Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2010

Το ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων

Δεν πρέπει ποτέ η Ελλάδα να εκχωρήσει το πανάρχαιο ελληνικό ιστορικό όνομα της Μακεδονίας μας στους επήλυδες Σλάβους των Σκοπίων. Τα ιστορικά μας ονόματα ανήκουν στον Ελληνισμό ! Δεν ανήκουν ούτε στον κ. Παπανδρέου, μήτε στην κ. Μπακογιάννη γιά να τα διαπραγματεύονται αυτοί σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα κομματικά τους συμφέροντα.
Οι σύνθετες ονομασίες είναι...
και γιά εμάς αδιέξοδες. Πως θα αποκαλούνται αύριο οι κάτοικοι της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας ή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας του Βαρδάρη ;  Μήπως θα αποκαλούνται βορειομακεδόνες, ή βαρδαρομακεδόνες ;  Mήπως οι κάτοικοι της Μεγάλης Βρεταννίας αποκαλούνται  μεγαλοβρεταννοί ;;
H σύγχρονη Ιστορία διδάσκει πως οι σοβαρές Χώρες δεν χαρίζουν τα εθνικά τους ονόματα σε τρίτους.
Γιά τον Γάλλο Πρόεδρο Ντε Γκώλλ, υπήρχε μόνον μία Βρετάννη (η Γαλλική) γι αυτό η Μεγάλη Βρεταννία αναγκάσθηκε να αλλάξει το όνομά της σε Ηνωμένο Βασίλειο , γιά να γίνει δεκτή στην (τότε) ΕΟΚ.
Η ηττημένη Αυστρία εζήτησε να ονομάζεται Γερμανική Δημοκρατία της Αυστρίας, οι Σύμμαχοι όμως αρνήθηκαν το γερμανικό προσωνύμιο και η τελική ονομασία ήταν αυτή της Δημοκρατίας της Αυστρίας (Republik Oesterreich), Συνθήκη του Σαιν Ζερμαίν του 1919. Το όνομα της Πρωσσίας (Preussen) έχει απαλειφθεί ακόμη και από τους γεωγραφικούς χάρτες της σημερινής Γερμανίας. Τέτοιο τρόμο προκαλούσε το όνομα αυτό στους λαούς των νικητών Συμμάχων !
Δεν έχουμε κανέναν λόγο εμείς να αποδεχθούμε μία ονομασία που θίγει τις εθνικές ευαισθησίες του συνόλου, σχεδόν, του Λαού μας, πολλώ δε μάλλον όταν οι κακόπιστοι γείτονες  καταχρώνται του όποιου δικαιώματος κρατικού τους αυτοπροσδιορισμού !  Το θέμα είναι μεγάλο και πρέπει, πάση θυσία, να παραμείνει ανοικτό .
Να μην επιτρέψουμε στον ΓΑΠ να το “κλείσει” σύντομα με συνοπτικές διαδικασίες, εκμεταλλευόμενος την δυσμενή οικονομική συγκυρία !!!
Μιχάλης Βάρδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών