Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαΐου 23, 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ» ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Γράφει ο Αντίοχος

Στις σχετικές με τον Β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία ειδήσεις, διαβάσαμε και το εξής: «Σημειώνεται ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 10% των ψηφοφόρων επέλεξε τις επιστολικές ψήφους. Αυτές οι ψήφοι -περισσότερες από 800.000- θα καταμετρηθούν τη Δευτέρα…».
Τι είναι, λοιπόν, αυτή η «επιστολική» ψήφος, την οποία επέλεξε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό των Αυστριακών ψηφοφόρων;

Αυτό που λέει η λέξη: δίνεται η δυνατότητα της συμμετοχής σε όσους ψηφοφόρους...
κωλύονται –για οποιοδήποτε λόγο- να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν, να το κάνουν με επιστολή. Προσέξτε! Δεν σημαίνει αυτό απαραιτήτως δικαίωμα ψήφου για τους μονίμους κατοίκους του εξωτερικού (αν και αυτοί ψηφίζουν με «επιστολική» ψήφο…), αλλά για όσους είναι άρρωστοι την ημέρα των εκλογών και αδυνατούν να πάνε σε εκλογικό τμήμα, για τους αναπήρους, για όσους ταξιδεύουν, αλλά και για τους ετεροδημότες!

Αυτό το τελευταίο, εξηγεί και τον λόγο που δε θα δοθεί ΠΟΤΕ το δικαίωμα της «επιστολικής» ψήφου στους Έλληνες – ενώ είναι καθιερωμένο σε ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως τις χώρες της Ε.Ε., αλλά ακόμα και στις μετακομμουνιστικές ανατολικές χώρες, στις δε ΗΠΑ μπορούν να ψηφίσουν ακόμα και οι… αστροναύτες από το διάστημα! 

Διότι, παρά την υποκριτική ανησυχία που εκφράζουν οι συστημικοί για τα υψηλά ποσοστά αποχής, γνωρίζουν πολύ καλά ότι τους συμφέρει! Και τους συμφέρει γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων η αποχή δεν είναι συνειδητή, αλλά κατά κάποιον τρόπο υποχρεωτική, για όσους ετεροδημότες μετράνε και το τελευταίο ευρώ για να βγάλουν το μήνα τους! Και καταλαβαίνετε βεβαίως ποιο κόμμα θα ψήφιζαν –δαγκωτό!- όλοι αυτοί οι δυστυχείς λόγω Μνημονίων, αν είχαν τη δυνατότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών