Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2015

«ΠΑΤΡΙΔΕΣ» Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

patries
Κυ­κλοφορεί σήμερα  στις κινηματο­γραφικές αίθουσες η νέα ταινία της ανεξάρτητης κινηματογραφίστριας Τσεγιέν- Μαρί Καρόν, με τίτλο «Πατρί­δες».
«Ο Απόστολος», η προη­γούμενη ταινία της γαλλίδας δημιουργού που γυρίζει ταινί­ες από το 2001, βγήκε στις αίθουσες το 2014 προκαλώντας βίαιες αντιδράσεις και απειλές για την νεαρή καλλιτέχνιδα. Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός νεαρού μου­σουλμάνου ο οποίος θέλει να γίνει Χριστιανός Καθολικός. Κάποιες αίθουσες μετά την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo τον περασμένο Ια­νουάριο αφαίρεσαν την ταινία από το πρόγραμμά τους, από τον φόβο των επιθέσεων εκ μέρους ισλαμιστών.
Η νέα της ταινία μεγάλου μήκους, είναι .....
ασπρόμαυρη και έχει προϋπολογισμό όσο ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό τριών λεπτών.
Η ταινία «Πατρίδες» αναφέ­ρεται στον ρατσισμό εναντίον των Λευκών και την προσπάθεια ενός νεαρού γάλλου να γίνει αποδε­κτός από τους μετανάστες αφού αι­σθάνεται ξένος μέσα στην ίδια του την Πατρίδα.
Στο πρώτο μέρος της ταινίας, ο γάλλος Σεμπαστιέν μετακομίζει α­πό την επαρχία με τους γονείς του στα περίχωρα του Παρισιού όπου η μητέρα του έχει βρει δουλειά. Εκεί προσπαθεί να γίνει αποδεκτός από μια ομάδα νέων, παιδιών μετανα­στών από την Αφρική. Παρά την απόρριψη την οποία υφίσταται, επει­δή «το πρόσωπό του είναι σαν την κιμωλία» αναπτύσσει μια περίπλοκη
φιλία με τον Πιερ, έναν νεαρό Καμερουνέζο ο οποίος ανα­ζητά την ταυτότητά του. Η λύ­ση είναι είτε να επιστρέψει στην περιφέρεια είτε να έρ­θει αντιμέτωπος, κυριολεκτι­κά, με την κατάσταση και να επιχειρήσει να «ενσωματωθεί» μέσα στην ίδια του την Πατρί­δα.
Στο δεύτερο μέρος, Ο Πιέρ απορρίπτει την φιλία του με τον Σεμπαστιέν και προδίδει την εμπιστοσύνη του. Αναζητά εργασία αλλά βρίσκεται αντι­μέτωπος με ένα καθεστώς που τον κρατά εξαρτημένο από τα βοηθήματα. Ταυτό­χρονα διέρχεται μια κρίση ταυτότητας. Εχει ήδη συμπλη­ρώσει πέντε χρόνια στην Γαλ­λία και δεν έχει ξαναγυρίσει στην Πατρίδα του.
Αναρωτιέται αν πρέπει να φύγει και να φτιάξει μια δική του δουλειά στο Καμερούν για να φτιάξει την ζωή του και να βοηθήσει τον λαό του, στην γη των πατέρων του, ή να μείνει για χάρη της μητέρας του που όπως και η μητέρα του Σεμπα­στιέν έδωσε τα πάντα για να του προσφέρει μια καλύτερη ζωή.
Το συμπέρασμα είναι ότι και οι δυο νέοι αναζητούν την Πατρίδα τους, και πως η ειρηνική συνύπαρξη τόσο για τα παιδιά των μεταναστών όσο και για τα παιδιά των γηγενών θα είναι αδύνατη στο μέλλον κι αυτό το μέλλον είναι κοντά.
Πηγή: Εφημερίδα «Εμπρός«

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών