Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2010

ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ... ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ

Παρά τη μακρόχρονη πολιτική κρίση που μαστίζει τη χώρα και έχει αναστατώσει την οικονομική της ζωή, οι 40 πιο πλούσιοι άνθρωποι της Ταϊλάνδης αύξησαν κατά 46% την περιουσία τους, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Forbes.

O πιο πλούσιος άνθρωπος της χώρας,
είναι ο ηλικίας 71 ετών Ντανίν Τσεαραβανόντ, ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αγροτοβιομηχανικής κοινοπραξίας της χώρας με προσωπική περιουσία 7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι 40 πλουσιότεροι έχουν συνολική περιουσία 36,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η έρευνα έγινε μόλις τρεις μήνες μετά τη χειρότερη πολιτική κρίση στην ιστορία της χώρας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 91 άνθρωποι σε συγκρούσεις μεταξύ στρατευμάτων και αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το πλουσιότερο 20% των κατοίκων της χώρας, κερδίζει το 55% του εισοδήματος της, ενώ το φτωχότερο 20%, μόλις το 4%.

Ο πλούτος του Ντανίν αυξήθηκε πέρυσι κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ τα τρία τέταρτα των μεγιστάνων αύξησαν τις περιουσίες τους χάρις στο χρηματιστήριο που είχε ραγδαία ανάπτυξη παρά την πολιτική αναταραχή.

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέζ εξακολουθεί να παραμένει ο πλουσιότερος μονάρχης του κόσμου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με περιουσία 30 δισεκατομμυρίων, στην οποία όμως συμπεριλαμβάνονται τα περιουσιακά στοιχεία του Γραφείου Περιουσίας του Στέμματος.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών