Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

Αλ Τζαζίρα: Η Χρυσή Αυγή θα γιγαντωθεί στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την Χρυσή Αυγή και την άνοδο των εθνικιστικών κινημάτων στην Ευρώπη έκανε πρόσφατα το διεθνές ενημερωτικό δίκτυο "Αλ Τζαζίρα".

Αφού καταγράφεται η υπόθεση της σκευωρίας κατά της Χρυσής Αυγής με την ομολογία Μπαλτάκου και την κατάρρευση που έχει προκαλέσει στο σαθρό πολιτικό σύστημα της χώρας, ο Έλληνας δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα αναφέρει:

"Πού βρίσκεται η Χρυσή Αυγή σε όλα αυτά; ...Στην Ελλάδα, η κατάσταση είναι ζοφερή. Η ανεργία βρίσκεται στα ουράνια με το υψηλό ποσοστό του 27%, σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 11% της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας έχουν καταρρεύσει, η παιδική θνησιμότητα είναι στα ύψη και πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Σύμφωνα με την UNICEF περισσότερα από το ένα τρίτο των ανηλίκων βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. Το ένα δέκατο ζει σε νοικοκυριά όπου οι γονείς ή οι κηδεμόνες είναι άνεργοι.

Και στη μέση όλων αυτών, οι Έλληνες παρακολουθούν βουλευτές να συλλαμβάνονται και να...
περιφέρονται με χειροπέδες με σαθρές αποδείξεις. Μαθαίνουν ότι η κρατική χρηματοδότηση του κόμματος αναστέλλεται και ένας από τους λίγους βουλευτές από άλλο κόμμα που είναι ενάντια σε αυτό είναι ο Μανώλης Γλέζος, μια θρυλική φιγούρα στην ελληνική πολιτική σκηνή, ο οποίος στα νιάτα του κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη κατά τη διάρκεια του 1940-1944 στην Γερμανική κατοχή.

Δεν είναι ότι Γλέζος είναι υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, το αντίθετο μάλιστα, αλλά πιστεύει σίγουρα στη σωστή νομική διαδικασία. Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες βλέπουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα που έχουν κυβερνήσει τη χώρα για τα τελευταία 40 χρόνια, και έχουν προκαλέσει το χάος της χώρας, συνεχίζουν να παίρνουν τη χρηματοδότησή τους, απολαμβάνοντας την προνομιακή πρόσβαση σε δάνεια, ενώ η διαφθορά πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε κρατικές προμήθειες είναι διαδεδομένη και λίγοι τιμωρούνται.

Ναι, κάποιοι άνθρωποι που έχουν σχέση με την Χρυσή Αυγή μπορεί πράγματι να είναι ένοχοι για ορισμένα εγκλήματα. Αλλά αυτό πρέπει πρώτα να αποδειχθεί στο δικαστήριο. Όπως η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την ελληνική αστυνομία διαπιστώνει, η Χρυσή Αυγή μπορεί να έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το τμήμα του κρατικού μηχανισμού. Αλλά ποιός προσφέρει σε ποιόν; Σύμφωνα με τον πρώην διπλωμάτη των ΗΠΑ και ειδικό πολιτικό Brady Kiesling, η κατάσταση είναι πολύ πιο περίπλοκη από ότι γνωρίζουμε.

Θα περίμενε κανείς ότι η αριστερή αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε περισσότερα πολιτικά κέρδη, αλλά θα πρέπει ακόμη να επιδείξει την αναγκαία πολιτική αφοσίωση για την ανάληψη των προβλημάτων της Ελλάδας. Η κατάσταση είναι απελπιστική και οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι.
Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί ένα κόμμα με ένα σκιερό παρελθόν πήρε 19.624 ψήφους (0,29% του εκλογικού σώματος) στις εθνικές εκλογές του 2009 και 426.025 ψήφους (7%) σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιουνίου 2012 στις Εθνικές εκλογές. Και η Χρυσή Αυγή μπορεί να ωφεληθεί ακόμα περισσότερο στις επερχόμενες αναμετρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, εάν η Ευρώπη εισέρχεται σε μια εποχή όπου κάθε χώρα, κάθε έθνος θα πρέπει να παλέψει γαι την σωτηρία του, δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι τα κόμματα που ανταποκρίνονται σε αυτό, βαδίζουν ζωηρά προς το κέντρο της πολιτικής σκηνής".

πηγή

1 σχόλιο:

  1. Παιδια θα χρειαστει μεγαλη προσοχη στιs 18 και 25 Μαϊου γιατι υπαρχει μεγαλοs κινδυνοs για νοθεια στιs καλπεs οι Σαμαραιοι και σια ειναι αδιστακτοι και επικινδυνοι και ικανοι για ολα μεγαλη προσοχη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών