Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2010

25.000 μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων

Τo σχέδιο των μετατάξεων προκρίνει η κυβέρνηση για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου υποχρεωτικά μετατάσσονται 19.000 υπάλληλοι της Αυτοδιοίκησης στις νέες 13 περιφέρειες και σε ενοποιημένους δήμους. Oι μετατάξεις, που υπολογίζονται -συμπεριλαμβανομένων και των φορέων που συγχωνεύθηκαν-σε περίπου 25.000, θα γίνουν με διαφορετικό χρονοδιάγραμμα. Για τους μετακινούμενους στις περιφέρειες από τη στιγμή που...
θα επιδοθούν οι σχετικές αποφάσεις με δικαστικό κλητήρα θα πρέπει οι υπάλληλοι εντός 15 ημερών να αποδεχθούν τη νέα θέση, διαφορετικά αυτοδικαίως τη χάνουν. Περισσότερο χρόνο θα έχουν στη διάθεσή τους οι υπάλληλοι που θα μεταταγούν από τις ΔΕΚΟ σε υπηρεσίες του Δημοσίου. Αμεσα το υπουργείο Εσωτερικών θα εκδώσει ερμηνευτική εγκύκλιο για τις μετατάξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ ο υφυπουργός κ. Γ. Ντόλιος έδωσε το περίγραμμα για τις κατηγορίες των εργαζομένων που εμπίπτουν:
1. Υπάρχουν οι μετατάξεις τις οποίες προβλέπει ο «Καλλικράτης», οι οποίες γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και χωρίς να επιφέρουν οποιεσδήποτε εκπλήξεις.
2. Οι μετατάξεις που θα προκύψουν από το σχέδιο νόμου που αφορά την κατάργηση και συγχώνευση Οργανισμών του Δημοσίου. Σε αυτή την περίπτωση οι υπάλληλοι των συγχωνευόμενων φορέων θα μεταταγούν σε συναφείς θέσεις του δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα στον νομό στον οποίο εργάζονται. Εάν δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις θα μεταταγούν σε γειτονικό νομό. Σε αυτή την περίπτωση, δίνεται στους υπαλλήλους επαρκές χρονικό περιθώριο για να ολοκληρώσουν την αίτησή τους για μετάταξη και αφού εκδοθεί η απόφαση, έχουν την υποχρέωση να εμφανιστούν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος στη νέα τους θέση.
3. Οι μετατάξεις που επιφέρουν οι αλλαγές στον ΟΣΕ.
Στις μετατάξεις εργαζομένων στις ΔΕΚΟ βασίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό τα σχέδια εξυγίανσης, τόσο του ΟΣΕ όσο και των συγκοινωνιακών οργανισμών. Εκτός από τις υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις όσων έχουν θεμελιώσει σχετικό δικαίωμα, οι μετατάξεις αποτελούν τη συνταγή που ακολουθεί η κυβέρνηση για τον εξορθολογισμό των δαπανών
 "Καθημερινή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών