Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουλίου 22, 2014

ΡΕ ΣΕΙΣ, Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ ΕΚΑΝΕ… ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ «ΧΟΥΝΤΑ». ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ…

images-1
Γράφει ο Αντίοχος.
Στο σούπερ-καθεστωτικό «Βήμα της Κυριακής», το κύριο άρθρο που υπέγραφε ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης, υπό τον τίτλο «Το ταγκό της δημοκρατίας», ασχολείτο –λόγω των ημερών- με την αποκατάσταση της μεταπολιτευτικής «δημοκρατίας» τους και κάκιζε όσους «ξεχνούν τα βασανιστήρια της χούντας» και άλλα τέτοια, άκρως… αντιστασιακά. Ιδού ένα μικρό δείγμα:
«Συμπληρώνονται τις ημέρες αυτές 40 χρόνια από την 24η Ιουλίου 1974. Την ημέρα εκείνη στρατός και λαός γύριζαν σελίδα στην Ιστορία της χώρας.
Με την πάροδο των ετών τα όσα δραματικά οδήγησαν στην.....
κατάρρευση της απριλιανής χούντας γίνονται ιστορικές αναμνήσεις που παίρνουν τις θέσεις τους στις βιβλιοθήκες της Ιστορίας.
Οι νεότερες γενιές συχνά αδιαφορούν για το παρελθόν και περιβάλλουν µε λήθη τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλε, λόγω αλλά συχνά και έργω, η χούντα της 21ης Απριλίου τον ελληνικό λαό. Όμως έθνη που στερούνται μνήμης δεν έχουν μέλλον.
Σήμερα πρέπει να θυμηθούμε…»
.
Να θυμηθούμε, λοιπόν, αξιότιμε κύριε Ψυχάρη. Και για να θυμηθούμε, παραθέτουμε μια φωτογραφία της εποχής, από την επίσημη επίσκεψη του κορυφαίου υπουργού του στρατιωτικού καθεστώτος, Ν. Μακαρέζου, στην Κίνα. Πίσω και δεξιά από τον υπουργό που… βασάνιζε τον ελληνικό λαό, είναι κάποιος φέρελπις νέος σημειωμένος με κύκλο. Ποιος να’ ναι άραγε; Πολύ σου μοιάζει Σταύρο Ψυχάρη… Μήπως είσαι εσύ; Ή κάποιος… σωσίας σου;
(ΥΓ) 1: Μπα, αποκλείεται να είσαι εσύ. Αφού εσύ ήσουνα… αντιστασιακός. Έτσι δεν είναι Σταύρακα;
(ΥΓ) 2: Λέτε να έχουν κάνει κανένα… φωτομοντάζ τίποτα… παλιοχουντικοί, για να εκθέσουν το… στήριγμα της «δημοκρατίας» μας; Καλού-κακού, ας εξετάσουν τη φωτογραφία ο «Παναθηναϊκάκιας» και οι αξιότιμες ανακρίτριες. Ποιος ξέρει, μπορεί να βγάλουν… λαβράκι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών