Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Μαΐου 20, 2016

Ρεπορτάζ του Russia Today για την εκδήλωση Μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού - ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του μεγαλύτερου ρωσικού μέσου από την εκδήλωση της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης στις Αχαρνές για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

“Εκατοντάδες Εθνικιστές, κυρίως μέλη του πολιτικού κόμματος Χρυσή Αυγή συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ακριτών Πόντου στην πόλη των Αχαρνών για την Εθνική Ημέρα Μνήμης, για να τιμήσουν την ημέρα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Οθωμανούς στην ιστορική τους πατρίδα.
Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος...
κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο προς τιμήν εκείνων που έχασαν τη ζωή τους. Μιλώντας στο κοινό o βουλευτής του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε ότι «θα αντισταθούν και να πολεμήσουν εναντίον τους με κάθε μέσο» και «Χρυσή Αυγή δεν θα σταματήσει». Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν Ελληνικές σημαίες και σημαίες της Χρυσής Αυγής, τραγούδησαν παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια και στο τέλος της εκδήλωσης άναψαν δάδες προς Τιμήν των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων.

Η Ποντιακή γενοκτονία, όπως είναι γνωστό, έλαβε χώρα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια και μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταξύ 1914 και 1922. Μερικοί άνθρωποι κατέφυγαν στη Ρωσική Αυτοκρατορία. Εκδηλώσεις Μνήμης πραγματοποιούνται στις 19 Μαΐου κάθε έτους, όταν απελάθηκαν ή εκτελέστηκαν χιλιάδες Έλληνες, κυρίως από τον Πόντο, την Καππαδοκία, την Ιωνία και την Ανατολική Θράκη. Μεταξύ 450.000 και 750.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της περιόδου.” 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών