Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2010

ΥΠΟΙΚ: "Χασούρα" 103 εκατ. ευρώ από τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Απώλειες 103 εκατ. ευρώ από φέτος καταγράφει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών με την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας πάνω από 5 εκατ. οχημάτων.
Η αύξηση των τελών για τα νεώτερης κυκλοφορίας (από 2005 και μετά) οχήματα και η μείωση για τα παλαιότερα οδηγεί σε μείωση των φορολογικών εσόδων, τα οποία πλέον θεωρούνται έσοδο του προϋπολογισμού και όχι των ΟΤΑ όπως συνέβαινε μέχρι πέρυσι, δεδομένου ότι ακόμα και οι ΟΤΑ εντάσσονται στη γενική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με... τη διάταξη που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την περαίωση, οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να γνωρίζουν ότι:

* Τα τέλη για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες με άδεια κυκλοφορίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 κυμαίνονταιαπό 20 έως 1.200 ευρώ ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά. Τα ειδοποιητήρια θα αποσταλούν εντός του Οκτωβρίου και οι προθεσμίες πληρωμής τρέχουν στο δίμηνο Νοεμβρίου -Δεκεμβρίου.

* Τα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν από 1.1.2011 θα πληρώνουν τέλη με βάσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, με απαλλαγή για τα πρώτα 100 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Τα τέλη κυμαίνονται από 0,80 ευρώ ανά γραμμάριο διοξειδίου για όσα εκπέμπουν 101 -120 ήτοι θα πληρώνουν 80,8 -96 ευρώ και φθάνουν μέχρι 3 ευρώ για άνω των 251 ήτοι 752 ευρώ.

* Περιορίζονται στο 50% τα τέλη για υβριδικά και υδρογόνου επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης (ταξί), καθώς και δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης άνω των 1.929 κυβικών που ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα μέχρι 31.12.2010.

* Πλήρης απαλλαγή από τα τέλη για υβριδικά, υδρογόνα και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, που ταξινομήθηκαν μέχρι 31.12.2010.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών