Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιουνίου 21, 2010

Η κυβέρνηση ακυρώνει την αξιοπιστία όλων των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών

Το ελληνικό δημόσιο προσέφυγε σε ξένες ελεγκτικές εταιρείες (όπως η Deloite και η KPMG) για να παρακολουθήσει τον κρατικό προϋπολογισμό, το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και το Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής.

Αδυναμία ή σκοπιμότητα, σημασία έχει πως η κυβέρνηση Παπανδρέου παραδέχεται πως δεν διαθέτει – ή δεν εμπιστεύεται – τους κατάλληλους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να παρακολουθήσει την πορεία του κρατικού προϋπολογισμού.
Το παραδέχθηκε ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδης στην Βουλή, ύστερα από ερώτηση του βουλευτής της ΝΔ Μάριου Σαλμά.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ (Υφυπουργός Οικονομικών): Όταν δεν έχεις τεχνογνωσία, προσφεύγεις για να την εξασφαλίσεις.

Δηλαδή, ακυρώνει την αξιοπιστία όλων των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών και παράλληλα θέλουν να μας πείσουν ότι θα πιάσουν τους φοροφυγάδες….

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Η διάρκεια της συμφωνίας είναι είκοσι τέσσερις μήνες και το ανώτατο όριο του τιμήματος ανέρχεται στις 800.000 ευρώ.

Δηλαδή, οι Partner, KPMG, Deloite και Price Waterhouse θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα οικονομικά του κράτους; Υπάρχει τόση εμπιστοσύνη, ώστε να είμαστε σίγουροι πως δεν θα υπάρξουν διαρροές προς τα έξω; Και αν είμαστε τόσο σίγουροι γιατί ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής Σήφης Βαλυράκης ζητά τον έλεγχο της KPMG για την εμπλοκή της στην υπόθεση Siemens; Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σύνηθες φαινόμενο των κρατών να βάζουν μέσα στους προϋπολογισμούς εταιρείες συμβούλων, που δεν είναι εξειδικευμένες για να παρακολουθούν)
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών