Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2016

«Καθημερινή»: Ο Γρηγόρης Λαμπράκης υμνητής του Μεταξά και της ΕΟΝ

Στην ιστορική στήλη της «Καθημερινής» με τίτλο «80 χρόνια πριν», διαβάζουμε τα εξής: «ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ (;) ΥΠΕΡ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΕΟΝ: Αι εκλεγείσαι επιτροπαί των φοιτητών [καλούν τους συναδέλφους των εις την συγκέντρωσιν κατά την οποίαν] θα ομιλήση προς την σπουδάζουσαν νεολαίαν ο αρχηγός της κυβερνήσεως κ. Ιωάννης Μεταξάς και αναπτύξη τους σκοπούς της «Οργανώσεως  της Εθνικής Νεολαίας» […] Η επιτροπή: […]. Ιατρικής […] Γρηγόριος Λαμπράκης […]».

Μπορεί, βεβαίως, η εφημερίδα να βάζει ερωτηματικό στο όνομα του Γρηγόρη Λαμπράκη (αν, δηλαδή, πρόκειται για τον γνωστό Λαμπράκη ή απλή συνωνυμία), αλλά δεν τίθεται αμφιβολία ότι πρόκειται...
για τον μετέπειτα βουλευτή της ΕΔΑ. Μόλις λίγους μήνες νωρίτερα (συγκεκριμένα στις 17 Αυγούστου 1936, περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου) ο Λαμπράκης είχε αποστείλει από την Γερμανία μια κάρτα σε Ελληνίδα φίλη του, στην οποία περιέγραφε την κατάσταση που επικρατούσε εκεί επί Εθνικοσοσιαλισμού.

Ήταν τόσο «δυσαρεστημένος» ώστε στο τέλος της κάρτας υπήρχε η προσφώνηση «Heil Hitler»! Τέσσερα χρόνια αργότερα (συγκεκριμένα στις 20 Οκτωβρίου 1940) ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον Γρηγόρη Λαμπράκη να χαιρετάει «φασιστικά» κατά την διάρκεια των Βαλκανικών Αγώνων στην Κωνσταντινούπολη, όπου έλαβε ο ίδιος μέρος ως αθλητής με την Ελληνική αποστολή.



Ο Λαμπράκης ουδέποτε υπήρξε κομμουνιστής και η συμμετοχή του στην ΕΔΑ είχε καθαρά σχέση συνεργασίας και όχι ένταξης. Ο τραγικός του θάνατος, όμως, οδήγησε την ΕΔΑ, το ΚΚΕ και την αριστερά γενικότερα να τον προσαρμόσουν στα δικά τους μέτρα για προφανείς ευνόητους λόγους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών