Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Αυγούστου 18, 2013

Ο σίριζα κε ι σταλινικί ορτογραφία (Ο Σύριζα κι η σταλινική ορθογραφία)

Τον τελευταίο καιρό, στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή γράφεται ως «Χρυσή Αβγή» και οι χρυσαυγίτες» ως «χρυσαβγίτες». Προφανώς, οι κομμουνιστές θυμήθηκαν την… σταλινική ορθογραφία!
Τι ήταν, λοιπόν, η «σταλινική ορθογραφία»; Η εφαρμογή της....
γνωστής ρήσεως του σιωνιστού Κίσσινγκερ (πριν καν την πει), από τους σιωνιστάς της ΕΣΣΔ: «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας».
Εις τα εδάφη της ΕΣΣΔ ζούσαν στις αρχές του 20ου αιώνος περίπου 400.000 Έλληνες, με το 1/3 εξ’ αυτών να έχει την ελληνική υπηκοότητα. Η πιο συμπαγής ελληνική παρουσία ήταν στις περιοχές του Καυκάσου, στην Κριμαία και στην Μαριούπολη της Ουκρανίας. Στις 10 Μαΐου 1926,  συνήλθε στην Μόσχα «Πανσυνδεσμιακή Σύσκεψη» των υπό σοβιετική καθοδήγηση ελληνικών συλλόγων και εκπαιδευτικών και απεφάσισε την επιβολή της δημοτικής γλώσσης και της φωνητικής γραφής, με την αντικατάσταση του εικοσιτετραγράμματου αλφαβήτου με το εικοσιγράμματο. Με την απόφαση αυτή: καταργήθηκαν οι δίφθογγοι, διατηρήθηκαν μόνο το “ι” και το “ο”, στη θέση του “ου” καθιερώθηκε το “υ”, στη μικρογράμματη γραφή παρέμεινε μόνο το “ς” ενώ καταργήθηκε το “σ”, τα διπλά σύμφωνα γράφονταν αναλυτικά (δηλαδή το “ξ” ως “κς” και το “ψ” ως “πς”) και καθιερωνόταν το ενωτικό στις κτητικές αντωνυμίες...

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο Εθνικισμός.net

2 σχόλια:

  1. Το εβραιογενές ΚΚΕ υιοθέτησε εξ αρχης την προδοτική θέση των « δημοτικιστών» σχετικά με την καταγωγή των νέων Ελλήνων. Οι δημοτικισταί υπεστήριζαν την άποψη ότι δεν είμεθα Έλληνες αλλά Ρωμηοί ήτοι ένα νεολατινικό εθνάριο με γλώσσα τα ρωμαίικα.
    Οι δύο γραμματικές που συνέταξαν ο Ψυχάρης και ο Φιλήντας ωνομάσθησαν « Γραμματική της Ρωμαίικης Γλώσσας».
    Ο Ψυχάρης ευθέως υπεστήριξε ότι τα ρωμαίικα (δημοτική) είναι διαφορετικἠ γλώσσα από την ελληνικἠ και ότι ο ίδιος εθεωρούσε εαυτόν Ρωμηό και όχι Έλληνα.
    Το περιοδικό στο οποίο διετύπωναν τις γλωσσολογικές και εθνολογικές απόψεις τους, ώνομάσθη « Νουμάς» από το όνομα του τελευταίου βασιλέως της Ρώμης. Ο « δημοτικισμός» ήτο εν πολλοίς ένα κίνημα εθνομηδενιστών λατινιζόντων και το ΚΚΕ ήλθε απλώς για να υιοθετήσει τις προδοτικές τους θέσεις.

    Αλκμάν Μάκαρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΑ 7 ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΜΕ 5 ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΣΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΩΝΗΤΙΚΆ. ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΠΧ ΑΝ ΠΕΙΣ "Ω ΜΑΛ@ΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙ ΔΕΙΑΣ....." ΑΥΤΟ ΤΟ ΩΜΕΓΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΜΕ ΟΣΑ ΟΜΙΚΡΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ "ΟΟΟΟΟΟΟ ΜΑΛ@ΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Ο ΜΕ ΤΟ Ω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών