Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 15, 2010

Ζήτησε συμβουλές το GIORGO από τον Ούρμπαν ή του μίλαγε για τους Ρομά;

Συνάντηση με τον ΔΕΞΙΟ ηγέτη- πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ούρμπαν είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός;! ΓΑΠ, εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από τους "Μαγυάρους".

Συζητήθηκαν θέματα όπως η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που περιλαμβάνει την ένταξη των υπόλοιπων Βαλκανικών χωρών στην Ε.Ε., με πρώτη την Κροατία, θέματα 'συμμαχίας' για τη σύνοδο κορυφής που έρχεται τις επόμενες μέρες, τη νέα μεταναστευτική πολιτική που οφείλεται να εφαρμοστεί για να περιοριστούν τα προβλήματα στις ευρωπαικές χώρες ,το θέμα των Ρομά αλλά και η οικονομική συγκυρία που οδηγεί την Ελλάδα σε παρατεταμένη ύφεση.

Άραγε το GIORGO να ρώτησε τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας πως κατάφερε να ξεφύγει από το ΔΝΤ και τους κατοχικούς τοκογλύφους;
Και μην θεωρείται πως είναι στο μακρύ παρελθόν η 'υπόθεση Ουγγαρία'.
Δεν έχουν περάσει ούτε 6 μήνες.

Ας κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση με τη βοήθεια του, ίσως πιο 'προικισμένου' έλληνα, δημοσιογράφου, Γιώργου Δελαστίκ.

Ουγγαρία τον Απρίλιο του 2010

"Ανήσυχος παρακολουθεί ο ευρωπαϊκός Τύπος την πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές της Ουγγαρίας που θα γίνουν μεθαύριο, με τον δεύτερο γύρο να λαμβάνει χώρα στις 25 Απριλίου. Περί του αποτελέσματος σε επίπεδο διακυβέρνησης δεν υπάρχει η παραμικρή αγωνία ή αβεβαιότητα. Θεωρείται απολύτως σίγουρο ότι θα σαρωθεί κυριολεκτικά το μέχρι τώρα κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα σε βαθμό που ίσως απειληθεί και η... εξαφάνισή του (!), καθώς εκτιμάται ότι δεν θα πάρει ούτε καν το 20% των ψήφων. Εξίσου βέβαιη προεξοφλείται η θριαμβευτική επικράτηση του κόμματος της εθνικιστικής Δεξιάς των Συντηρητικών του πρώην πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν. Βοηθούντος και του εκλογικού συστήματος και με δεδομένο ότι αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από το 50% (!) των ψήφων, ο Ορμπαν φιλοδοξεί να ελέγχει ίσως και τα δύο τρίτα των εδρών στη νέα ουγγρική Βουλή.
Τα πράγματα άλλαξαν με την πολιτική άγριας λιτότητας που άρχισε να εφαρμόζει κατ’ απαίτηση της ΕΕ ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Φέρεντς Γκιούρτσανι, η οποία βύθισε την Ουγγαρία στη φτώχεια και στην ταπείνωση. «Οι υπερήφανοι Μαγυάροι σιχαίνονται τον ρόλο τους ως ζητιάνων στην ευρωπαϊκή σκηνή» επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ», προσθέτοντας ότι αυτό έχει οδηγήσει τους Ούγγρους σε μια στάση όπου «η δυσφορία απέναντι στην ΕΕ έχει φτάσει σε ύψη ευρωπαϊκού ρεκόρ». Οντως, μόλις το 30% των Ούγγρων θεωρεί πλέον ότι ήταν θετικό γεγονός η ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ! Ακόμη χειρότερα, μόνο το 15% των Ούγγρων εμπιστεύεται τους βουλευτές και μόλις και μετά βίας οι μισοί Ούγγροι εξακολουθούν να υποστηρίζουν ακόμη το πολυκομματικό σύστημα! Καθώς η ουγγρική κυβέρνηση έφερε τελικά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αποτέλεσμα να φαγωθεί εντελώς ο 13ος μισθός, να αυξηθεί ο ΦΠΑ κατά 5%, να αυξηθεί η ηλικία συνταξιοδότησης κατά τρία ολόκληρα χρόνια κλπ., το πολιτικό κλίμα επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο. Ο πληθυσμός άρχισε να στρέφεται προς ακροδεξιές πολιτικές κατευθύνσεις.
Αναδείχθηκε το κυρίαρχο θέμα της εγκληματικότητας των ΡΟΜΑ

Σοσιαλιστές
«Μέρα και νύχτα λέγαμε ψέματα!»

Περιθωριοποίηση ενδέχεται να απειλήσει τους Ούγγρους σοσιαλιστές την Κυριακή, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που μέχρι στιγμής τους δείχνουν να συγκεντρώνουν κάτω από το 20% των ψήφων και τη Δεξιά να σημειώνει θρίαμβο με ποσοστό άνω του 50%. Πέρα από την προφανή τραγωδία τέτοιας διαφοράς ποσοστών, το ακόμη χειρότερο είναι πως αυτή η κατακλυσμιαία μεταστροφή των Ούγγρων ψηφοφόρων θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην πολιτική που άσκησε αυτή την τετραετία η πανηγυρικά εκλεγείσα το 2006 σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φέρεντς Γκιούρτσανι. Οι Ούγγροι πίστεψαν τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό, ο οποίος ομολόγησε ενώπιον των βουλευτών του ότι «μέρα - νύχτα λέγαμε ψέματα»!"

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010, Ουγγαρία, μετά τις εθνικές εκλογές

"Ριζική ανατροπή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων της Ουγγαρίας επέφερε η υπαγωγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία απέβη μοιραία για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση που πήρε την απόφαση να προσφύγει σε αυτόν τον μισητό διεθνή οργανισμό. Αυτό απέδειξαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των ουγγρικών βουλευτικών εκλογών, όπου κατανεμήθηκαν οι 265 από τις συνολικά 386 έδρες του κοινοβουλίου (οι υπόλοιπες 121 θα κριθούν την Κυριακή 25 Απριλίου). Επιβεβαιώθηκαν οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις για τους μέχρι την Κυριακή κυβερνώντες σοσιαλιστές. Το ποσοστό τους, από 44% που ήταν στις βουλευτικές εκλογές του 2006, κατακρημνίστηκε στο 19,3%!

Οι έδρες τους, που στο σύνολο των 386 ήταν 190 το 2006, ενώ άλλες 20 είχαν οι φιλελεύθεροι που ήταν κυβερνητικοί σύμμαχοί τους, συρρικνώθηκαν σε... 28 (!) στις κατανεμηθείσες 265 έδρες, ενώ οι φιλελεύθεροι πήραν μόνο 2,7% των ψήφων και εκμηδενίστηκαν κοινοβουλευτικά χάνοντας και τις 20 έδρες τους, αφού απέτυχαν πανηγυρικά να υπερβούν το όριο του 5% για να μπουν στη Βουλή.
Από 210 έδρες που είχε δηλαδή ο κυβερνητικός συνασπισμός σοσιαλιστών - φιλελευθέρων βρέθηκε με 28 στον πρώτο γύρο, οπότε όσες και να πάρουν οι σοσιαλιστές από τις 121 που απέμειναν για τον δεύτερο, είναι προφανές ότι δεν θα φτάσουν ούτε τις μισές από όσες είχαν. Πραγματική εκλογική καταστροφή, στα όρια ίσως της πολιτικής αποσύνθεσης του κόμματός τους. Το κωμικοτραγικό είναι ότι το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα των σοσιαλιστών ήταν «Η διαχείριση της κρίσης εκ μέρους μας υπήρξε επιτυχής»! Είναι προφανές ότι η ηγεσία τους είχε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα της ουγγρικής κοινωνίας.
Οι σοσιαλιστές ηγέτες αυτοθαυμάζονταν επειδή μείωσαν το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 9,3% του ΑΕΠ το 2006 σε 3,9% το 2009, αλλά ήταν ανίκανοι να συνειδητοποιήσουν τις άκρως επώδυνες συνέπειες που είχαν για τους Ούγγρους πολίτες η πτώση του ΑΕΠ κατά 6,3% μέσα στο 2009 εξαιτίας της πολιτικής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης και η εκτίναξη της ανεργίας στο 11,2%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βίκτορ Ορμπαν, ο χαρισματικός ηγέτης της εθνικιστικής - συντηρητικής Δεξιάς που σάρωσε στις εκλογές, είχε βασικό σύνθημα την... αύξηση (!) του ελλείμματος και τη δημιουργία ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας στη διάρκεια των επόμενων δέκα χρόνων.
«Η Ουγγαρία κάνει στροφή - Οι συντηρητικοί θάβουν τους σοσιαλιστές σε εκλογές όπου εισβάλλει βίαια η Ακροδεξιά» ήταν ο τίτλος κύριου άρθρου της φιλοσοσιαλιστικής ισπανικής εφημερίδας «Ελ Παΐς».
Δεν υπερβάλλει καθόλου. Η Δεξιά πήρε την απόλυτη πλειοψηφία με 52,8% των ψήφων - μια αύξηση της τάξης του 10% από το 42% που είχε το 2006. Σε επίπεδο εδρών ο θρίαμβός της είναι ακόμη μεγαλύτερος, λόγω του μεικτού εκλογικού συστήματος.
Στον πρώτο γύρο πήρε τις 206 από τις 265 έδρες που κατανεμήθηκαν - ποσοστό δηλαδή... 80%! Αν κατορθώσει να πάρει έστω τις 52 από τις 121 έδρες που απέμειναν για τον δεύτερο γύρο, τότε θα έχει πλειοψηφία δύο τρίτων μέσα στο κοινοβούλιο. Αυτό επιτρέπει στη Δεξιά να αλλάξει το Σύνταγμα χωρίς καμιά πολιτική συμμαχία και έτσι να διαμορφώσει την Ουγγαρία όπως επιθυμεί. Η στροφή του ουγγρικού λαού προς τα δεξιά όμως δεν εξαντλήθηκε στη σαρωτική επικράτηση του Βίκτορ Ορμπαν. Για πρώτη φορά από την εποχή του... Χίτλερ, αναστήθηκε η φιλοναζιστική ουγγρική Ακροδεξιά και πάγωσε όλη την Ευρώπη εισβάλλοντας θριαμβευτικά στο κοινοβούλιο.
Το φασιστικό κόμμα Γιόμπικ, το οποίο έχει συγκροτήσει και παραστρατιωτική οργάνωση κατά το πρότυπο των Ες - Ες, που ονομάζεται ουγγρική Φρουρά, επωφελήθηκε τα μέγιστα από την εξαθλίωση και την ταπείνωση του ουγγρικού λαού που επέφερε η πολιτική του ΔΝΤ και της σοσιαλιστικής κυβέρνησης που εφάρμοζε τις εντολές του.
Για πρώτη φορά μετά από... 70 χρόνια, από το φασιστικό καθεστώς του Χόρτι στον μεσοπόλεμο που συνεργάστηκε με τον Χίτλερ, οι ουγγρικές φιλοναζιστικές δυνάμεις επέστρεψαν στο κοινοβούλιο με τη λαϊκή ψήφο.
Η ΕΥΡΩΠΗ
Τρέμει τους Ούγγρους ναζί
Πάγωσαν όλοι οι Ευρωπαίοι με το εκπληκτικό ποσοστό που πήρε το φασίζον ακροδεξιό κόμμα της Ουγγαρίας: από το 2,2% που είχε το 2006, πολύ κάτω δηλαδή από το όριο του 5% που χρειάζεται για να μπει κάποιο κόμμα στο κοινοβούλιο της χώρας, εκτινάχθηκε στο... 16,7%! Εγινε τρίτο κόμμα της Ουγγαρίας, με διαφορά μικρότερη του 3% από τους σοσιαλιστές που κυβερνούσαν μέχρι την Κυριακή! Ο πολιτικός πανικός ακόμη και των συντηρητικών ευρωπαϊκών εφημερίδων είναι έκδηλος σε χθεσινά κύρια άρθρα τους, όπου καθορίζουν ως δήθεν κύρια αποστολή του νεοεκλεγέντος δεξιού πρωθυπουργού που δεν έχει καν αναλάβει την εξουσία την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς που γιγαντώθηκε εξαιτίας της πολιτικής του ΔΝΤ."

Η συνέχεια της ανασκόπησης της 'υπόθεσης' Ουγγαρία, με τις σημειολογικές παρατηρήσεις μας σύντομα....
Ακολουθεί το βίντεο της συνάντησης GIORGO - Βίκτορ Ούρμπαν

Σε ένα σημείο της ομιλίας του Ούγγρου ηγέτη γίνεται σαφής υπαινιγμός για την οικονότητα διαχείρισης της κρίσης στη χώρα μας από τον ΓΑΠ;
Σημάδι το λέτε αυτό;
Μας προετοιμάζει για κάτι;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών