Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015

ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΑΤΕ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΧΛΙΔΗΣ ΜΕ ΤΡΕΛΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!

autokinito_tsipra
Όταν το προεκλογικό σύνθημα του σύριζα έλεγε  «Ξεμπερδεύουμε με το παλιό – κερδίζουμε το αύριο», εννοούσε ότι αρκετά φάγατε εσείς ήρθε η σειράς τώρα, αφού όπως αποκαλύπτει η «Δημοκρατία της Κυριακής» «όργιο» σπατάλης έγινε στο ταξίδι του Τσίπρα στην Αμερική την ώρα που ο Ελληνικός λαός υποφέρει από το μνημόνιο Τσίπρα. 
Πανάκριβα κόστισε η οκταήμερη παρουσία του πρωθυπουργικού ζεύγους και της συνοδείας του στις ΗΠΑ. 150.000 € μόνο για τα καύσιμα του Gulfstream. 7.000 € για....
προσωπικό φωτογράφο, 13.375 € για ενοικίαση αυτοκινήτων, 17.048 € για την ΕΡΤ
gulstream-tsipras
Πανάκριβα στοίχισε στους Ελληνες πολίτες η οκταήμερη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και της συνοδείας του στην Αμερική, τη στιγμή μάλιστα που δεν είχε απτά αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τη μετακίνηση της κυβερνητικής αποστολής δεν επελέγη αεροπλάνο της γραμμής, αλλά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Gulfstream που περίμενε τον κ. Τσίπρα σταθμευμένο για μέρες στη Ν. Υόρκη (με τα έξοδα να «τρέχουν»). Μόνο το κόστος των καυσίμων ήταν 150.000 ευρώ (5.800 ευρώ κοστολογείται η ώρα πτήσης), χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα εκτός έδρας και η διαμονή του πληρώματος που απλώς… περίμενε.
Εξωφρενικό ποσό

Ενδεικτικό του σπάταλου προϋπολογισμού είναι το εξωφρενικό ποσό των 7.000 ευρώ που δαπανήθηκε για τον προσωπικό φωτογράφο του κ. Τσίπρα, ο οποίος διέμεινε στο πανάκριβο ξενοδοχείο «Manhattan Hilton Garden Inn Midtown East». Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, το κόστος διανυκτέρευσης στο εν λόγω κατάλυμα ανέρχεται στα 850 ευρώ (!) τη βραδιά, δηλαδή το κόστος έφτασε συνολικά τα 5.100 ευρώ. Μάλιστα, ο φωτογράφος δεν ταξίδεψε με το ναυλωμένο αεροσκάφος, αλλά του χορηγήθηκαν αλλά 1.300 ευρώ για εισιτήρια! Τέλος, έλαβε και 525 ευρώ ως αμοιβή.
hilton
Δεν είναι, όμως, μόνο οι φωτογραφίες που πληρώθηκαν αδρά αλλά και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για τις μετακινήσεις του. Το υπουργείο Εξωτερικών διέθεσε ούτε λίγο ούτε πολύ 13.374,94 ευρώ για την ενοικίαση αυτοκινήτων. «Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 13.374,94 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εξωτερικών, Ειδικός Φορέας 09-120 K.A.E.0845, οικονομικού έτους 2015, για την πληρωμή στη μόνιμη αντιπροσωπία του ΟΗΕ για συμπληρωματική δαπάνη ενοικίασης αυτοκινήτων στο πλαίσιο της εβδομάδος υψηλού επιπέδου της 70ής Συνόδου» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στην Δι@ύγεια.
domatio_tsipra
Οι μεγαλύτερες δαπάνες, όμως, ήταν για τα ξενοδοχεία. Ο Αλέξης Τσίπρας διέμεινε στο πολυτελές ξενοδοχείο του Μανχάταν «Westin New York», το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, και συγκεκριμένα στην Times Square, και προσφέρει στις εγκαταστάσεις του steakhouse και πλήρεις υπηρεσίες σπα. Οι τιμές του ποικίλουν ανάλογα με τον τύπο δωματίου. Ξεκινούν από τα 350 ευρώ (για απλό δωμάτιο) και φτάνουν έως και τα 800 ευρώ για μια σουίτα. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι για τη διαμονή του φωτογράφου δαπανήθηκαν 850 ευρώ την ημέρα, σίγουρα ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του Περιστέρα Μπαζιάνα δεν έμειναν επτά ολόκληρες ημέρες σε απλό δωμάτιο…
domatio_tsipra_ameriki
Να σημειωθεί ότι το κόστος εκτινάσσεται με δεδομένο ότι αρκετοί υπουργοί, όπως ο Νίκος Παππάς και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, βρίσκονταν στο ίδιο ξενοδοχείο. Σε όλα αυτά θα πρέπει να συμπεριλάβει κανείς τη σίτιση της ελληνικής αντιπροσωπίας σε μια πόλη, η οποία θεωρείται από τις πιο ακριβές του κόσμου, και το κόστος μετάβασης στις Ηνωμένες Πολιτείες όσων δεν χρησιμοποίησαν το κυβερνητικό αεροσκάφος. Εύλογα ερωτήματα προκαλεί ότι στη Δι@ύγεια ακόμη δεν έχουν αναρτηθεί οι σχετικές αποφάσεις!
domatio
Ιδιαίτερα κοστοβόρο αποδείχτηκε και το συνεργείο της ΕΡΤ που συνόδευσε τον κ. Τσίπρα. Από τον προϋπολογισμό του καναλιού εκταμιεύθηκε ποσό 17.048 ευρώ και αφορά την αποζημίωση και τα οδοιπορικά τεσσάρων εργαζομένων. Από αυτά τα χρήματα 7.000 ευρώ δαπανήθηκαν για τη διαμονή τους, 4.668 για τα αεροπορικά εισιτήρια και από περίπου 500 για τη σίτιση του καθενός. Επίσης, προκύπτει και ένα ποσό 3.400 ευρώ που περιγράφεται ως «πρόσθετα έξοδα». Βεβαίως, αν η ΕΡΤ είχε νοικιάσει συνεργείο από την Αμερική, θα δαπανούσε πολύ λιγότερα χρήματα όμως αυτό μάλλον κανείς δεν το σκέφτηκε!
Ολες αυτές οι παρεκτροπές θυμίζουν τα πολυτελή ταξίδια του Γιώργου Παπανδρέου που γύριζε τον κόσμο ξοδεύοντας αλόγιστα χρήματα σε συναντήσεις με Ευρωπαίους σοσιαλιστές και ηγέτες ξένων χωρών, διαμένοντας σε πανάκριβα ξενοδοχεία και κουβαλώντας μαζί του διάφορους «παρατρεχάμενους» για δωρεάν πολυτελείς διακοπές. Μάλιστα, τότε ο κ. Τσίπρας ήταν στην πρώτη γραμμή όσων του εξαπέλυαν επίθεση. Οπως φαίνεται, όμως, οι κακές συνήθειες της εξουσίας είναι μεταδοτικές
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών