Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 19, 2010

Ο Στρατός δεν είναι ΔΕΚΟ

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Τα μέτρα του μνημονίου έχουν αρχίσει να δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για την ελληνική κοινωνία. Εν μέσω αυτής της αρνητικής συγκυρίας, η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή ψήφησε έναν κρίσιμο, για τις Ενοπλες Δυνάμεις, νόμο. Προηγήθηκαν της κίνησης αυτής...
οι επώδυνες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό των ενστόλων. Το αποτέλεσμα ήταν η αθρόα έξοδος χιλιάδων στρατιωτικών από την ενεργό δράση. Και αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία ακολουθεί την ίδια λανθασμένη λογική. Το πρόβλημα εδράζεται, δηλαδή, στο ότι η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αντιμετωπίζει το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων ως τμήμα της γενικότερης κατηγορίας των δημοσίων υπαλλήλων. Πρόκειται προφανώς για ένα, ακόμη, αρνητικό αποτέλεσμα της πολιτικής των μέτρων που επιβάλλει το μνημόνιο. Ετσι, για παράδειγμα, αυξάνονται σημαντικά τα χρόνια πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας. Και παραβλέπεται ότι ορισμένες κατηγορίες στρατιωτικών εκτελούν καθήκοντα στα οποία δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί κάποιος που βρίσκεται σε μια σχετικά ώριμη ηλικία.
ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ζούμε σε μια εποχή γενικής ρευστότητας και γεωπολιτικών ανακατατάξεων. Το ειδικό διεθνές βάρος της χώρας μειώνεται λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Τα εθνικά θέματα παραμένουν πάντα ανοιχτά και οι διάφορες φωνές για λύσεις τώρα όπως όπως ακούγονται όλο και περισσότερο. Για όλους αυτούς τους λόγους η Πολιτεία με έμπρακτο τρόπο οφείλει να κινηθεί με γνώμονα την ενίσχυση του φρονήματος των στρατιωτικών. Και παράλληλα να διαφυλάξει τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να επιτελέσουν το ρόλο τους: την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητά τους και την ενίσχυση της αλληλεγγύης τους με την κοινωνία. Επομένως, ούτε η εκπαίδευση ούτε το αντικείμενο εργασίας και, φυσικά, ούτε η αποστολή των στρατιωτικών επιτρέπει τη «δημοσιοϋπαλληλοποίησή» τους. Η «τυφλή κοπτοραπτική» που υπαγορεύεται αποκλειστικά από τις ανάγκες του μνημονίου δεν επιτρέπεται να έχει σχέση με τις Ενοπλες Δυνάμεις. Η αποτρεπτική ισχύς της χώρας δεν μπορεί να μπαίνει στην κλίνη του Προκρούστη.
"Ε.Τ." Σαββάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών