Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2014

Στη ΝΔ νομίζουν ότι θα γλιτώσουν με τη μεταφορά των αυτοδιοικητικών εκλογών

Τα άσχημα νέα για τη ΝΔ, τα οποία έρχονται τόσο δημοσκοπικά αλλά πολύ περισσότερο από τις διαθέσεις της Κοινωνίας, έχουν οδηγήσει τους διαχειριστές της σε σκέψεις πανικού για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Η πολιτική της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς αποδεικνύεται καταστροφική για τη ΝΔ, καθώς βλέπει τα ποσοστά της να συρρικνώνονται. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι εδώ και λίγες ώρες κυκλοφορούν διάφορα σενάρια γύρω από τις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, τα οποία έχουν ως εξής:...

 
α) Διπλές κάλπες τον Μάιο, τόσο για ευρωεκλογές όσο και για εθνικές εκλογές, με τις δημοτικές να μεταφέρονται για τον Οκτώβριο.
β)  Μόνο ευρωεκλογές τον Μάιο.
γ) Τριπλές εκλογές τον Μάιο.

«Τροφή» στα παραπάνω σενάρια δίνει και η στάση αρκετών βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι εκφράστηκαν ανοιχτά υπέρ της μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον Οκτώβριο. Με πρόσχημα την «αντιμετώπιση χωροταξικών δυσλειτουργιών σε δήμους», οι βουλευτές αυτοί βρήκαν «πάτημα» για να ζητήσουν μεταφορά των αυτοδιοικητικών εκλογών για το φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης και Μιχάλης Ταμήλος δήλωσαν ότι «δεν χάθηκε ο κόσμος», εννοώντας την αλλαγή στην ημερομηνία εκλογών, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης με την σειρά του δήλωσε ότι με την προοπτική του Οκτωβρίου συμφωνούν οι περισσότεροι δήμαρχοι.
Είναι φανερό ότι στη ΝΔ τρέμουν την επερχόμενη συντριβή, γι αυτό και κάνουν τις απίθανες αυτές προτάσεις. Όταν, μάλιστα, οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το «αφετηριακό ποσοστό» της ΝΔ είναι το 18% των εκλογών του Μαΐου του 2012 και όχι το «πολιτικό» 29% του Ιουνίου, καταλαβαίνετε για το πόσο μεγάλη κατρακύλα έχει πάρει το κόμμα του, για λίγο ακόμη αρχηγού του, Σαμαρά. Όσες αλχημείες κι αν επιχειρήσουν η συντριβή της ΝΔ είναι αναπόφευκτη. Ακόμη και το 18% αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός για το ολοένα και πιο πολύ βυθιζόμενο ναυάγιο της ΝΔ.

Γιώργος Μάστορας

2 σχόλια:

  1. Τι πάει να πεί μεταφορά;
    Αφού το Σύνταγμα είναι σαφές, κάθε 4 χρόνια, ή και πιο νωρίς.
    Δηλαδή θα τις μεταφέρουν με το έτσι θέλω σχεδόν ένα εξάμηνο παρακάτω;
    Και ποιός μου λέει δηλαδή οτι δεν θα μεταφέρουν μεθαύριο και τις βουλετικές μερικά χρονάκια αργότερα αν δε τους συμφέρει.
    Και αυτοί οι τύποι το παίζουν και δημοκράτες.
    Τους φταίει η ΧΑ, παρ' όλα αυτά είναι τυπικότατη απέναντι τους και δημοκρατικότατη.
    Ευρωπαιοσιωνιστική Χούντα Αντώνης Σαμαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τέτοιος ο πανικός που έχουν πάθει, είναι τόσο προφανής η επερχόμενη πανωλεθρία τους, που θα μετέφεραν και την ακρόπολη αν τους βόλευε. Πάντως από ότι ξέρω οι εκλογές βάση συντάγματος είναι κάθε 4 χρόνια. Εκτός αν συντρέχουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σοβαροί λόγοι μπορεί να αναβληθούν. Πόλεμος, μεγάλες φυσικές καταστροφές, επιδημίες με εκατοντάδες νεκρούς, ή ακραία καιρικά φαινόμενα όπως τυφώνες άνω των 10 μποφόρ η μεγάλα παλιρροιακά κύματα όπως τα τσουνάμι της Ασίας.
    Η ακόμα η εμφάνιση ενός ισχυρού, πατριωτικού κόμματος, στο οποίο διαβλέπουν ότι θα τους πάρει τα σώβρακα. Αυτό βέβαια δεν το προβλέπει το Σύνταγμα, το προβλέπει όμως η Χουντάρα του ΣαμαροΒενιζέλου και της βρωμοπαρέας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών