Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 28, 2015

Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

PAIDEIA
Άρθρο της Κορίνας Πενέση στην εφημερίδα «Εμπρός»

Το παρδαλό συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζεται τελικά… Τη μία ο Φίλης που απαρνιέται τη Γενοκτονία των Ποντίων, την άλλη η νέο(λέρα) ΣΥΡΙΖΑ που εισηγείται την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία, και τώρα η γνωστή και μη εξαιρετέα αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία, αφού αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της προέβη σε προκλητικές δηλώσεις περί απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών, είπε να βάλει στο μάτι και το μάθημα της Ιστορίας.
Πιο συγκεκριμένα, η Αναγνωστοπούλου ζήτησε να....
αλλάξουν τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας για να μην έχουν «εθνόμετρο», να είναι δηλαδή απαλλαγμένα από αναφορές στην Ελλάδα! Το θράσος, όμως, δε σταματά εδώ. Η ίδια σε συνέντευξή της τάχθηκε υπέρ των απόψεων Ρεπούση περί συνωστισμού των Ελλήνων στη Σμύρνη… Είπε, μάλιστα, ότι η Μικρασιατική Καταστροφή ήταν προσφυγική κρίση!
Μεταξύ άλλων λοιπόν, ανέφερε και τις εξής εξοργιστικές ασυναρτησίες: «Στην Ελλάδα, εθνική Ιστορία θεωρείται ό,τι κάποιοι έχουν επιβάλλει. Δηλαδή, αυτό που οι ίδιοι θεωρούν πως αποτελεί την εθνική Ιστορία των Ελλήνων. Η Μικρασιατική Καταστροφή δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες είναι Έλληνες με μια συγκεκριμένη μοίρα, αλλά είναι ένα μεγάλο εθνικό γεγονός επειδή το Προσφυγικό είναι μεγάλο ζήτημα στην ανθρώπινη Ιστορία». Η περιβόητη Ρεπούση ωχριά μπροστά της, αφού αμφισβήτησε ακόμη και την τεράστια εθνική συνεισφορά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, λέγοντας ότι «Ο εθνικιστής θεωρεί ότι ο Κολοκοτρώνης υπήρξε επειδή ήταν Έλληνας και επειδή ο ηρωισμός είναι ίδιον της φυλής, ενώ ο ιστορικός τον κατατάσσει ως ηρωική μορφή μιας ευρωπαϊκής περιόδου επαναστάσεων».
Απανωτά τα ανθελληνικά χτυπήματα… Εν τω μεταξύ η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία, τώρα ενοχλήθηκε και από την παρουσία των ΜΑΤ, των οποίων την κατάργηση απαίτησε!
Για να μην αναφέρουμε και το γεγονός της… πρεμούρας που διακατέχει την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, το οποίο υποστήριξε στη Βουλή με πάθος…
Οι πολιτικοί οφείλουν, επιτέλους, να αποτελούν  πρότυπα συμπεριφοράς με βάση την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά και όχι παραδείγματα προς αποφυγήν.
Τέτοια πρότυπα αποτελούν οι Έλληνες εθνικιστές.
Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο χείλος τους γκρεμού, αλλά όπως έλεγε και ο Ν. Καζαντζάκης “Αν δεν φτάσει ο άνθρωπος στο χείλος του γκρεμού δε βγάνει η ράχη του φτερούγες να πετάξει …”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών