Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2016

Καθεστωτικά ΜΜΕ και απόκρυψη ειδήσεων


Καθεστωτικά ΜΜΕ και απόκρυψη ειδήσεων

Πριν από λίγες ημέρες σε μια απογευματινή εκπομπή υπήρχε αναφορά σ’ έναν κατηγορούμενο για παιδεραστία. Μάθαμε το όνομά του, είδαμε φωτογραφία του, πληροφορηθήκαμε γενικώς όλα τα στοιχεία της ταυτότητας και της μέχρι τώρα ζωής του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για ενδεχόμενη διαπόμπευση, ούτε επικαλέστηκε το «τεκμήριο της αθωότητας». Ίσως επειδή ο τύπος αυτός ήταν «ανώνυμος», δεν είχε δηλαδή την αναγνωρισιμότητα που έχουν οι «επώνυμοι».
Πριν από λίγο καιρό, όμως, είχαμε την περίπτωση ενός άλλου κατηγορουμένου για.....
παιδεραστία και πολύ χειρότερα για βιασμό ανηλίκου. Μόνο που η περίπτωσή του είχε διαφορετική αντιμετώπιση, ίσως επειδή εκτός από «επώνυμος» είχε και μια πολύ συγκεκριμένη και ισχυρή πολιτική ιδιότητα. Μιλάμε, βεβαίως, για την κραυγαλέα περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη, πρώην γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού στη ΝΔ, του οποίου την υπόθεση έφερε στην δημοσιότητα το περιοδικό HOT DOC και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
Σ’ αυτή την περίπτωση υπήρξαν κάποιοι ελάχιστοι, και μάλιστα αριστεροί, οι οποίοι ανακάλυψαν όχι μόνο «τεκμήριο αθωότητας», αλλά έψεξαν με τον χειρότερο τρόπο τον Βαξεβάνη για το γεγονός ότι έβγαλε στην επιφάνεια ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Επιτομή δημοσιογραφικής αθλιότητας και ανοησίας ήταν αναμφίβολα η τοποθέτηση της γνωστής εθνομηδενίστριας, Άντας Ψαρρά υπέρ του Νίκου Γεωργιάδη, με τέτοιο αισχρό τρόπο ώστε η ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών» να κατακλειστεί κυριολεκτικά από έντονες διαμαρτυρίες και ανάλογα αναθέματα εναντίον της. Σε όλα αυτά έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν.
Μπορεί ο ίδιος ο Γεωργιάδης μετά τις αποκαλύψεις να αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την θέση του, αυτό όμως το οποίο προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η στάση που κράτησε σε σχεδόν ολοκληρωτικό βαθμό το σύνολο των ΜΜΕ. Ας δούμε τι γράφει επί του προκειμένου ο Βαξεβάνης, ο δημοσιογράφος δηλαδή που έφερε στο φως της δημοσιότητας την σκανδαλώδη περίπτωση Γεωργιάδη:
«Στην υπόθεση Γεωργιάδη, που αποκάλυψε το Hot Doc, η είδηση της παραίτησης Γεωργιάδη (και αναγκαστικά και του λόγου παραίτησης) ανέβαινε και κατέβαινε στα sites, με πρωτοφανή τρόπο. Δεν ξέρω ποια πολιτική σκοπιμότητα μπορεί να ανεβοκατεβάζει μια τέτοια είδηση για παιδεραστία, που συγκλονίζει το πανελλήνιο».
Επιβεβαιώνουμε την καταγγελία Βαξεβάνη, ξεκινώντας από τα (πολύ) χειρότερα. Ότι υπήρξαν, δηλαδή, ΜΜΕ τα οποία δεν έκαναν την παραμικρή αναφορά στην είδηση, λες και δεν υφίσταται το γεγονός! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του «Έθνους», το οποίο την επόμενη ημέρα της παραίτησης Γεωργιάδη από τη ΝΔ έκρινε ότι δεν ενδιαφέρει καθόλου ως είδηση τους αναγνώστες του, έστω και με απλή αναφορά, δείχνοντας έτσι το πώς αντιλαμβάνεται την ενημέρωση (και) η φυλλάδα αυτή. Από εκεί και πέρα, όντως, η είδηση, όπως περιγραφόταν στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες, είχε ένα πολύ «ουδέτερο» περιεχόμενο καθαρά ειδησεογραφικό χωρίς σχολιασμό γνώμης για τα όσα κατηγορείται ο Γεωργιάδης, ενώ ορισμένες ιστοσελίδες «έριξαν» την είδηση σχεδόν αμέσως μετά την ανάρτησή της, με αποτέλεσμα όποιος ήθελε να επανέλθει για να την ξαναδιαβάσει, να βρίσκεται προ τετελεσμένου γεγονότος, της εξαφάνισης δηλαδή της είδησης!
Δεν χρειάζεται να ακονίσει κάποιος για πολλή ώρα το μυαλό του για να αντιληφθεί ότι αυτό το «ρίξιμο» της πληροφορίας σχετικά με τα όσα κατηγορείται ο Γεωργιάδης έχει να κάνει με σχετικές πιέσεις από την πλευρά της ΝΔ ώστε να «πέσει» η είδηση και έτσι να την δει όσο το δυνατόν λιγότερος κόσμος. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται από την μεριά της ΝΔ μια τέτοιου είδους παρέμβαση, η οποία έχει να κάνει με την χαλιναγώγηση και την φίμωση μια είδησης με ξεκάθαρα ηθικό, πολιτικό και ποινικό περιεχόμενο. Πριν από λίγες ημέρες, ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας «Παραπολιτικά» αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο αρχιτέκτονας της πολιτικής σκευωρίας κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ο Αντώνης Σαμαράς, παρενέβη έντρομος ώστε να διαγραφεί η ανάρτηση που αφορούσε το γνωστό ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ακουγόταν ξεκάθαρα να δίνει εντολές με τον πιο ποταπό και χυδαίο τρόπο για την προφυλάκιση τριών Βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Τότε ήταν η περίπτωση της γεμάτης μίσους φωνής του Σαμαρά, ενώ τώρα αφορούσε τις καταγγελίες κατά ενός ηγετικού στελέχους της ΝΔ για παιδεραστία και βιασμό ανηλίκου. Είναι, λοιπόν, ευρέως αντιληπτό ότι η ΝΔ στην προσπάθειά της να επανέλθει στην εξουσία, έστω και ως ο βασικός μέτοχος στην επόμενη εντολοδόχο συγκυβέρνηση, προσπαθεί να «θάψει» οτιδήποτε θα μπορούσε να βλάψει τα στενά συντηρητικά συμφέροντά της. Και όλα αυτά, εννοείται, σε αγαστή συνεργασία με όλες τις εκφάνσεις και τις εκφράσεις των καθεστωτικών ΜΜΕ, τα οποία αντιλαμβάνονται τη ΝΔ ως αναπόσπαστο μέρος του συστήματος της διαπλοκής, της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, στο οποίο από κοινού ανήκουν.
Γι’ αυτό, άλλωστε, αυτή η «ασυλία» της ΝΔ σε τέτοιου είδους κραυγαλέα ζητήματα ηθικής και πολιτικής σημασίας θα συνεχιστεί, ακριβώς γιατί το απόλυτα καθεστωτικό αυτό κόμμα προορίζεται ως εναλλακτική λύση εξουσίας στην επόμενη μνημονιακή συγκυβέρνηση που θα ετοιμαστεί από τους διεθνείς τοκογλύφους και τους εγχώριους υποτακτικούς τους. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών