Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιουνίου 21, 2010

Πως οι Τούρκοι βιάζουν την Ιστορία

Του Σάββα Πέτρου
Ένα από τα πολλά εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι Τούρκοι στην Κύπρο, εκτός από τον εποικισμό και την αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της κατεχόμενης Κύπρου, είναι και η αλλαγή της ιστορίας του νησιού. Κατασκεύασαν ένα έκτρωμα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ιστορία της Κύπρου και την προσάρτησαν και την ταύτισαν με την ήδη παραχαραγμένη ιστορία της Τουρκίας.

Αυτήν την παραχαραγμένη ιστορία, αφού κατάφεραν να την εμπεδώσουν οι ίδιοι, την διδάσκονται στα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσής τους και το χειρότερο οι ξεναγοί την μεταφέρουν στους ξένους που επισκέπτονται την Τουρκία και την κατεχόμενη Κύπρο και αυτήν την ψεύτικη και παραχαραγμένη ιστορία που στηρίζεται σε μια πλεκτάνη αληθοφάνειας την παρουσιάζουν ως μια ενιαία ιστορία της Τουρκίας και της κατεχόμενης Κύπρου που να φαίνεται ότι όχι μόνον η κατεχόμενη Κύπρος αλλά και η υπόλοιπη ελεύθερη Κύπρος έχουν κοινή ιστορία με την τουρκική ιστορία.

Σε πρόσφατο συνέδριο πολιτιστικής κληρονομιάς, που έγινε στην Τουρκία υπό την προεδρία του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Davutoglu, ελέχθη ότι στη σημερινή Τουρκία οι Τούρκοι είναι οι συνεχιστές της ιστορίας των αρχαίων πολιτισμών, οι οποίοι αναμείχθηκαν με τον τουρκικό πολιτισμό και κουλτούρα και το κράμα αυτής της ανάμειξης άρχισε να παράγεται από το 1071 μ.Χ., όταν εμφανίστηκαν στην περιοχή η μάζα των Μογγόλων Τούρκων που έφθασαν από τη Μογγολία.

Αυτό το κατασκεύασμα το παρουσιάζουν τουρκική ιστορία και στηρίζεται στους Φρύγες, μιαν αρχαία φυλή που για αληθοφάνεια αναφέρουν αποσπάσματα από τον Όμηρο και συγκεκριμένα από την Ιλιάδα, αναφέροντας τους Φρύγες ως εχθρούς των Ελλήνων στον πόλεμο της Τροίας. Θεωρούν τους Φρύγες ως προπατόρές τους και η αντιπαλότητα των Τούρκων με τους Έλληνες αρχίζει από την εποχή του Τρωικού Πολέμου. Για να στηρίξουν αυτό το ψεύτικο κατασκεύασμα, αναφέρουν ότι οι Φρύγες πριν από τον Τρωικό Πόλεμο κατοικούσαν στη Θράκη και Σαμοθράκη και με τον ερχομό των Αχαιών υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη Θράκη και να εγκατασταθούν στη Μικρά Ασία. Για να υποστηρίξουν αυτό το ψέμα παρουσιάζουν ένα αγγείο που ευρέθη στη Σαμοθράκη, πάνω στο οποίο φαίνονται χορευτές να χορεύουν γυρνώντας γύρω από τον εαυτό τους και να βγαίνει σκόνη. Σε αυτόν το χορό στηρίζουν την αληθοφάνεια της πλαστής ιστορίας ότι οι σημερινοί Δερβίσηδες έχουν βάση στη διδασκαλία τους τον Πλάτωνα.

Δεν είναι τυχαίο που βάζουν σε αυτό το κατασκεύασμα και τον Πλάτωνα. Όπως θα δούμε πιο κάτω, αφήνουν υπονοούμενο ότι σε αυτό το έκτρωμα της ιστορίας τους έχουν και στοιχεία του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού πως οι Αρχαίοι Έλληνες δεν έχουν σχέση με τους σύγχρονους Έλληνες και είναι κάτι διαφορετικό.

Στα σχολεία οι Τούρκοι διδάσκονται αυτήν την παραχαραγμένη ιστορία ως γενική για όλους τους Τούρκους

Περαστικοί και κατακτητές

Σε περιοχές όπου ήκμασε ο αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός, όπως η Ιωνία, η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, τα νότια παράλια της Τουρκίας και η κατεχόμενη Κύπρος παρουσιάζουν την ίδια ιστορία και κοινό γνώρισμα της ιστορίας αυτών των περιοχών είναι ότι οι Έλληνες παρουσιάζονται ως περαστικοί και ως κατακτητές. Πρώτους κατοίκους της Τουρκίας στα βιβλία της ιστορίας τους, στα εγχειρίδια που δίνουν δωρεάν στους ξένους τουρίστες και στο διαδίκτυο παρουσιάζουν τους Χετταίους από το 1900 π.Χ. μέχρι το 1200 π.Χ. Από το 1200 π.Χ. μέχρι το 600 π.Χ. η Τουρκία ήταν κάτω από την Περσική Αυτοκρατορία και οι λαοί που ζούσαν στη Τουρκία, οι Φρύγες και οι Λήδες, είχαν άμεση επιρροή από τους Πέρσες.
Από το 600 π.Χ. μέχρι το 1453 που οι Τούρκοι κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή ήταν οι Ρωμαίοι και οι Βυζαντινοί.



Οι σταθμοί της πλαστής ιστορίας

Αναλυτικά ως σταθμούς της πλαστής ιστορίας έχουν τις πιο κάτω χρονολογίες.

1900 π.Χ.-1200 π.Χ. Χέτταιοι. Στο διάστημα αυτό οι Χετταίοι είχαν άμεση επίδραση από τους Αρχαίους Αιγυπτίους και Πέρσες.

1250 π.Χ. Τρωικός πόλεμος, με τους προπατόρες των Τούρκων Φρύγες αντιπάλους των Ελλήνων.
1200 π.Χ. - 700 π.Χ. Παρατηρείται εποικισμός από τους Έλληνες στα παράλια της Τουρκίας στην Ιωνία.
700 π.Χ. Ο Όμηρος, που αναφέρεται ως HOMER, γεννιέται στη Σμύρνη.
546 π.Χ. Ο Κύρος ο Μεγάλος επεκτείνει την κυριαρχία των Περσών στην Ανατολία. (Η Ανατολία είναι η σημερινή Τουρκία).
334 π.Χ. Ο Μεγάλος Αλέξανδρος εκδιώκει τους Πέρσες από την περιοχή.
130 π.Χ. Οι Ρωμαίοι καταλαμβάνουν την Ανατολία και ορίζουν την Έφεσο ως πρωτεύουσα.
47 μ.Χ. - 57 μ.Χ. Ο Απόστολος Παύλος διαδίδει το Χριστιανισμό.
330 μ.Χ. Ο Κωνσταντίνος ορίζει την Κωνσταντινούπολη ως νέα πρωτεύουσα.
1071 Άνοδος των Σελτζούκων Τούρκων και κυρίευση της Ανατολίας, ορίζεται το Ικόνιον ως πρωτεύουσα.
1453 Κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους και μετονομασία της σε Istanbul.

Το τουρκικό κόμπλεξ
Γενικά τους Τούρκους τούς διακατέχει ένα αίσθημα κατωτερότητας, ώστε τόσο στην Τουρκία όσο και στην κατεχόμενη Κύπρο οι ξεναγοί όταν κάνουν ξενάγηση σε ξένους τουρίστες αποφεύγουν να αναφέρουν τη λέξη ελληνικό.

Τα ελληνικά αγάλματα, θέατρα τα αναφέρουν ως Ρωμαϊκά, τις ελληνικές επιγραφές τις αναφέρουν ως Λατινικές. Εάν κάποιος επισκέπτης ρωτήσει τον ξεναγό κάτι που η απάντηση πρέπει να περιέχει τη λέξη ελληνικό, ο ξεναγός δεν δίνει απάντηση.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ψευδοκράτους, η χιλιόχρονη ιστορία της Κύπρου από το 7000 π.Χ. μέχρι το 1191 μ.Χ. που η Κύπρος κατελήφθη από το Ρίχαρδο Λεοντόκαρδο καλύπτεται σε πέντε γραμμές που αναφέρει τα εξής: «Υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των ιστορικών για την προέλευση των κατοίκων της Κύπρου. Μερικοί υποστηρίζουν ότι προέρχονται από την Ευρώπη και μερικοί υποστηρίζουν ότι προέρχονται από την Ασία. Η Κύπρος έχει επηρεασθεί από αρχαίους πολιτισμούς όπως τους Χετταίους, Αιγυπτίους και των Αρχαίων Ελλήνων. Από το 58 π.Χ. μέχρι το 395 η Κύπρος ήταν υπό την κυριαρχία των Ρωμαίων. Το 395 μ.Χ. η Κύπρος ετέθη υπό την κυριαρχία των Βυζαντινών και σε αυτήν την περίοδο σιγά σιγά οι Βυζαντινοί κατάφεραν να εμπεδώσουν τον ορθόδοξο Χριστιανισμό».

Η «ιστορία» της Κύπρου
Οι χρονολογίες σταθμοί όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ψευδοκράτους είναι:

7000 - 3000 π.Χ. Νεολιθική εποχή
4000 - 2500 π.Χ. Εποχή του χαλκού
1500 - 1450 π.Χ. Χετταίοι
1450 - 1000 π.Χ. Αρχίζει η κυριαρχία των Αιγυπτίων
1200 - 1000 π.Χ. Ίδρυση της Σαλαμίνας, των Σόλων, της Πάφου, του Κουρίου και της Κερύνειας. (Δεν αναφέρει από ποιους ιδρύθηκαν).
1000 - 850 π.Χ. Εποχή του σιδήρου
850 - 750 π.Χ. Η Κύπρος υπό την κυριαρχία των Ασσυρίων
750 - 475 π.Χ. Η Κύπρος υπό την κυριαρχία των Ασσυρίων, Αιγυπτίων και Περσών
333 - 58 π.Χ. Η Κύπρος υπό την κυριαρχία των Αρχαίων Ελλήνων των HELLEN
58 π.Χ. - 395 μ.Χ. Η Κύπρος υπό την κυριαρχία των Ρωμαίων
395 - 649 μ.Χ. Η Κύπρος υπό την κυριαρχία των Βυζαντινών
649 - 965 μ.Χ. Η Κύπρος βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση στη διαμάχη μεταξύ Βυζαντινών και Ισλαμικής Αυτοκρατορίας
965 - 1191 μ.Χ. Η νήσος εκ νέου τίθεται κάτω από τους Βυζαντινούς
1191 - 1192 μ.Χ. Η Κύπρος καταλαμβάνεται από τον Ριχάρδο.

Η "ιστορία" του ψευδοκράτους!
Το εγχειρίδιο που χορηγείται δωρεά στους τουρίστες στα κατεχόμενα, στην εισαγωγή του αναφέρει ότι η «ΤΔΒΚ» για να φθάσει σήμερα στην κατάσταση που βρίσκεται, πέρασε πολέμους και καταστροφές από τα βάθη των αιώνων. Πέρασαν πάρα πολλοί κατακτητές όπως Φοίνικες, Ασσύριοι, Αιγύπτιοι, Πέρσες, Έλληνες. Η νήσος Κύπρος το 648 μ.Χ. κατελήφθη από τον Hazretin Osman και από τότε ο Ισλαμισμός έγινε θρησκεία της Κύπρου.

Ενώ οι Τούρκοι στην κατεχόμενη Κύπρο διδάσκονται αυτήν την παραχαραγμένη ιστορία, παρατηρούμε ότι στις ελεύθερες περιοχές γίνεται μια προσπάθεια να μη διδάσκεται η Ιστορία της Κύπρου. Αυτή η προσπάθεια να αποσιωπηθεί η ιστορία της Κύπρου είναι κατευθυνόμενη από το International Group of Crisis, μετά την άρνηση των Ελληνοκυπρίων να δεχθούν τη λύση όπως ήταν στο σχέδιο Αναν. Αναφέρεται ότι μια αιτία που οι Ελληνοκύπριοι δεν αποδέχθηκαν το σχέδιο λύσης είναι ο εθνικός φανατισμός των Ελληνοκυπρίων που καλλιεργείται στα σχολικά βιβλία για την Ιστορία της Κύπρου. Παρατηρείται τα τελευταία δυο χρόνια ότι εκτός από την αλλαγή των βιβλίων της Ιστορίας σε Ελλάδα και Κύπρο στο βωμό της δήθεν επαναπροσέγγισης και επανένωσης, έχουν εξαφανισθεί από τα ξενοδοχεία τα εγχειρίδια της Ιστορίας της Κύπρου. Φεύγοντας από την Κύπρο ένας ξένος έχει μαζί του το εγχειρίδιο με την παραχαραγμένη ιστορία που δίδεται δωρεάν.

Οι Τούρκοι ξεναγοί
Όταν ένα λεωφορείο εισέρχεται στα κατεχόμενα, την ξενάγηση την αναλαμβάνει Τούρκος ξεναγός και αρχίζει να λέει στους ξένους την ψεύτικη ιστορία. Ο Ελληνοκύπριος ξεναγός απαγορεύεται να επέμβει ή να εκφέρει άποψη. Μερικοί Ελληνοκύπριοι ξεναγοί στην επιστροφή κάνουν διορθώσεις, αλλά οι περισσότεροι προτιμούν να μη λένε τίποτε για να μη συγχύζονται οι τουρίστες και οι τουρίστες μένουν με την παραχαραγμένη ιστορία που τους είπε ο Τούρκος ξεναγός και με το εγχειρίδιο της πλαστής ιστορίας που στο εξώφυλλο έχει φωτογραφίες από τη Σαλαμίνα, τους Σόλους και αρχαία ελληνικά αγγεία.

* Tαγματάρχης εν αποστρατεία
Σημερινη

5 σχόλια:

  1. XEIROGRAFA TOY AGNOSTOY [ DERMATA KATERGASMENA ] BRETHIKAN STHN KAPADOKIA SE MIA SPYLIA APO TON MONAXO THS PARAKIMENHS MONHS ,SE TOYRKIKA ME LATINIKOYS XARAKTIRES KAI DIPLA ELLHNIKA ME LATINIKOYS XARAKTHRES, PARATHETO .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MAZEPSAME THS KONIKES SKHNES AGIKSAME TA PLEYRA TON ALOGON KAI MPIKAME STIN SEIRA , PERASAME MESA APO THN PYLH POY SXHMATIZAN TA BRAXIA STHN MIA PLEYRA TOY OROPEDIOY . TO EDAFOS ARXIZE NA KATHFOTIZH STA PODIA MAS PERA MAKRIA BLEPAME THN PEDIADA . ME GRIGORES POREIES MERA NYXTA MEXRI POY EIDAME STO BATHOS TOY ORIZONTA THN MEGALH OROSEIRA .EKEI STRIPSAME ARISTERA OPOS EPREPE KALPAZONTAS XAROYMENA GIATI KONTEBAME , MOLIS OMOS FTASAME STO FRYDI TOY BOYNOY EIDAME TO THOLO PERIGRAMA PLYSIASAME STHN ARXH ME ARGO META ME KSEFRENO KALPAZMO OI MPROSTARIDES PROTOI , ATELEIOTO FANTAZE ,KATO APO THS AKTINES TOY HLIOY , APO KONTA AKOMA PIO PSILO ADYNATON NA TO SKARFALOSOYME , ISA POY EFTANAN TA AKONTIA MAS STHN KORYFH MONO TA BELH MAS TO PERNAGAN , KAI EKSALOY DEN EPREPE NA EINAI EKEI, OI ANIXNEYTES POY PHGAN DYO MERES DROMO PANO KATO TEIXOS ME THN TETRAGONH PETRA PANO SE MIA ALLH PETRA , ME PYRGOYS ME EPALKSEIS PSILO POLH PSILO TO TEIXOS PANO KATO ATELEIOTO , POY EKSALOY DEN EPREPE NA BRISKETE EKEI . ETSI O ARXHGOS DIETAKSE NA PAME PISO SE ENA LOFO MIAS MERAS POREIA APO TO TEIXOS , STHSAME THS KONIKES SKHNES MAS , OLOYS TOYS YPARXHGOYS EKALESE STHN MEGALH SKHNH TOY ARXHGOY KAI EKANE SYMBOYLIO KAI EDOSE TON LOGO SE OLOUS, META KAPNISAN TON KAPNO TOY POLEMOY KAI THS SOFIAS TOY MEGALOY MAGOY MAS KAI TRAGOYDISAME TOYS THRILOYS TON PALEON MONOPATION POY TRAGOYDISTA MAS EFERAN OS EDO , EIPAME TA TRAGOYDIA KAI ANAPODA MIPOS KSEXASAME TIPOTA KAI NATO BGHKE MONO TOY EPREPE NA PAME DEKSIA KAI OXI ARISTERA STHN MEGALH OROSEIRA .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KSEKINISAME PALI ME GORGES POREIES FTASAME STHN OROSEIRA , THN PROSPERASAME GRAMH STHN NEA POREIA PERASAME THN BOYNA ANIFORIZONTAS SE GLISTERA MONOPATIA ANYFORIKA ANAMESA SE OROSEIRES MERA NYXTA XORIS STAMATIMO OSO HRTHAME KAI ALO TOSO SIGA SIGA ARXISAME NA KATEBENOYME KAI EIDAME APO MAKRIA THN EFORH KOILADA EIDAME KAI TA KEFALOXORIA , KAI OI ANIXNEYTES MAS MILHSAN GIA MIKRH POLI LIGO PIO PERA . ANATHAREPSAME OLOI MAS TO KREAS KATO APO THS SELLES EIXAI TELEIOSH SE POLOYS , TO AIMA KYLISE GORGA STHS FLEBES MAS , THELAME KAI EMEIS LAFYRA , THELAME DOKSA KAI SKLABES KAINOYRGIES KAI OLA TA KALA THS LEILASIAS, O SKOTOMOS TO AIMA , OI PARTHENES STHN FANTASIA MAS OXI MONO HDONISE TA SKELIA MAS ALLA OLA TA MELOI MAS, KAI O ORIMAGDOS ARXISE .PESAME SAN AGRIMIA PEINASMENA GIA TO THYRAMA TOYS DYPSASMENOI GIA MAKELEIO , SKOTASAME ELEYTHERA MEXRI POY KOYRASTIKAME , TA KEFALOXORIA OYTE MAS STAMATISAN H MIKRH TEIXISMENH POLH ME THS PYLES ANOIXTES THN BRIKAME KAI TOYS SKOPOUS FEYGATOYS, EIMASTAN NIKHTES KANAME OTI POTHOYSE H KARDIA MAS . APOTHIKES GEMATES KRASIA KAI OLA TA KALOYDIA POY PROTH FORA PEFTANE STHS KOILIES MAS. GLENDAGAME MERES KAI NYXTES DYO OTAN AKOYSTHKE MEGALH ANATARAXH , ENAS YPARXYGOS O PIO MEGALOS SE HLIKIA FONAZE KAI ELEGE OTI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. DEN YPARXOYN YIOYNAN ME KITRINA MALLIA KAI GALANA MATIA STONGILA KAI OXI SXISTA OTI OI KAINOYRGIOI SKLABOI DEN EXOYN TO KITRINO XROMA TOY GINOMENOY STARIOY POY EXOYN OI YIOUNAN , MERIKOI EINAI ASPROI OPOS TO XIONI TOY OROPEDEIOY MAS, OTI AYTOI DEN EINAI YIOYNAN, EGINE MEGALH ANATARAXH POLOI SYMFONISAN ME TON PALIO OTI NAI NAI DEN EINAI YIOYNAN. MA O KAINIOYRGIOS ARXHGOS SALTARE STO ALLOGO ME TA NEYRIKA DAKTYLA TOY TRABIKSE TA XALINARIA BIAIA , TO ALLOGO ORTHOTHIKE AFINIAMENO KI OPOS PROSGIOTHIKE GIA KALPASMO XORIS NA LOGARIAZEI TIPOTA , AYTOS TO KOYMANTARISE ME EYKOLIA , STREFONTAS TO GIRO GIRO , ORTHOTHIKE PANO STHN SELLA TOY KAI ME THN EPIBLITIKH FONH TOY EIPE DEIXNONTAS TOYS SKLABOYS ME TO DAKTILO TOU AYTOI EINAI YIOYNAN , STREFONTAS DE TO XERI TOY ISA STON ORIZONTA PERA MAKRIA KAI EKEI KATO EINAI TO YIOYNANISTAN KAI EMEIS OLOI XARIKAME EIXAME BREI TO YIOYNANISTAN KAI TOYS YIOYNAN EIXAME BREI TON PARADEISO MAS . YPIRXAN OMOS POLOI PALIOI POLEMISTES POY ELEGAN OTI AYTOI DEN EINAI YIOYNAN EIXAME KANH ALOUS YIOUNAN , OTI TO YIOYNANISTAN EINAI EKEI PISO APO TO MEGALO TEIXOS . EMEIS OMOS EIMASTAN XAROUMAENOI EIMASTAN NHKHTES . ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EIMASTAN MEGALH FYLH PERIFANOI POLEMISTES DEINH KABALARIDES KAI OXI MONON, STA ALOGA EPANO MEGALONAME TA PAIXNIDIA MAS ME ALOGA, POLEMOYSAME PANO STA ALOGA, PETHENAME PANO STA ALOGA ,TA ALOGA H ZOH MAS, KOPADIA ATELEIOTA TA ALOGA .NOMADES BOSKOI EIMASTAN KAI POLEMISTES, TETOIOI EIMASTAN . TIPOTA DEN MAS STAMATOYSE OTAN KANAME EPITHESH PROTA AYTH ME TA TOKSA META AYTOI ME THS PENTE SIDERENIES MPALES SE KATHE XERI META AYTOI ME TA AKONTIA , SA LAILAPA PEFTAME ,SAN TO XONTRO XALAZH POY MARENH TA PANTA , STO PERASMA MAS DEN AFINAME TIPOTA MEXRI KAI THS SBOYNIES MAZEBAME STA MEGALA KARA. TORA PALI EXEI ERTHEI H ORA NA KSEKINISOYME GIA MIA AKOMA EPIDROMH , META TOSON KAIRO SARANTA FORES EIXE PESH TO XIONI STO OROPEDIO MAS. GLENTIA AGONES ME ALLOGA, POLEMIKA ALOGA ,TOKSOBOLIES , AKONTIA, AGONES MEXRI TELOYS , KAI OLA TA ORAIA . KAI OLA AYTA XARI STON MEGALO ARXIGO OXI TON DEIKO MAS EKEINON POY DIAFANTEYE TA MERH POY KANAME PANTA THS EPIDROMES MAS TO LEGANE EPARXIA YIOUNAN ,POY EIXE ORISI STOYS YPIKOOYS TOY NA EXOYN
    MIA AGELADA KATHE OIKOGENIA ,THN TELEYTAIA FORA STHN EPIDROMH MAS MAZEPSAME TOSA ALOGA KAI AGELADIA POY TA AGELADIA HTAN PIO POLLA APO TA ALLOGA KAI OI GYNEKES PIO POLLES APO TA GELLADIA ,KAI TA KARA FORTOMENA AMETRHTA LAFYRA KAI OI SKLABOI POLOI ,DYSKOLEYTIKAME POLY STON GYRISMO MEXRI TO OROPEDIO MAS , ALLA AKSIZE TON KOPO. MAS EIXAN FTASH GIA ARKETO KAIRO. TORA PIA PETHANE O PALIOS ARXHGOS STO MEGALO GLENTH POY KRATISE ENA FEGARH, STA XERIA TON DEKA MIKROTERON GYNEKON TOY ,KAI O NEOS O GIOS TOY PALEIOY EIXE DIATAKSH NA KAPNISOYME TO KREAS APO THS TELEYTAIES AGELADES NA TO BALOYME KATO APO THS SELLES TON ALLOGON MAS ETOIMOI NA PAME KSANA STO IDIO MEROS TO YIOYNAN./// μετα το 6.39 και πριν 6.53

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών