Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016

Η «πολιτική ορθότητα» επιβάλλει την απονομή Όσκαρ «με το ζόρι» σε μαύρους για λόγους… ισότητας

Η επιβολή της «πολιτικής ορθότητας» δεν θα μπορούσε να λείπει και από τον κόσμο του κινηματογράφου.

Με αφορμή την απουσία αφροαμερικανών υποψηφίων για τα Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, είχαμε μια ακόμη επίδειξη μιας κακώς εννοούμενης «αντιρατσιστικής» συμπεριφοράς. «Η αλλαγή δεν έρχεται τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε. Είναι ανάγκη να κάνουμε περισσότερα» ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος της Ακαδημίας Τσέριλ Μπουν Άιζακς, η οποία είναι Αφροαμερικανίδα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι είναι «θλιμμένη και απογοητευμένη» για το ότι δεν υπάρχουν Αφροαμερικανοί μεταξύ των φετινών υποψηφίων.

«Ενώ χειροκροτώ τους φετινούς υποψήφιους, δεν μπορώ να μη νιώθω ταυτόχρονα πληγωμένη και θυμωμένη με τον...
αποκλεισμό της διαφορετικότητας στο σύνολο των υποψηφιοτήτων. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική συζήτηση και ήρθε η ώρα να την κάνουμε, με στόχο μεγάλες αλλαγές». Η παρέμβαση της Άιζακς ήρθε ως απάντηση στις δηλώσεις του σκηνοθέτη Σπάικ Λι και της ηθοποιού Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, ότι θα μποϊκοτάρουν τη φετινή τελετή στις 28 Φεβρουαρίου. Διαχρονικά, το 93% των υποψηφίων στα Όσκαρ είναι λευκοί, ενώ στο σύνολο του πληθυσμού των ΗΠΑ το ποσοστό τους είναι μόνο 63%.

Προφανώς, η επιθυμία των προαναφερομένων (και όχι μόνον) είναι τα βραβεία Όσκαρ να δίνονται όχι με βάση την ερμηνεία των ηθοποιών αλλά με την ποσόστωση που «απαιτείται» ανάμεσα σε Λευκούς και Μαύρους. Το γεγονός ότι ακόμη και σε ταινίες ιστορικού (υποτίθεται) περιεχομένου, οι οποίες αναφέρονται στην Ευρώπη των αρχαίων χρόνων, παρατηρείται η συμμετοχή μαύρων ηθοποιών σε α’ και β’ ρόλους, κάνοντας έτσι μια βάναυση παραποίηση της ιστορικής πραγματικότητας, φαίνεται ότι δεν ικανοποιεί τους υπέρμαχους  της «πολιτικής ορθότητας», οι οποίοι απαιτούν υποχρεωτικές βραβεύσεις όχι για λόγους άψογης ερμηνευτικής διάθεσης, αλλά για λόγους… ισότητας.

Ο γνωστός μαύρος σκηνοθέτης Σπάικ Λι προχώρησε ακόμη παραπέρα, όταν στις 14 Νοεμβρίου, παραλαμβάνοντας ένα ειδικό τιμητικό Όσκαρ, είχε πει: «Το έτος 2043 οι λευκοί Αμερικανοί θα είναι μειονότητα σε αυτή τη χώρα. Και όλοι εκεί έξω που έχουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν, καλύτερα να φανούν έξυπνοι. Γιατί το εργατικό δυναμικό θα αντανακλά το πώς μοιάζει αυτή η χώρα. Όλοι που βρισκόμαστε εδώ μέσα ψηφίσαμε για τον Ομπάμα, αλλά όταν πηγαίνω στη δουλειά, στα γραφεία δεν βλέπω μαύρους αδελφούς παρά μόνο στην είσοδο ως ασφάλεια. Πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά για τον πλουραλισμό στη βιομηχανία του θεάματος. Είναι πιο εύκολο για ένα μαύρο να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ παρά διευθυντής σε κινηματογραφικό στούντιο. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας».

Είναι προφανείς οι απειλές του Λι, ο οποίος προτείνει «καλύτερα να φανούν έξυπνοι» αυτοί που προσλαμβάνουν, γιατί «το έτος 2043 οι λευκοί Αμερικανοί θα είναι μειονότητα σε αυτή τη χώρα». Κανείς, όμως, δεν πρόκειται να τον κατηγορήσει για ρατσιστική προδιάθεση εναντίον των λευκών, καθώς η επιβαλλόμενη «πολιτική ορθότητα» ορίζει ότι ο ρατσισμός είναι μονόχρωμος, τόσο ως προς την ταυτότητα των θυτών όσο και των θυμάτων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών