Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2013

ΣΥΝΤΡΙΒΗ της προπαγάνδας...15%!!! η Χρυσή Αυγή σε δημοσκόπηση του zougla.gr (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς ιδιαίτερα σχόλια από εμάς παρακολουθήστε τα αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης του zougla.gr..




Σε αυτή συμμετείχαν 1368 πολίτες που συμπεριλαμβάνονται στη Βάση Δεδομένων της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας. Η ψηφοφορία αυτή είχε σαν στόχο την καταγραφή των αντιδράσεων των πολιτών ως προς το ζήτημα που ανέκυψε με τις συλλήψεις στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν και στα πάγια πολιτικά ερωτήματα που αφορούν την παράσταση νίκης, την καταλληλότητα για τον πρωθυπουργικό θώκο και την πρόθεση ψήφου.

Το πρώτο ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία αφορούσε τα κίνητρα για τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής. Το 51% απάντησε ότι αυτά ήταν πολιτικά, το 43% ποινικά, ενώ το 6% «δεν είχε γνώμη».

Πώς είδαν οι πολίτες την υπόθεση της Χρυσής Αυγής



Η δεύτερη ερώτηση για την ίδια υπόθεση αφορούσε στο εάν θα αυξηθούν ή θα μειωθούν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής μετά τις συλλήψεις. Οι ψηφοφόροι σε ποσοστό 60% απάντησαν πως θα μειωθούν, το 27% πως θα αυξηθούν ενώ το 13% δεν είχε γνώμη.



Καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Οι απόψεις των ψηφοφόρων ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καταγράφονται στο επόμενο γράφημα. Ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 24% κρίνεται ως καταλληλότερος με τον Αλέξη Τσίπρα να έρχεται δεύτερος με 14.7%. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος βρίσκεται στην τρίτη θέση με 6,5%. Ο «Κανένας» ωστόσο και σε αυτήν την ψηφοφορία καταλαμβάνει την πρωτιά με 42,4%.



Το επόμενο ερώτημα αφορά στη παράσταση νίκης, δηλαδή εάν οι εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή ποιο κόμμα κατά την γνώμη των πολιτών θα ερχόταν πρώτο. Το 43,6% πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία θα ήταν πρώτο κόμμα, το 39,4% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν πρώτο κόμμα ενώ 13% των συμμετεχόντων επέλεξε την απάντηση «Δεν ξέρω – Δεν απαντώ». Ένα 2,3% πιστεύει πως Χρυσή Αυγή θα ήταν πρώτο κόμμα αν οι εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή.



Στην πρόθεση ψήφου η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει αύξηση του ποσοστού της κατά 1,4% σε σχέση με την προηγούμενη διαδικτυακή ψηφοφορία και φτάνει στο 14,9% ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει οριακό προβάδισμα 0,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (19,3-19,1%). Στο 5,9% ανέρχεται το εκλογικό ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, χαμηλές πτήσεις καταγράφει το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ μετρά μεγάλες απώλειες ενώ αντίθετα το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη αυξάνει εντυπωσιακά τα ποσοστά του.

Αναλυτικά τα ποσοστά είναι ΝΔ 19,3%, ΣΥΡΙΖΑ 19,1%, ΠΑΣΟΚ 5,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,9%, Χρυσή Αυγή 14,9%, ΔΗΜΑΡ 1,6%, ΚΚΕ 5,4% . Αυτά ως προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 4,3%, το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» στο 1,1%. Το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου λαμβάνει 0,6%.


Στις συσπειρώσεις των δύο πρώτων κομμάτων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή ποσοστό της τάξης του 59,5% με βασική «αιμορραγία» ψηφοφόρων της προς την Χρυσή Αυγή με ποσοστό 16%.



Σημαντική πτώση παρατηρείται σε σχέση με την προηγούμενη ψηφοφορία στην συσπείρωση ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ανέρχεται μόλις στο 49,5%, ενώ στις αρχές Ιουνίου βρισκόταν στο 64,3%. Παρατηρείται αξιοσημείωτη διαρροή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Χρυσή Αυγή της τάξης του 12,6%. Πρόκειται για άλλη μία ένδειξη της ρευστότητας που επικρατεί στο εκλογικό σώμα.


zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. Εχουν παθει την νιλα της ζωης τους οι "τοξοτες", και οι δημοσιογραφικοι κωλογλυφτες τους !! Τοση προπαγανδα, και να μην καταφερνουν τιποτα !! Πλακα εχουν αυτοι που δηλωνουν "προβληματισμενοι".....Ρε ειναι μονο η αρχη ! Υπομονη και βαζελινη.....Ξερουν αυτοι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών