Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2011

Φίλοι bloggers. Μήπως έχουμε πάρει λάθος δρόμο;


Όλοι μας, εδώ μέσα στο διαδίκτυο διαμαρτυρόμαστε, κλαιγόμαστε, τα βάζουμε με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα βάζουμε με την Νέα Δημοκρατία, τα βάζουμε με τα κόμματα της Αριστεράς, τα βάζουμε με εξωτερικές ή υπερκόσμιες δυνάμεις, τελικά τα βάζουμε όλοι με όλους και όλοι μαζί κάνουμε διαπιστώσεις. Συνειδητοποιούμε βέβαια ότι φταίει το πολιτικό σύστημα, συνειδητοποιούμε ότι φταίει η άρχουσα κρατικοδίαιτη τάξη των κάθε λογής νταβατζήδων που πατρωνάρουν πολιτικούς, κράτος και κοινωνία, αλλά ως εκεί. Διαισθανόμαστε φυσικά τον κίνδυνο....
στα εθνικά μας θέματα να πλησιάζει και βγάζουμε κραυγές αγωνίας και απόγνωσης, αλλά και πάλι τίποτα.

Φίλοι μας, είμαστε όλοι εδώ στο διαδίκτυο μια μικρογραφία της κοινωνίας μας και δυστυχώς είμαστε ακίνδυνοι για το σύστημα. Έχουμε μετατραπεί σε ένα μεγάλο καφενείο ελληνικού τύπου, με τον φραπέ στο ένα χέρι και το πληκτρολόγιο στο άλλο, παριστάνοντας, πολλοί από εμάς, τους δημοσιογράφους, με δήθεν αποκαλύψεις, ύβρεις και εκτόνωση. Γι’ αυτό και το πολιτικοοικονομικό καταστημένο θα συνεχίσει απτόητο να μας εκμεταλλεύεται.

Κανείς δεν αρθρώνει μια πρόταση, όσο αστεία και αν νομίζει πως είναι. Όλοι κάνουμε μόνο διαπιστώσεις και οι πιο τολμηροί μπορεί να κάνουν και κάποια ευχολόγια και τίποτε παραπέρα. Αλλά αυτό ξέρουν να το κάνουν καλύτερα οι πνευματικοί ταγοί του τόπου, πουλώντας πνευματικότητα και προοδευτικότητα με το αζημίωτο. Δεν θα μας σώσουν άλλωστε οι ευχές μας. Κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας. 

Εμείς όλοι εδώ, πρέπει κατ' αρχήν να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε σύστημα.  Εμείς είμαστε έξω από το σύστημα. Είμαστε η κοινωνία που είναι στη γωνία. Αν θέλουμε να αφήσουμε το σύστημα αλώβητο και απλά να το κατακρίνουμε ή να το εξωραΐσουμε, τότε δεν είναι ανάγκη να ασχολούμαστε μαζί του. Το σύστημα ξέρει να κάνει πολύ καλύτερα τη δουλειά του και δεν περιμένει από εμάς να του το υποδείξουμε. Ούτε περιμένει από εμάς να το παίξουμε δημοσιογράφοι, ανταγωνιζόμενοι τα ισχυρά παπαγαλάκια του συστήματος.

Εδώ μέσα, για να είμαστε χρήσιμοι, τουλάχιστον στον εαυτό μας, χρειάζονται προτάσεις έξω από το σύστημα.

Προτάσεις ανατροπής του.

Ας επανεξετάσουμε λίγο το ρόλο μας. Κάπου τραβάμε λάθος δρόμο και χάνουμε πολύτιμο χρόνο.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/01/bloggers.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών