραίτητες ενέργειες.

H Xρυσή Αυγή θεωρεί πιο αναγκαίο από ποτέ άλλοτε την άμεση επανεγγραφή των ιστορικών βιβλίων με γνώμονα την ιστορική αλήθεια και την ανύψωση του εθνικού φρονήματος.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών