Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015

«ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ»… ΜΑΘΙΟΥ ΜΠΡΑΙΖΑ – ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟΝΙ

αρχείο λήψης
Γράφει ο Αντίοχος

Μπορεί στο εσωτερικό η δημοφιλία του σύγχρονου εθνικού ολετήρα Αντωνάκη Σαμαρά να είναι… υπό του μηδενός, αλλά «έξω πάμε καλά» (όπως έλεγε κάποτε ο γέρο-Καραμανλής).
Έτσι, ο Αμερικανός Μάθιου Μπράιζα, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Αντωνάκη, με συνέντευξή του στο περιοδικό Επίκαιρα: «Θαυμάζω τον Αντώνη Σαμαρά και τον θεωρώ έναν από τους πιο γενναίους πολιτικούς ηγέτες της Ευρώπης των τελευταίων ετών. Ο Σαμαράς πήρε δύσκολες αποφάσεις παρόλο που.....
ήξερε ότι δεν ήταν καθόλου δημοφιλείς, ήταν όμως αναγκαίες για το καλό της χώρας. Επεξεργάστηκε και εφάρμοσε ένα οδυνηρό πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων το οποίο επέτρεψε στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές και να ξαναγίνει κανονική χώρα. Ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα».
Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο λεγάμενος υμνεί τον Σαμαρά. Στις 7 Δεκεμβρίου 2014, με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» δήλωνε: «Θα αισθανόμουν τιμή και ενθουσιασμό αν εργαζόμουν ως σύμβουλος για τον Αντ. Σαμαρά».
Ποιος όμως είναι ο θαυμαστής του Σαμαρά; Το διαδικτυακό όργανο του Σαμαρά, τον περιγράφει ως εξής: «Ο Μπράιζα μόνο τυχαίος δεν είναι. Ήταν για χρόνια το στόμα και το αφτί των ΗΠΑ για όσα συνέβαιναν στην Ευρώπη και κυρίως στην νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Και για ορισμένους είναι ακόμα».
Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Μάθιου Μπράιζα, μετά από μια πολυτάραχη διπλωματική καριέρα, από τον Ιούλιο του 1998 ειδικεύθηκε στα ενεργειακά ζητήματα και διατέλεσε αναπληρωτής ειδικός σύμβουλος στον πρόεδρο και τον υπουργό των Εξωτερικών των ΗΠΑ για την ενεργειακή διπλωματία. Τον Απρίλιο του 2001, «μπήκε» στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, με την ιδιότητα του Διευθυντή για την Ευρώπη και την Ευρασία, με περιοχή ευθύνης του τον συντονισμό της Αμερικανικής Πολιτικής για την ενέργεια στην Τουρκία, Ελλάδα, Κύπρο, Καύκασο, Κεντρική Ασία και την Κασπία. Κατά τη διάρκεια της πενταετίας 2005-2009, υπηρέτησε ως αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τα θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, με ευθύνη για την Ευρασιατική Ενέργεια, τον Νότιο Καύκασο, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Αργότερα, διορίστηκε πρέσβης των ΗΠΑ στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά τον Ιανουάριο του 2012 η Γερουσία δεν ενέκρινε τον διορισμό του, εξαιτίας της πίεσης του αρμενικού λόμπι. Για ποιο λόγο τον είχαν βάλει στο μάτι οι Αρμένιοι; Γιατί ο φίλος του Αντωνάκη ήταν (και είναι) παντρεμένος με την Τουρκάλα Zeyno Baran και είχε κραυγαλέα φιλοτουρκικές θέσεις.
Ο Μπράιζα δεν είναι άγνωστος στην Ελλάδα. Ως εκ της θέσεώς του, ήταν ο βασικότερος μοχλός πίεσης και εκβιασμών προς την κυβέρνηση Καραμανλή, για να μην προχωρήσει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης!
Σύμφωνα με τον ιστότοπο wikileaks και τα διαβαθμισμένα έγγραφα που διέρρευσαν, ο Μπράιζα απέστειλε ένα οργισμένο τηλεγράφημα στον τότε Έλληνα πρέσβη στην Ουάσινγκτον Αλέξανδρο Μάλλια, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά «Πρόκειται για μια ολέθρια ενέργεια του πρωθυπουργού Καραμανλή», ενώ για τις ίδιες ασφυκτικές πιέσεις που δεχόταν την περίοδο εκείνη η ελληνική κυβέρνηση από τον Μπράιζα (για την ακύρωση της συμφωνίας με την Ρωσσία), είχε μιλήσει -λίγα χρόνια μετά- και ο τότε υφυπουργός των εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, άνθρωπος του στενού πυρήνα του Καραμανλή.
Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, όταν ο Γ. Βαληνάκης του ανέφερε την έναρξη των συνομιλιών με τον Καντάφι για την ΑΟΖ, ο Μπάιντεν του απάντησε ως εξής: «Αυτό είναι καλό. Με τη Λιβύη μπορείτε να συνεργαστείτε και με άλλες χώρες μπορείτε να συνεργαστείτε, αλλά όχι με τη Ρωσσία»!
Ο Μπράιζα μόνο τυχαίος δεν είναι. Ήταν για χρόνια το στόμα και το αφτί των ΗΠΑ για όσα συνέβαιναν στην Ευρώπη και κυρίως στην νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Και για ορισμένους είναι ακόμα.
Αυτός είναι ο φίλος και θαυμαστής του καταστροφέα της Ελλάδος Αντωνάκη Σαμαρά! Φίλος και θαυμαστής, διότι προφανώς υπηρετούν τα ίδια –αμερικανοσιωνιστικά- συμφέροντα. Ο μεν Μπράιζα ως εις εκ των αφεντικών και ο άλλος ως πιόνι!
(ΥΓ) 1: «Αλήτη-προδότη-Σαμαρά» (σύνθημα των οπαδών της ΝΔ το 1993).
(ΥΓ) 2: «Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον ΠΡΟΔΟΤΗ κανείς» (σοφή λαϊκή παροιμία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών