Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Μαΐου 20, 2011

Επιστήμονες «αθωώνουν» τον ΠΟΥ για την γρίπη Η1Ν1

Περιμένατε δηλαδή να κλείσουν στη φυλακή τις φαρμακευτικές που θησαύρισαν από την παραγωγή εμβολιών;
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), για τον οποίο είχαν διατυπωθεί κατηγορίες ότι επηρεάστηκε από τις φαρμακοβιομηχανίες στον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία της γρίπης Η1Ν1, βγαίνει «καθαρός» από την έκθεση των ειδικών για την υπόθεση, στην οποία ωστόσο γίνεται λόγος για «ορισμένες αδυναμίες».
Η έκθεση κάνει μια σειρά από...
συστάσεις για να είναι καλύτερα προετοιμασμένος ο ΠΟΥ σε μια ενδεχόμενη πανδημία.
Η επιτροπή των ειδικών που συνέταξαν την έκθεση συστάθηκε στις αρχές του 2010 από τον ΠΟΥ, ως απάντηση για τις επικρίσεις που δεχόταν για τους χειρισμούς του. Ο ιός Η1Ν1 είχε προκαλέσει παγκόσμιο πανικό και οδήγησε στη μαζική παραγωγή φαρμάκων, πάρα πολλά από τα οποία έμειναν στα χέρια των κυβερνήσεων που τα είχαν παραγγείλει.
Οι εκπρόσωποι των 193 χωρών-μελών του ΠΟΥ, που συγκεντρώθηκαν σήμερα για 64η ετήσια σύνοδο του Οργανισμού, υιοθέτησαν ένα ψήφισμα με το οποίο προτείνεται να τηρηθούν οι συστάσεις που γίνονται στην έκθεση. Οι συγγραφείς της σημειώνουν ότι «δεν βρήκαν κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι εμπορικά συμφέροντα επηρέασαν ή προσπάθησαν να επηρεάσουν τις προτάσεις του ΠΟΥ ή τις αποφάσεις που έλαβε».
«Ορισμένοι κατηγόρησαν τον ΠΟΥ ότι βιάστηκε να ανακοινώσει το στάδιο 6 (σ.σ. της πανδημίας) αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο είχε ως στόχο να πλουτίσουν οι κατασκευαστές εμβολίων», σημειώνεται στο κείμενο. Όμως, ο ΠΟΥ καθυστέρησε στην πραγματικότητα την κήρυξη πανδημίας «μέχρι να έχει στοιχεία που μαρτυρούσαν τον τρόπο διάδοσης του ιού στις διάφορες περιοχές του κόσμου», εκτιμούν οι ειδικοί.
Στην έκθεση σημειώνεται πάντως ότι ο ΠΟΥ δεν διαθέτει κάποια «συστηματική και διάφανη» διαδικασία με την οποία να αποκαλύπτονται, να αναγνωρίζονται και να αντιμετωπίζονται οι συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των ειδικών τους οποίους συμβουλεύεται, κάνοντας λόγο για «ορισμένες αδυναμίες» του Οργανισμού.
Όσον αφορά το μέλλον, οι ειδικοί θεωρούν ότι ο κόσμος δεν είναι καλά προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει μια σοβαρή πανδημία γρίπης ή κάποιο άλλο επείγον περιστατικό ιατρικής φύσης που θα διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα συνιστά απειλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών