Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιουνίου 21, 2010

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΓΚΑΖΠΡΟΜ

Η ρωσική "Γκαζπρόμ" απειλεί ότι από τις 09:00 ώρα Ελλάδας, σήμερα, θα ξεκινήσει τις διαδικασίες περιστολής της ροής φυσικού αερίου στο δίκτυο της Λευκορωσίας, η οποία μπορεί και να φθάσει το 85% του συνόλου των παρεχόμενων όγκων, λόγω συσσωρευμένου χρέους 192 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ.

Έως εκείνη την ώρα και από τις 06:00 περίπου το πρωί, εκπρόσωποι του Μινσκ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Αντρεί Φιλόνοφ, θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν έναν συμβιβασμό, αν και οι χθεσινές και προχθεσινές προτάσεις της πλευράς της Λευκορωσίας για εξόφληση του χρέους σε είδος, απορρίφθηκαν από τη ρωσική "Γκαζπρόμ".

Ο επικεφαλής της, Αλεξέι Μίλερ, δήλωσε, μάλιστα, ότι οι συμβιβαστικές προτάσεις του Μινσκ αποτελούν ομολογία του χρέους, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα βρεθεί τρόπος να παρακαμφθεί το δίκτυο της Λευκορωσίας και η Μόσχα να συνεχίσει κανονικά την τροφοδοσία των πελατών της στην ΕΕ, αυξάνοντας τη ροή μέσω Ουκρανίας και Πολωνίας.


Νωρίτερα, ανώνυμος εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας της Λευκορωσίας είχε προειδοποιήσει ότι εάν η "Γκαζπρόμ" υλοποιήσει την απειλή περικοπής ακόμη και 15%, πολύ περισσότερο του 85% της ροής, τότε το λευκορωσικό δίκτυο δεν θα είναι, από τεχνική άποψη, σε θέση να συνεχίσει την ομαλή διαμετακόμιση του αερίου μέσω του εδάφους της, λόγω της δραματικής πτώσης της πίεσης.

"Πρόκειται για προφανή εκβιασμό, που δεν μας αφορά", απάντησαν πηγές στην "Γκαζπρόμ", οι οποίες εξέφρασαν την ανησυχία ότι έως το τέλος του χρόνου τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα, λόγω της κατάστασης της οικονομίας της Λευκορωσίας και ότι το χρέος του Μινσκ εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 500-600 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της λευκορωσικής εταιρείας "Μπελ-Τρανσ-Γκαζ" υποστήριξε ότι η Μόσχα και ο Α. Μίλερ απέρριψαν "ισορροπημένες και λογικές προτάσεις" για σύνδεση του χρέους αγοράς του αερίου και εκείνου της ρωσικής πλευράς για τη μεταφορά του μέσω του λευκορωσικού δικτύου, ενώ η Ρωσία απαντά ότι το όλο πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί η Λευκορωσία αποφάσισε αυθαίρετα να ορίσει την τιμή του αερίου στα 150 $ / 1000 κυβικά, έναντι 174 $, που ζητά η "Γκαζπρόμ" βάσει του συμβολαίου της.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών