Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2010

Από Jeffrey σε Γιώργο κι από Gayle σε Σοφία Παπανδρέου

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα όνομα κανενός, αλλά όταν κάποιος «επώνυμος» ξαφνικά  αποφασίζει να αλλάξει το όνομά του  μπορεί κάτι να συμβαίνει. Για τον  Jeffrey-Γιώργο δε θα γράψω τίποτα, έχουν γραφεί αρκετά. Το θέμα είναι πώς και η αδελφή του Gayle  ενώ μέχρι τα 24 χρόνια της είχε επίσημα αυτό το όνομα ξαφνικά μετατρέπεται σε Σοφία. 
Αν η κ. Παπανδρέου δεν ήταν πολιτικό πρόσωπο δε θα ασχολιόμουν με το θέμα, δικαίωμά της  να αλλάξει το όνομά της όσες φορές θέλει. Αλλά ΕΙΝΑΙ πολιτικό πρόσωπο. Είναι πρόεδρος... του Πνευματικού Ιδρύματος Γεωργίου Παπανδρέου που τα 3 τελευταία χρόνια επιδοτήθηκε με 725,000 ευρώ από χρήματα των φορολογουμένων. Είναι αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου που έλαβε το ίδιο ποσό. Είναι ιδιοκτήτρια του.... Καστριού που από το 1999 έως το 2006 το θεωρούσε «Νέο Παρθενώνα» (επειδή γλίτωνε 50% από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας) και το 2007 ζήτησε από το Συμβούλιο της Επικρατείας να το αποχαρακτηρίσει από ιστορικό «επειδή είναι ένα σύνηθες κτίσμα της περιοχής και κανένα ιστορικό γεγονός δεν συνέβη εκεί» (ήδη είχε χτίσει το 80% από τα 5 στρέμματα και συνεπώς δε χρειαζόταν τη φοροαπαλλαγή, αλλά πώς θα απαλλαγεί η ίδια από την ιστορική κατοικία για να την κάνει κι αυτή μεζονέτα κατά το παράδειγμα της μητρυιάς της κ. Μιμής Παπανδρέου). Είναι, όπως πληροφορούμαι πρόεδρος της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τορόντο, όπου διαμένει εδώ και πέντε χρόνια. Και φυσικά χρησιμοποιούσε πάντα την επιρροή της για να εκλέγεται βουλευτής ο τότε σύζυγός της κ. Θόδωρος Κατσανέβας. 
Φαίνεται με την ίδια ευκολία που μετονομάζει  το Καστρί από Παρθενώνα σε «αχούρι» αυτο-μετονομάζεται και η ίδια. 
“Πρωτο”-βαφτίστηκε Gayle και κράτησε το όνομα αυτό μέχρι να έρθει στη Ελλάδα το 1978. Στο απολυτήριο Λυκείου από σχολείο του Τορόντο Καναδά (1972  King  City Secondary School) είναι σαφέστατα σκέτη Gayle Papandreou  (βλέπε ντοκουμέντο).
Gayle ήταν και στο Anglo-American High School (1968-1969) στη Σουηδία αλλά και στο York University στο Τορόντο (1973-1978). Μόλις μετά το 2000 πρόσθεσε και το όνομα Sophia δίπλα στο  Gayle στο Πανεπιστήμιο αυτό για να πάρει το Μάστερς. 
Αλλά το 1978 αποφάσισε  να έρθει στην Ελλάδα. Ο Ανδρέας  χτυπούσε πια εξουσία, ο σύζυγός  της ήταν έτοιμος για υποψήφιος  βουλευτής και το  Gayle  δε θα μετρούσε παρά αρνητικά. Βαφτίστηκε λοιπόν επειγόντως Σοφία, δεν γνωρίζουμε, πότε, πού και με ποιον παπά και κουμπάρο). 
Τι μας νοιάζουν όλα αυτά; Αν τα ψάξετε βαθύτερα  -και με τις τελευταίες εμπειρίες  κατά νουν-  μπορεί να βρείτε ότι  μάς νοιάζουν.

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/12/jeffrey-gayle.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών