Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Μαΐου 28, 2016

DEUTSCHE WELLE: ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΤΙΝ, ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ… ΤΕΣΣΕΡΑ

mnhmonio_tspras_kammenos

Ενώ τα παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης (ειδικά της… ψεκασμένης πλευράς της) θριαμβολογούν ακατάσχετα για την (προγραμματισμένη από καιρό…) επίσκεψη Πούτιν, θέλοντας να δείξουν ότι τα αφεντικά τους, Τσίπρας και Καμμένος, δεν είναι πιόνια των διεθνών τοκογλύφων, αλλά ασκούν… «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική, η Deutsche Welle βάζει τα πράγματα στη θέση τους – και την τσιπροκαμμεναρία στην… συνήθη της θέση: στα… τέσσερα!

Ιδού το καθησυχαστικό ρεπορτάζ των οργάνων της αφέντρας Μέρκελ από την Αθήνα:

Η επίσκεψη Πούτιν δεν αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού

Θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος κυριαρχούν στην ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα-Πούτιν στην Αθήνα. Αμφότερες οι πλευρές θέλουν να....
επιδείξουν πραγματισμό, εκτιμά ο Θάνος Ντόκος, γεν. διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ…
Ενάμισι χρόνο μετά την ανάληψη των κυβερνητικών ηνίων από τον ΣΥΡΙΖΑ οι ελληνορωσικές σχέσεις φαίνεται να επανέρχονται σε πιο νηφάλια επίπεδα. Προτεραιότητα δίνεται σήμερα στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως δείχνει και η ομάδα εκπροσώπων της ρωσικής οικονομίας που συνοδεύει τον ρώσο πρόεδρο στην Αθήνα. Όπως είχε διευκρινίσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την πρώτη του συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, η Ρωσία έχει ενδιαφέρον να επενδύσει στην Ελλάδα κατά πρώτο λόγο σε έργα υποδομών, όπως λιμάνια, αεροδρόμια και αγωγούς, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα.
Ο Θάνος Ντόκος εκτιμά ότι η σημερινή συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα δεν θα εκπέμψει σημαντικά πολιτικά μηνύματα. Όπως σημείωσε, «δεν θα αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, αμφότερες οι πλευρές θέλουν να επιδείξουν πραγματισμό, να συνεργαστούν σε ποικίλα πεδία. Η Αθήνα θα ήθελε να γίνει μια πρόσθετη γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας, να προσπαθήσει να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων, παρότι βεβαίως (σ.σ. η Ελλάδα) δεν είναι μείζων παίκτης».
Οι ιστορικοί και θρησκευτικοί δεσμοί αποτελούν πάντα σημείο αναφοράς στις ελληνορωσικές σχέσεις. Ωστόσο, μετά από 1,5 χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστεί σαφές ότι οι δεσμοί της Ελλάδας με τη Δύση εξακολουθούν να παραμένουν αισθητά ισχυρότεροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών