Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 15, 2010

Πα.Σο.Κ. και νεποτισμός


Το μικρό παραπολιτικό σχόλιο της Αυριανής Μ.Θ. στις 4/12/2010, με τίτλο «Τι καρφί ήταν αυτό στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Β΄ Θεσσαλονίκης», αποτελεί ίσως ένα από τα σοβαρότερα σχόλια από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στις πρόσφατες Δημοτικές - Περιφερειακές εκλογές.


Δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έχει αλλάξει, αλλά εξακολουθεί να ανέχεται, να υποθάλπει και να αναπαράγει τα νοσηρά φαινόμενα της οικογενειοκρατίας και του...
νεποτισμού (ερμηνεία) . Ίσως αυτό να αποτελεί απόλυτη βεβαιότητα για πολλούς, ιδιαίτερα λόγω του γεγονότος της «κληρονομικώ δικαίω» ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Το σχόλιο της Αυριανής Μ.Θ. είναι απόλυτα αληθινό και όσον αφορά το περιστατικό της αναφοράς και όσον αφορά την ουσία του.

Αφορά για την κ.Μαρία Αρσένη, πρώην υφυπουργό, βουλευτή, περιφερειάρχη, νομάρχη και σήμερα «Συνήγορο του Μέλους» στο ΠΑΣΟΚ. (βιογραφικό). Η κ.Αρσένη είναι μητέρα του Ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, που η τοποθέτησή του σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε έντονες απορίες και αρνητικά σχόλια (εδώ). Όπως φαίνεται από το βιογραφικό του (εδώ) το κύριο και ίσως το μοναδικό ιδιαίτερο προσόν του, που τον διαφοροποιεί από χιλιάδες νέους της ηλικίας του είναι το ότι ήταν γιος της Μαρίας Αρσένη. Μέσα στο ΠΑΣΟΚ είναι γνωστή η ιδιαίτερη σχέση της Μαρίας με την Μαργαρίτα και τον Γιώργο Παπανδρέου, που απετέλεσε και το διαβατήριό της για την μακρόχρονη πολιτική της καριέρα.

Πράγματι καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Μάρκου Μπόλαρη, η Μαρία Αρσένη είχε εγκατασταθεί στα γραφεία της παράταξής του αυτόκλητα. Η τυπική αιτιολογία και ο ρόλος που ανέλαβε η Μ.Αρσένη στο επιτελείο του Μάρκου Μπόλαρη ήταν «σύνδεσμος με τα παλαιότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους ευρωβουλευτές» (πηγή). Καθ΄όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας η Μ.Αρσένη με μια ομάδα συνεργατών του ευρωβουλευτή-υιού και της «συνήγορου του μέλους», που αμείβονται από το ευρωκοινοβούλιο και το ΠΑΣΟΚ, εργάστηκε εντατικά και ολοφάνερα για την συγκρότηση ενός νέου εκλογικού μηχανισμού και όχι για τον Μάρκο Μπόλαρη.

Με το πρόσχημα της οργάνωσης διάφορων εκδηλώσεων για τον Μάρκο Μπόλαρη η Μ.Αρσένη και οι συνεργάτες της καλούσαν διάφορα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, ζητούσαν λίστα φίλων με τηλέφωνα και τα κατέγραφαν με επιμέλεια. Η φορτικότητα με την οποία ζητούνταν τα στοιχεία καθώς και σχετικές πληροφορίες μέσα από την ομάδα δεν άργησαν να οδηγήσουν στη βεβαιότητα του πραγματικού σκοπού της οργανωμένης αυτής προσπάθειας, που έγινε αντικείμενο διαρκούς σχολιασμού.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο φίλος και αν είναι, σύμφωνα και με την μέχρι τώρα τακτική του πιθανότατα θα ζητήσει από τον Κρίτωνα Αρσένη να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές μετά τη λήξη της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο. Η μαμά Αρσένη, που ξέρει καλά αυτή την πιθανότητα, «μαγειρεύει πριν πεινάσει» και προετοιμάζεται για την υποψηφιότητα του Κρίτωνα στη Θεσσαλονίκη από όπου κατάγεται η οικογένεια Αρσένη.

Η ένταση της προσπάθειας αυτής, καθώς και οι αστείες αιτιολογίες για την οργάνωση εκδηλώσεων για ομάδες στόχους, που εκ των προτέρων ήταν γνωστή η αποτυχία τους, δημιούργησε τριβές και εντάσεις με πολλά στελέχη του επιτελείου και με τον ίδιο τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, που γρήγορα αντιλήφθηκε το ρόλο και την αποστολή της Μ.Αρσένη.
Γ.Ζ. και για την αντιγραφή
dimokratis/taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών