Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2010

ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ: "Έρχεται συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου". "Η Ντόρα θα αποτύχει"

Την εκτίμησή του, σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει ο ίδιος, ότι ενδέχεται πριν από τα Χριστούγεννα να ανακοινωθεί ένα γενικό πλαίσιο αρχών διαπραγμάτευσης με την Τουρκία, που θα περιλαμβάνει το προσύμφωνο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και εξαίρεση του Καστελόριζου από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), εξέφρασε ο καθηγητής Βασίλειος Μαρκεζίνης. Σε χθεσινοβραδινή ομιλία του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ο Β. Μαρκεζίνης αναρωτήθηκε αν άλλαξε η Τουρκία από τότε που ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου εφάρμοσαν την έξυπνη πολιτική της ευρωπαϊκής προσαρμογής για τη γειτονική χώρα. Ως απάντηση στο ερώτημα αν άλλαξε η Τουρκία, ανέφερε τις... επιδιώξεις της στην περιοχή, όπως αυτές παρουσιάζονται στο βιβλίο του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τον Β. Μαρκεζίνη προλόγισε ο Ηλίας Λιβάνης, από τις «Εκδόσεις Λιβάνη» και στην ομιλία του επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της με ένα μοναδικό συνδυασμό κρίσεων. Για την οικονομία παρατήρησε πως κανείς δεν μας λέει την αλήθεια και καταλόγισε λάθη στην κυβέρνηση Καραμανλή και αποτυχία στην κυβέρνηση Παπανδρέου τους πρώτους μήνες.

Ασυγχώρητες απώλειες

Χωρίς ανάπτυξη και επενδύσεις δεν θα ξελασπώσουμε ποτέ, είπε και με χρέος 150% του ΑΕΠ δεν θα ξεχρεώσουμε ποτέ και θα πάμε ή σε πτώχευση ή σε επαναδιαπραγμάτευση ή σε στάση πληρωμών.

Επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει και στην εξωτερική πολιτική τα λάθη που έκανε στην οικονομία, διότι οι απώλειες θα είναι ασυγχώρητες και πολύ μεγαλύτερες. Ζήτησε τον συντονισμό του δόγματος της εξωτερικής πολιτικής με το αμυντικό δόγμα και παρατήρησε πως η χώρα μας ακολουθεί την πλέον αμυντική πολιτική.

«Εχουμε χάσει την αυτοπεποίθησή μας και τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε, έχουμε γίνει κοινωνία φραπεδάκηδων», τόνισε και πρότεινε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με την ανάπτυξη σχέσεων όχι μόνο με τις ΗΠΑ, αλλά και με τη Ρωσία και την Κίνα, λέγοντας πως το ίδιο κάνουν η Γερμανία, η Γαλλία και η Τουρκία.

Για τον εαυτό του δήλωσε πως δεν έχει καμιά πολιτική ή κομματική φιλοδοξία και σχολίασε αιχμηρά την ίδρυση νέου πολιτικού κινήματος από την Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας πως δεν είναι δυνατό ένας ή μια πολιτικός με σαράντα χρόνια στην πολιτική και με οικογενειακή παράδοση να μπαίνει στην «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» και να λέει ότι τώρα «αναβαπτίστηκε» και «ανανεώθηκε». Εχουν και οι πολιτικοί ημερομηνία λήξης, επισήμανε

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών