Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2012

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΕΙ ΠΟΛΕΜΟ... 11.350 κατευθυνόμενες βόμβες ζήτησε από τις ΗΠΑ! Η μεγαλύτερη παραγγελία της Ιστορίας!

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ έκανε παραγγελία στις ΗΠΑ για την προμήθεια βομβών αεροπορίας και σύνολα (κιτ) μετατροπής πυρομαχικών ελεύθερης πτώσης σε τροποποιούμενα.
Το ποσό της εν δυνάμει συμφωνίας, η οποία τώρα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, υπολογίζεται στο ύψος των 647 εκατ. δολαρίων. Η αγορά βομβών υποτίθεται ότι πρέπει να αναπληρώσει τα αποθέματα πυρομαχικών της Αεροπορίας του Ισραήλ μετά την επιχείρηση «Νεφώδης Πυλώνας», αλλά είναι ... τριάντα φορές περισσότερα τα όπλα που ζητούνται! Είναι ηλίου φαεινότερο ότι για κάτι άλλο, πολύ μεγαλύτερο τα χρειάζονται..
Η συνολική παραγγελία αφορά.....
6.900 βόμβες ελεύθερης πτώσης μάζας 230-910 κιλών και άλλες τόσες συλλογές JDAM (Joint Direct Attack Munitions) οι οποίες θα εξοπλίσουν τις βόμβες ελεύθερης πτώσης
Εκτός αυτού, θα προμηθευτεί 3450 κατευθυνόμενες κατευθυνόμενες βόμβες υψηλής ακρίβειας GBU-39 SDB 113 κιλών.
Είναι η νέα βόμβα χαμηλού βάρους και υψηλής εκρηκτικότητας. τα αποθέματα αυτά είναι ολύ περισσότερα από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην πρόσφατη επιχείρηση κατά της Γάζας, όπου χρησιμοποιήθηκαν συνολικά περί τις 350 κατευθυνόμενες βόμβες, εκτός από τους πυραύλους, συνολικά.
H SDB (Small Diameter Bomb) ή αλλιώς GBU-39 φέρει ζεύγος αναπτυσσόμενων πτερυγίων σε σχήμα ρόμβου με αποτέλεσμα την επίτευξη ικανής εμβέλειας 110 χλμ. από μεγάλο ύψος και ταχύτητα μεγαλύτερη του 1 mach. Η πολεμική κεφαλή της GBU-39 έχει βάρος 17 χλγρ. είναι υψηλής εκρηκτικότητας περιορίζοντας ταυτόχρονα τις παράπλευρες απώλειες.
Η καθοδήγησή της προς το στόχο είναι μέσω INS/GPS συντεταγμένες οι οποίες μπορούν να εξαχθούν τόσο από το ραντάρ του αεροσκάφους όσο και να μεταδοθούν σε αυτό από ζεύξη Link-16 από μαχητικά αεροσκάφη ή από εναέριο κέντρο συλλογής πληροφοριών εδάφους.
Η βελτιωμένη έκδοση της SBD η SBD II, -GBU-53-  θα διαθέτει αισθητήρα IIR, ενεργό ερευνητή ραντάρ και αισθητήρα αυτόματης αναγνώρισης στόχου κάνοντας το όπλο εντελώς αυτόνομο από το αεροσκάφος και προορίζεται κατεξοχήν ια την προσβολή κινούμενων στόχων.
Άρα, για να "στοκάρει" τέτοια νούμερα το Ισραήλ, δείχνει ότι είναι έτοιμο για επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακος και μεγάλης διάρκειας, αφού ήδη έχει στις αποθήκες του ένα σεβαστό απόθεμα περί των 3.000 τέτοιων όπλων της κατηγορίας της JDAM, όπως είναι τα SPICE 1000 και 2000.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών