Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015

Κι άλλο «φιλολαϊκό» μέτρο από την κυβέρνηση - Νέα αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες


Κι άλλο «φιλολαϊκό» μέτρο από την κυβέρνηση - Νέα αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες

Ακόμη ένα «φιλολαϊκό» μέτρο του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε εφαρμογή, καθώς αυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών προανήγγειλε χθες ο υπουργός  Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε πως οι μετακινούμενοι δεν θα επιβαρυνθούν από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στις μεταφορές.
Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου ( ο μοναδικός τύπος εισιτηρίου, άλλωστε, που διατίθεται αυτή τη στιγμή) , θα σκαρφαλώσει στο 1,30 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα. Παρά το γεγονός ότι....
οι κύκλοι του υπουργείου Υποδομών διεμήνυαν ότι θα βρεθούν άλλοι πόροι για να καλύψουν «τη μαύρη τρύπα» των συγκοινωνιακών εταιρειών που δημιουργήθηκε από την αύξηση του ΦΠΑ, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.
Η ουσία, λοιπόν, είναι ότι η τιμή του εισιτηρίου αυξάνεται και πάλι παρά τις (ψεύτικες, όπως αποδείχθηκε) υποσχέσεις της κυβέρνησης. Η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, έχοντας ανανεώσει την θητεία της, έρχεται με ακόμη πιο άγριες διαθέσεις εναντίον του Ελληνικού λαού.
Το θέμα, όμως, αποκτά και άλλη διάσταση, καθαρά προβληματική για τους Έλληνες, καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ ο Σπίρτζης δήλωσε τα εξής: «Αυτό που προγραμματίζουμε είναι, επειδή θα αυξηθεί έτσι ή αλλιώς κατά 10% το εισιτήριο, επειδή ανέβηκε ο  συντελεστής ΦΠΑ από το 13% στο 23%, να μπορέσουμε να κρατήσουμε χαμηλά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες που πηγαίνουν στις δουλειές τους με τα μέσα μεταφοράς και να επιβαρυνθεί λιγότερο το απλό εισιτήριο, το οποίο χρησιμοποιούν περιστασιακά τουρίστες ή άλλοι».
Είναι φανερό ότι ο Σπίρτζης δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ στην ζωή του Μ.Μ.Μ , προκειμένου να αντιληφθεί ότι αυτοί που κάνουν χρήση του απλού εισιτηρίου δεν είναι ούτε  «τουρίστες» ούτε «άλλοι» ( τι άλλοι; Μήπως εξωγήινοι;), αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, καθώς υπερτερούν κατά πολύ από τους συμπατριώτες τους  που διαθέτουν κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Το γεγονός ότι ο Σπίρτζης είναι εντελώς άσχετος με την πραγματικότητα δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να ντρέπεται για τις προσβλητικές αυτές δηλώσεις.
ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών