Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 21, 2015

Τελειώνει η μνημονιακή ΝΔ - Μόνη Εθνική Αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή


Τελειώνει η μνημονιακή ΝΔ - Μόνη Εθνική Αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή

ΝΔ: Μόνο ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους του Σεπτεμβρίου ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές
Μεγάλο το πολιτικό ενδιαφέρον για όσους ανήκουν και ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία για τις εσωκομματικές εκλογές τις 20ής Δεκεμβρίου. Είναι γνωστό ότι πέραν από τους τέσσερις υποψηφίους μεγάλο και ισχυρό ενδιαφέρον είχαν δείξει άπαντες οι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας και βεβαίως ο πρώην πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς ο οποίος απελπισμένα αναζητεί κάποιον πολιτικό ρόλο, μη έχοντας αντιληφθεί ότι το πολιτικό του τέλος έχει επέλθει.
Παρόλο, λοιπόν, το....
μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον στις εσωκομματικές εκλογές ψήφισαν μόνο 400.000 όπως επίσημα ανακοίνωσαν από το κόμμα της Συγγρού. Δηλαδή, μόνο ένας στους τέσσερις από τους ψηφοφόρους του Σεπτεμβρίου όπου είχαν ψηφίσει 1.526.400, ενώ τον Ιανουάριο είχαν ψηφίσει την ΝΔ 1.718.694. Σημασία έχει βεβαίως και ο μέσος όρος ηλικίας των ψηφοφόρων ο οποίος έδειχνε ξεκάθαρα ότι η λεγόμενη φιλελεύθερη παράταξη είναι ένα κυριολεκτικά γερασμένο κόμμα. Η νέα δημοκρατία έχει πάρει τον κατήφορο, έχει υπαρξιακό πρόβλημα υπάρξεως ως πολιτική οντότητα και αυτό φαίνεται ότι δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη αυτοί οι οποίοι φιλοδοξούν να ηγηθούν του εν λόγω κόμματος.
Το ερώτημα που τίθεται είναι το ζητούμενο αυτών των εκλογών. Και δεν αναφέρομαι στο πρόσωπο το οποίο τελικά θα αναδειχθεί πρόεδρος της ΝΔ, αλλά στο κατά πόσο είναι δυνατόν να αλλάξει πολιτική η Νέα Δημοκρατία. Είναι δεδομένο ότι είναι δέσμια απόλυτα της ίδιας της της πολιτικής ως κυβερνήσεως, αφού το μνημόνιο το οποίο ακολουθεί η καπιταλιστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά τη συνέχεια της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Άνευ πολιτικής σημασία, λοιπόν, οι εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ, αφού μνημονιακό κόμμα ήταν και μνημονιακό κόμμα θα παραμείνει και το μόνο το οποίο είναι δυνατόν να πράξει είναι μια αντιπολίτευση με κορώνες για τα μάτια του κόσμου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του μεγάλου ποσοστού το οποίο έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ποσοστό του αποδεικνύει ότι το κομματικό κατεστημένο καλά κρατεί και τα περί ανανεώσεως αποτελούν ένα κυριολεκτικά κενό σχήμα λόγου. Πρέπει βεβαίως να τονιστεί και το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης υπήρξε ένας από τους πλέον φανατικούς υπερασπιστές του μνημονίου και παραμένει στις ίδιες θέσεις. Τι αντιπολίτευση, λοιπόν είναι δυνατόν να κάνει στο ΣΥΡΙΖΑ; Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά με την Χρυσή Αυγή ο Μητσοτάκης είχε κάνει και δήλωση ότι δεξιά της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει τίποτε, υπάρχει τοίχος. Και η δήλωσή του αυτή αφορούσε την Χρυσή Αυγή. Την Χρυσή Αυγή την οποία πραγματικά είναι ένας τοίχος από τον οποίο δεν μπορεί να αφαιρέσει το ελάχιστο η Νέα Δημοκρατία με την οποιαδήποτε ηγεσία.
Άλλο πολιτικό συμπέρασμα από τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ είναι το αναμφισβήτητο τέλος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος προσπάθησε να επηρεάσει τις διαδικασίες με μηδενικό αποτέλεσμα.
Εις ότι αφορά την Χρυσή Αυγή οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας δεν την αφορούν, αλλά δείχνουν αυτό το οποίο δεν θέλουν να παραδεχτούν τα ηγετικά της στελέχη, ότι έχει πολιτικά τελειώσει. Μοιραία λοιπόν η Χρυσή Αυγή είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν είναι η μοναδική αξιόπιστη Εθνική αντιπολίτευση ενάντια στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου και στον εθνομηδενισμό των ορφανών του Μαρξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών