Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2012

Αίσχος!! Αφαίρεσαν τον Περικλή από τον Δήμο Χολαργού!!

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Έχει "παράδοση" ανθελληνισμού ο συγκεκριμένος Δήμος...
Σημεία των καιρών; Τι να πούμε! Εκτιμούμε αφάνταστα τον σπουδαίο ζωγράφο Κώστα Σπυριούνη και την ιστορία του στο χώρο της τέχνης. Eίναι ο καλλιτέχνης που κλήθηκε από την Δημοτική Αρχή να φιλοτεχνήσει το νέο σήμα του ενιαίου Δήμου Παπάγου-Χολαργού, όμως η αφαίρεση του Περικλή από σήμα- κατατεθέν του Χολαργού, με τον οποίο έχει ταυτιστεί για 2500 χρόνια, αποτελεί ιστορικό ατόπημα!
Άραγε, ποιες ανάγκες ήταν αυτές που.... επέβαλαν την εξαφάνιση της προτομής Περικλή από το σήμα του Δήμου και την αντικατάστασή του με ενωμένα κλαδιά ελιάς με δάφνη και έναν δωρικό κίονα πίσω από αυτά;

Όπως εξήγησε ο ζωγράφος, ο δωρικός κίονας παραπέμπει εμμέσως στον Περικλή!
Αδιανόητο! Αντικατάσταση του Περικλή, μόνον με την απεικόνιση ολόκληρου του Παρθενώνα θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή. Σε διαφορετική περίπτωση, αποτελεί ιστορική παρέκκλιση.
Το έργο αυτό καθ' αυτό, μπορεί να δείχνει τις αρετές του καλλιτέχνη, όμως βρίσκεται εκτός θέματος αναφορικά με τον Χολαργό.
Ο Χολαργός έχει ταυτιστεί με τον Περικλή, πώς να το κάνουμε; Ο Δήμος επίσης από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του έχει για σήμα του τον Περικλή, η οδός Περικλέους είναι η πιο γνωστή σε όλη την Αττική λεωφόρος προαστίου, πώς είναι δυνατόν να αφαιρείται ο Περικλής από την ταυτότητα του Χολαργού;
Η παρουσίαση του...νέου σήματος του Δήμου Παπάγου-Χολαργού προκάλεσε αντιδράσεις, παρ'όλα αυτά ψηφίστηκε ως νέο σήμα από την πλειοψηφία του Δ.Σ.!!!
Εντύπωση προκάλεσαν τα όσα είπε ο Αντιδήμαρχος κ. Δασκαλόπουλος, στην προσπάθειά του να πείσει για το αποτέλεσμα του καλλιτέχνη: "Εάν ζούσε ο Περικλής σήμερα, θα έδινε την συγκατάθεσή του σε αυτό το δημιούργημα για για το νέο σήμα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού".
Ο πρώην Δήμαρχος κ. Νικολάου, ανταπαντώντας στον κ. Δασκαλόπουλο, είπε: "Ο Περικλής ήταν στρατηγός και εάν ζούσε σήμερα, θα σου ξήλωνε τα γαλόνια και θα σε έκανε απλό επιλοχία" (Σημ. ο κ. Δασκαλόπουλος είναι απόστρατος αξιωματικός του πυροβολικού).
Πάντως, είναι βέβαιον ότι το συγκεκριμένο σήμα θα προκαλέσει αντιδράσεις.
Καλά ρε παιδιά, μας κλέβουν την ιστορία οι γυφτοσκοπιανοί και άλλοι ανιστόρητοι λαοί, βγάζουμε τα μάτια και μόνοι μας; indobserver.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών