Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2010

Οι "φυλές" του νέου Υπουργικού

Ενα μωσαϊκό απ΄ όλες τις «φυλές» του ΠΑΣΟΚ είναι το νέο Υπουργικό Συμβούλιο του Γιώργου Παπανδρέου. Ενα μείγμα παλαιών και δοκιμασμένων στελεχών μαζί με νέα και πιο φρέσκα αλλά έμπειρα πρόσωπα συνθέτουν τη διευρυμένη πλέον κυβέρνηση.
Ο Πρωθυπουργός, όπως φαίνεται από τις επιλογές του, επιδιώκει... να δώσει ώθηση σε τέσσερις βασικούς πυλώνες (λειτουργία κράτους και κυβέρνησης, ανάπτυξη, υγεία, επενδύσεις) τοποθετώντας στα αντίστοιχα υπουργεία στελέχη που μέχρι σήμερα- κατά κοινή παραδοχή- ανταποκρίθηκαν απολύτως στις απαιτήσεις του, τους κ.κ. Ραγκούση, Χρυσοχοΐδη, Λοβέρδο και Παμπούκη.
Παράλληλα όμως φρόντισε να κρατήσει και τις εσωκομματικές ισορροπίες συγκροτώντας ένα πολυπληθές σχήμα αποτελούμενο τόσο από τα λεγόμενα προεδρικά στελέχη όσο και από στελέχη που στο παρελθόν πήραν αποστάσεις από τις επιλογές του. Εξ αυτού του λόγου διατήρησε στην κυβέρνηση τόσο τη Λούκα Κατσέλη όσο και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που θεωρούνταν εδώ και καιρό κομμένες, ενώ συγχρόνως ενέταξε στο σχήμα τον Χρήστο Παπουτσή και τον Κώστα Σκανδαλίδη. Ακόμη, σε σχέση με τα μέσα ενημέρωσης επέστρεψε σε μία παλιά και δοκιμασμένη συνταγή από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου, όπως ο Τηλέμαχος Χυτήρης τον οποίο όρισε αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού.
Εντυπωσιακή είναι η είσοδος στη νέα κυβέρνηση πολλών βουλευτών της νεώτερης γενιάς, πρωτίστως προσώπων που τον στήριξαν στην επανεκλογή του στην προεδρία του κόμματος (Χρήστος Αηδόνης, Μιχάλης Τιμοσίδης, Μανώλης Οθωνας, Βασίλης Κεγκέρογλου), αλλά και βουλευτών όπως ο Δημήτρης Κουσελάς και ο Γιάννης Κουτσούκος που έκαναν κριτική στο Μνημόνιο και συγχρόνως άσκησαν πιέσεις για ορισμένες ρυθμίσεις του νέου Ασφαλιστικού.
Από τη νέα κυβέρνηση απουσιάζουν πάντως στελέχη που θεωρούνταν ότι θα έπαιρναν κάποιο χαρτοφυλάκιο, όπως οι Ηλίας Μόσιαλος, Χρήστος Πρωτόπαπας και Ελενα Παναρίτη.
"Tα ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών