Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιουλίου 31, 2010

Ανεφοδιάζεται η αγορά

Κρίσιμους τομείς, όπως αεροδρόμια, πλοία, νοσοκομεία και άλλα εφοδιάζουν τα βυτιοφόρα του στρατού, συνευόμενα απο περιπολικά της αστυνομίας και τζιπ, μετά τη σχετική απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες από την απόφαση των μεταφορέων να συνεχίσουν την απεργία τους.
Την ίδια ώρα, τα ιδιωτικά βυτιοφόρα εργάζονται επί 24ώρου βάσεως ώστε να καλύψουν όσο το δυνατόν ταχύτερα τις ανάγκες της αγοράς σε καύσιμα.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στην Αττική 250 πρατήρια έχουν πληρότητα σε καύσιμα, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι αύριο η κατάσταση θα αρχίσει να ομαλοποιείται. Στον Ασπρόπυργο, ο ανεφοδιασμός τον βυτιοφόρων γίνεται κανονικά, όπως και στα διυλιστήρια Καλοχωρίου στο νομό Θεσσαλονίκης.
Νωρίτερα, επιταγμένα βυτιοφόρα αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη από τα διυλιστήρια Καλοχωρίου συνοδεία περιπολικών, ενώ παραιτήθηκαν δύο μέλη του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών.
Έντονα προβλήματα καταγράφονται στο νομό Χαλκιδικής λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων στα πρατήρια.
Ένταση σημειώθηκε στα διόδια Ελευσίνας, όταν...
συγκεντρωμένοι οδηγοί επιτέθηκαν σε βουλγαρικά βυτιοφόρα, θεωρώντας ότι σπάνε την απεργία. Ομάδα των ΜΑΤ επενέβη καταστέλλοντας τις μικροεντάσεις που δημιουργήθηκαν.
Εν τω μεταξύ, επτά επιταγμένα φορτηγά ξεκίνησαν από το Βόλο προς ανεφοδιασμό της περιφέρειας όπου εντοπίζονται το εντονότερα προβλήματα.
Παράλληλα, συνεχίζεται η επίδοση των πράξεων επίταξης των οχημάτων και των φύλλων πορείας προς τους ιδιοκτήτες από την αστυνομία, στο πλαίσιο εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης για πολιτική επιστράτευση.
Η διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή το βράδυ ή το αργότερο τη Δευτέρα το πρωί.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιμής στοιχεία, πολλοί από τους ιδιοκτήτες αρνούνται να παραλάβουν τα φύλλα πορείας, τα οποία και θυροκολλούνται.
Να «αδειάσουν» οι εθνικές οδοί από τα παρκαρισμένα φορτηγά ζητεί η Τροχαία
Να παραλάβουν άμεσα τα οχήματά τους, τα οποία έχουν σταθμεύσει στο οδόστρωμα εθνικών, επαρχιακών, νομαρχιακών, δημοτικών δρόμων, καλεί τους ιδιοκτήτες-οδηγούς η Τροχαία, σημειώνοντας πως δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., πέραν των παραπάνω κινδύνων για την οδική ασφάλεια, για τις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τον Ποινικό Κώδικα (αρ. 34 παρ. 12 του Ν. 2696/99 σε συνδυασμό με αρ. 292 παρ. 1 του Π.Κ. - πλημμέλημα).
ΝΔ: Η κυβέρνηση εξώθησε την κατάσταση στα άκρα
Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης επιρρίπτει η ΝΔ, υποστηρίζοντας πως «τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει στα άκρα εάν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε κάνει από την αρχή σωστά τη δουλειά της».
«Στο σημείο που φτάσανε, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να εξομαλυνθεί άμεσα η κατάσταση, για να θεραπεύσουμε το ταχύτερο δυνατόν τις πληγές που δημιουργήθηκαν στον τουρισμό και την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, και πρόσθεσε πως «προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συμβάλουμε όλοι, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε απέναντι στον τόπο, αυτό το κρίσιμο καλοκαίρι».
ΛΑΟΣ: «Μπράβο σε όλους!»
«Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση και στους ''σκληρούς'' ιδιοκτήτες φορτηγών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ, με αφορμή τη συνεχιζόμενη απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών.
Όπως επισημαίνει, «οι ακυρώσεις των κρατήσεων στα ξενοδοχεία τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό είναι περισσότερες ακόμα και από αυτές που ακολούθησαν τις τέσσερεις δολοφονίες στην τράπεζα Marfin».
«Όσο στερούμεθα εθνικούς πόρους, τόσο θα προστρέχουμε στην τρόικα για δανεικά και τόσο αυτή, με τη σειρά της, θα μας υπαγορεύει σκληρότερους και αυστηρότερους όρους. Μπράβο σε όλους!», καταλήγει η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών