Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Απριλίου 10, 2014

Σκάνδαλο: ο Βενιζέλος καλύπτει την «μαύρη τρύπα» 112 εκατ. ευρώ του Τζέφρυ. Γιατί δεν επεμβαίνει εισαγγελέας;


Σκάνδαλο: ο Βενιζέλος καλύπτει την «μαύρη τρύπα» 112 εκατ. ευρώ του Τζέφρυ. Γιατί δεν επεμβαίνει εισαγγελέας;

Η θρασύτητα και η αναίδεια αποτελούν κυρίαρχο χαρακτηριστικό του πολιτικού παχύδερμου Βαγγέλη Βενιζέλου. Ο εκ των κυρίων υπευθύνων για την τραγική σημερινή κατάσταση της Χώρας, ο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο με τα υποβρύχια, ο τύπος που έγινε ρεζίλι στο πανελλήνιο με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τόλμησε να χαρακτηρίσει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ως «εγκληματική οργάνωση»! Ο αποτυχημένος «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ, που θα συνδέσει το όνομά του με το οριστικό τέλος ενός άλλου κραταιού κόμματος, θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος από το γεγονός ότι, στα πλαίσια της αρμονίας του «συνταγματικού τόξου», δεν έχει καθίσει ακόμη στο σκαμνί για τα όσα κατηγορείται. Βεβαίως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να......
ξεχνάμε και το σκάνδαλο με το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν έχει απασχολήσει μέχρι στιγμής την Δικαιοσύνη. Στο «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής υπάρχει ένα σχετικό κείμενο για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο ξεκινά ως εξής:
«Στο συρτάρι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου παραμένει, για κάποιον ανεξήγητο στην κοινή λογική λόγο, αλλά απολύτως κατανοητό για το λεγόμενο “καλό του κόμματος”, το πόρισμα-φωτιά για τα οικονομικά του Κινήματος την περίοδο 2004-2011, την περίοδο δηλαδή του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπαινιγμούς και ακριτομυθίες υψηλόβαθμων στελεχών τα οποία έχουν αποδεχθεί τον ιδιότυπο “όρκο σιωπής” που έχει επιβάλει ο κ. Βενιζέλος, πρόκειται για ένα “πόρισμα-κόλαση”, το οποίο “θα διαλύσει στη στιγμή το ΠΑΣΟΚ”. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο πρόεδρος του κόμματος , παρότι διέταξε τον έλεγχο και ο ίδιος δεν είχε την παραμικρή ευθύνη στη διαχείριση των οικονομικών που οδήγησε στη  χρεοκοπία το ΠΑΣΟΚ, δεν αξιοποίησε το πόρισμα για να χτυπήσει ανοιχτά τον κ. Παπανδρέου. Ο κ. Βενιζέλος διέπραξε στην ουσία ένα μοιραίο σφάλμα, όπως ομολογούν κάποιοι συνεργάτες του: θεώρησε ότι ο κ. Παπανδρέου θα αναγνώριζε ως κίνηση καλής θέλησης την απόκρυψη του πορίσματος και, παραδεχόμενος εμμέσως τις ευθύνες του, δεν θα τον αμφισβητούσε ποτέ. Αντί γι’ αυτό όμως, συνέβη ακριβώς το αντίθετο: ο κ. Παπανδρέου αντιλήφθηκε ότι ο κ. Βενιζέλος δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το πόρισμα εναντίον του, γιατί εάν το έκανε θα κατέστρεφε και το κόμμα, οπότε αποθρασύνθηκε. Άλλωστε το πρόβλημα με τα οικονομικά των εκπροσώπων του παλαιού δικομματισμού είναι γνωστό και δεδομένο και η σημερινή κυβέρνηση δεν επιθυμεί την εκδήλωση οποιασδήποτε κρίσης γύρω από αυτό το θέμα».
Παρότι το δημοσίευμα είναι φανερό ότι είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να θεωρείται ως φιλικό απέναντι στον νυν αρχικαρεκλάρχη του ΠΑΣΟΚ και να θεωρεί ως αποκλειστικό υπεύθυνο τον Τζέφρυ, εντούτοις φανερώνει άθελά του και τις τεράστιες ευθύνες του ίδιου του Βενιζέλου. Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα παραδέχεται ουσιαστικά ότι ο Βενιζέλος γνώριζε για τις οικονομικές ατασθαλίες του Γιωργάκη και των συνεργατών του, αλλά σιώπησε για να μην διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και για να έχει «το πάνω χέρι» στις διαπραγματεύσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό για τον έλεγχο του κόμματος. Ο «Ντούτσε», δηλαδή, ήταν πλήρως ενήμερος για την σπατάλη δημοσίου χρήματος από τον προκάτοχό του, αλλά τον κάλυψε «για το καλό του κόμματος» και για τα δικά του στενά συντηρητικά συμφέροντα. Τα στοιχεία για το φάγωμα 112 εκατ. ευρώ(!) από τον Τζέφρυ  είναι εντυπωσιακά και όμως δεν έχει επέμβει ακόμη εισαγγελέας τόσο για τον Παπανδρέου, όσο και για τον Βενιζέλο που κάλυπτε το όλο ζήτημα. Τα χρήματα αυτά αποτελούν περιουσία του Ελληνικού Λαού και ξοδεύτηκαν χωρίς παραστατικά δαπάνης και τις ανάλογες αποδείξεις. Υπάρχει, επομένως, ένα καραμπινάτο οικονομικό σκάνδαλο, το οποίο όμως ακόμη δεν έχει απασχολήσει την Δικαιοσύνη, η οποία προφανώς έχει επικεντρώσει όλο της το ενδιαφέρον στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ο Βενιζέλος είναι πολιτικά τελειωμένος και αυτό θα αποδειχτεί περίτρανα στις εκλογές του Μαΐου. Η εμπλοκή του, όμως, σε διάφορα σκάνδαλα δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο, όπως φυσικά και η σημαντική συμβολή του στην σύγχρονη υποδούλωση της Χώρας. Γι’ αυτό και όταν λάμψει πραγματικά η Δικαιοσύνη γ’ αυτή την Χώρα ο αυθάδης και αλαζόνας αυτός τύπος θα βρεθεί ενώπιον των ευθυνών του.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών