Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2010

Κορίτσαροι στον τελικό


Η Εθνική πόλο γυναικών πανηγυρίζει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Ζάγκρεμπ, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην Ιταλία, την οποία νίκησε με 10-5 εξασφαλίζοντας το ασημένιο μετάλλιο.
Αυτή η ομάδα περίμενε αρκετά χρόνια, μέχρι να βρει και πάλι την ταυτότητά της… Έξι για την ακρίβεια, μετά το 2004 και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η Εθνική βρίσκεται και πάλι...
στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης, μετά την ατυχία στο Παγκόσμιο της Ρώμης, όπου θα μπορούσε κάλλιστα να πανηγυρίσει την τρίτη θέση.

Ο ένας χρόνος που μεσολάβησε δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα στην ελληνική ομάδα, που για μια ακόμη φορά φρόντισε να δείξει την ποιότητά της, καταφέρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της να διακριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Δύο μήνες μετά το χάλκινο μετάλλιο στο World League των Ηνωμένων Πολιτειών, τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση κατέθεσαν τα διαπιστευτήριά τους, αποδεικνύοντας ότι οι άσχημες εμφανίσεις στα τελευταία τουρνουά προετοιμασίας ήταν μια κακή παρένθεση.

Οι Ιταλίδες ήταν αυτές που μας χάρισαν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά, όμως η Ελλάδα δεν μπορούσε να της κάνει ένα ανάλογο… δώρο. Έχοντας πάρει τον «αέρα» από τη φάση των ομίλων, όπου νίκησε με 7-5, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν άφησε κανένα περιθώριο στη «σετερόσα».

Πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού από το ξεκίνημα, «έχτισε» μια ασφαλή διαφορά και ολοκλήρωσε το ημίχρονο με το υπέρ της 7-2. Οι Ελληνίδες φρόντισαν να μην πέσουν στην παγίδα, όπως οι Ρωσίδες στα προημιτελικά, και με παραδειγματική άμυνα και τη Μαρία Τσουρή να στέκεται για μια ακόμη φορά «βράχος» κάτω από τα δοκάρια έφτασε θριαμβευτικά στο τελικό 10-5. Πρωταγωνίστρια στην επίθεση η Αγγελική Γερόλυμου, η οποία σημεώσε τέσσερα τέρματα.

Στο ελληνικό στρατόπεδο αναμένουν πλέον τη δεύτερη αναμέτρηση των ημιτελικών ανάμεσα σε Ρωσία και Ολλανδία, προκειμένου να μάθουν τον αντίπαλό τους στον τελικό της Παρασκευής (10/9), στο δρόμο για την κατάκτηση της κορυφής.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 2-4, 2-1, 1-2
Ιταλία: Αμπατε 1, Γκαριμπότι 2, Μπιανκόνι 1, Κότι 1.
Ελλάδα: Τσουκαλά 1, Ψούνη 1, Αβραμίδου 1, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 4, Αντωνάκου 1, Λαρά 1
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών