Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2012

Η Σαηεντολογία βρήκε «καταφύγιο» στο Ισραήλ...(Όλοι τελικά στο...σπίτι τους γυρίζουν)



The Associated Press / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Η «εκκλησία της Σαηεντολογίας» βρήκε προφανώς ένα τόπο, όπου η παρουσία της δεν προξενεί συναγερμούς, διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις και ο τόπος αυτός είναι μία από τις πιο θρησκευτικές χώρες του κόσμου – το Ισραήλ.
Τον περασμένο Αύγουστο, η Σαηεντολογία άνοιξε μια νέα αστραφτερή έδρα στη αρχαία πόλη της Γιάφα, μέρος του Τελ Αβίβ. Από τότε, επισκέπτες και περίεργοι έρχονται συνέχεια χωρίς να υπάρχει κανένα επεισόδιο.
Η Σαηεντολογία έχει αντιμέτωποι κατηγορίες σε πολλές χώρες, ότι..... αποτελεί επικίνδυνη λατρεία που κάνει πλύση εγκεφάλου στους οπαδούς και καρπώνεται τα περιουσιακά τους στοιχεία. Οι ηγέτες της το αρνούνται αυτό.
«Όπως για κάθε νέα θρησκεία, οι άνθρωποι έχουν ψευδαισθήσεις και πολλή αμφιβολία, αλλά εμείς χρησιμοποιούμε απλά τη λογική για να σκεφτούμε τη ζωή εμείς οι ίδιοι και έχουμε διδαχθεί να αμφισβητούμε και να συζητούμε τα πάντα», είπε ο Sefi Fischler, εκπρόσωπος της «Εκκλησίας» στο Τελ Αβίβ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, η Σαηεντολογία πιστεύει ότι ο άνθρωπος είναι ένα αθάνατο πνευματικό ον με απεριόριστες δυνατότητες. Οι πρακτικές περιλαμβάνουν πνευματική μαθητεία.
Δημιουργήθηκε από τον Αμερικάνο συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας L. Ron Hubbard το 1954, και έχει έδρα το Λος Άντζελες, έχοντας εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων celebrities, όπως ο Tom Cruise, και ο John Travolta.
Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ρωσία είναι μεταξύ των κυβερνήσεων που παρακολουθούν στενά την Scientology, και έχουν υπάρξει δικαστικές υποθέσεις εναντίον της σε ορισμένα μέρη.
Αντίθετα, στο Ισραήλ η Σαηεντολογία δεν έχει γνωρίσει πολλή δημόσια αντίδραση.  
Ενώ μια ισραηλινή κοινοβουλευτική Επιτροπή του 1987, την χαρακτήρισε λατρεία (cult), η πρακτική της Σαηεντολογίας στο Ισραήλ είναι νόμιμη. Στην νέα έδρα της έχουν περίπου 200 υπάλληλοι και ισχυρίζονται ότι εξυπηρετούν χιλιάδες.
Ο Eytan Schwartz, εκπρόσωπος του δημάρχου του Τελ Αβίβ, είπε το νέο κέντρο είναι μια διαθήκη του «πνεύματος θρησκευτικής ανοχής» του Ισραήλ.
«Μέσα σε λίγα οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της πόλης, θα βρείτε πολλές συναγωγές, πολλά τζαμιά και εκκλησίες, 4.000 χρόνια που εκφράζονται οι αβρααμικές μονοθεϊστικές θρησκείες», είπε. «Το Κέντρο της Σαηεντολογίας απλά δείχνει ότι το Τελ Αβίβ είναι μία από τις πιο πλουραλιστικές πόλεις στη Μέση Ανατολή».
Ο ηγέτης της Σαηεντολογίας David Miscavige
Παρά την έλλειψη δημόσιων διαμαρτυριών για το νέο τους κέντρο, οι Σαηεντολόγοι έχουν βρει απέναντί τους μια ομάδα Ισραηλινών πρώην Σαηεντολόγων που κατηγορούν την «εκκλησία» για διαφθορά στο εσωτερικό της, η οποία οδήγησε στην δημιουργία "σχισματικού" κέντρου στη βόρεια πόλη της Χάιφα.
Ο Ισραηλινός κινηματογραφικός διευθυντής Erez Meshulam είπε ότι η παρουσία του νέου κέντρου είναι καταστροφική. «Η Σαηεντολογία κατέστρεψε το γάμο μου, καθώς έπεισαν την σύζυγό μου, ότι με αντάλλαγμα χιλιάδες και χιλιάδες δολάρια, η ψυχή της θα μπορούσε να καθαριστεί», είπε. «Φοβάμαι αυτό σημαίνει ότι περισσότερα άτομα θα εξαπατηθούν».
Από την Σαηεντολογία θεωρούν αυτούς τους ισχυρισμούς «αβάσιμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών