Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Αυγούστου 08, 2013

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

mixaloliakos-600x398
Δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα για την Χρυσή Αυγή, στον καθεστωτικό τύπο, δείγμα ότι η διαρκής άνοδος του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών έχει κατατρομοκρατήσει το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα και τους δημοσιογραφικούς παπαγάλους του. Στο άρθρο που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα –εγράφη αυτές τις ημέρες με τίτλο «Τι κινητοποιεί η Χρυσή Αυγή»- παρουσιάζεται μια ανακοίνωση του κόμματος κι από κει και πέρα ο καθεστωτικός δημοσιογράφος κάνει τη δική του ανάλυση και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι.....
η σύγχρονη Ελλάδα είναι μια Βαϊμάρη, έτοιμη να πέσει στα χέρια των… «κακών ναζί». Ως αντίδοτο, προτείνει την… συμπαράταξη των δυνάμεων του… συνταγματικού τόξου και κακίζει –εμμέσως πλην σαφώς- τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι «παίζει μπάλα στο γήπεδο της Χρυσής Αυγής». Ιδού:
«…Στο σχέδιο αυτό, σύμφωνα με την παραπάνω αφήγηση, συνέπραξαν εγχώριοι προδότες, οι οποίοι συνειδητά την οδήγησαν «στα νύχια της τρόικας, παρότι είχαν πολλές εναλλακτικές. Η Ελλάδα περιτριγυρίζεται από εχθρούς, που το μόνο που κάνουν είναι να απεργάζονται σχέδια εναντίον της. Όλα αυτά δεν ακούστηκαν για πρώτη φορά από τη Χρυσή Αυγή. Οι νεοναζί ήρθαν απλώς να θερίσουν αυτό που άλλοι έσπειραν. Και το κάνουν κινούμενοι περισσότερο επιθετικά. Ο ανορθολογισμός είναι το κατάλληλο έδαφος για τον νεοναζισμό. Η Χρυσή Αυγή απευθύνεται στο θυμικό κι όχι στη λογική. Γι’ αυτό οποιαδήποτε απόπειρα διαλόγου είναι χωρίς αποτέλεσμα. Η προσπάθειά της εξαντλείται στο να βρει τους κώδικες που θα φέρουν στην επιφάνεια, ένστικτα και αρχέγονα μίση. Ο φόβος για το αύριο, η ανασφάλεια, το μίσος, η εμπάθεια, γίνονται εργαλεία πολιτικής. Υπάρχουν οι εχθροί εκτός των τειχών και οι εχθροί εντός. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας είναι αντίπαλός μας, ανθέλληνας, προδότης. Χρειάζεται «αίμα στην αρένα» και αυτό που αξίζει στους προδότες είναι κρεμάλα. Απέναντι σε αυτή τη ρητορική και την πρακτική, το πολιτικό σύστημα, ψάχνει πώς θα αντιδράσει. Με χαμηλή αξιοπιστία, χρεωμένο με ανικανότητα, τραυματισμένο από υποθέσεις διαφθοράς και σκάνδαλα έχει αδύναμη άμυνα. Ένα τμήμα του ποντάρει κι αυτό στον λαϊκισμό και στο συναίσθημα (άρα παίζει στο γήπεδο της Χρυσής Αυγής), ακόμη κι όταν της επιτίθεται. Η αποστροφή του σοσιαλδημοκράτη βουλευτή, του Kurt Schumacher στη γερμανική Βουλή για τους ναζιστές, που περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Heinrich Winkler, «Βαϊμάρη, η Ανάπηρη Δημοκρατία» έχει να πει πολλά για τα όσα συμβαίνουν και στην πολιτική ζωή της Ελλάδας:
«Όλη η εθνικοσοσιαλιστική προπαγάνδα δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να απευθύνεται διαρκώς στα πιο χυδαία ανθρώπινα ένστικτα. Κι αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να αναγνωριστεί στον εθνικοσοσιαλισμό είναι το γεγονός ότι έχει πετύχει για πρώτη φορά στη γερμανική πολιτική σκηνή, να κινητοποιήσει στο έπακρο την ανθρώπινη βλακεία», τόνιζε λίγο πριν από την απόλυτη κυριαρχία του Χίτλερ. Το ξύπνημα των χειρότερων ενστίκτων και η κινητοποίηση της βλακείας στη διάρκεια του ναζισμού, οδήγησε στις τραγωδίες που ξέρουμε. Η Χρυσή Αυγή, επιχειρεί να κινητοποιήσει αυτά ακριβώς τα δύο χαρακτηριστικά (δυστυχώς δεν είναι η μόνη). Και ουδείς πρέπει να υποτιμάει τη δύναμή της».
(ΥΓ): Με λίγα λόγια, ο περισπούδαστος δημοσιογράφος αποκαλεί «βλάκες» όσους ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. Προφανώς, οι άνθρωποι αυτοί πριν έρθουν στην Χρυσή Αυγή ψήφιζαν άλλα κόμματα. Τότε, δεν ήταν… βλάκες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών