Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουλίου 01, 2014

Ισραηλινός πρέσβης στο «Βήμα»: Διατάξαμε την σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής για να σας εξαγοράσουμε


Ισραηλινός πρέσβης στο «Βήμα»: Διατάξαμε την σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής για να σας εξαγοράσουμε

Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στο ζητωμνημονιακό «Βήμα» ο απερχόμενος Ισραηλινός πρέσβης, Αριέ Μέκελ. Στην σύντομη συνδιαλλαγή με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας του ΔΟΛ, ο πρέσβης μίλησε για όλους και για όλα, αποκαλύπτοντας πολλά πράγματα για αυτούς που έχουν το κουράγιο να διαβάζουν ανάμεσα από τις γραμμές.
Ο Ισραηλινός πρέσβης αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις, οι οποίες «αναθερμάνθηκαν» τελευταία, αφού μετά από πολύ καιρό οι πολιτικοί των δύο χωρών συναντώνται σχεδόν ημερησίως. Η τελευταία φορά που είχε πάει Έλληνας πολιτικός στο Ισραήλ ήταν το 1990 με την επίσκεψη στην περιοχή του Μητσοτάκη και του Σαμαρά (οποία έκπληξις και «σύμπτωσις»…), ενώ πλέον οι επισκέψεις είναι συνεχείς.
Θυμίζουμε ότι ....
η ελληνοϊσραηλινή προσέγγιση είχε προπαγανδιστεί από τα γαλάζια παπαγαλάκια ως «όπλο» εναντίον της Τουρκίας, προκειμένου να χρωματιστεί πατριωτικά η εν λόγω λανθασμένη στρατηγική του Σαμαρά. Ο Μέκελ (ένα «ρ» παραπάνω και θα γινόταν Μέρκελ) διαλύει αυτές τις αυταπάτες, λέγοντας ότι η εν λόγω προσέγγιση δεν γίνεται εις βάρος της τουρκίας, αφού «το Ισραήλ θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις του με την τουρκία».
Όμως που αποσκοπεί αυτή η ελληνοϊσραηλινή προσέγγιση και στρατηγική συμμαχία; Ο πρέσβης είναι σαφής:
«Ισραηλινές εταιρείες αμυντικού υλικού, όπου η ΙΜΙ ή η Rafael θα ήθελαν να πωλήσουν στην Ελλάδα. Υπάρχει ενδιαφέρον για την αποκρατικοποίηση μονάδων των ΕΑΣ, είτε αποκλειστικά από ισραηλινές εταιρείες, είτε σε κοινοπραξία με ελληνικές»
«Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να αγοράσουμε τον ΟΠΑΠ ή το Ελληνικό, αλλά αυτό δεν συνέβη. Μια ισραηλινή εταιρεία αγόρασε όμως τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας που ασχολείται με το real estate. Άλλη εταιρεία ενδιαφέρεται για την αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ»
«Ισραηλινές εταιρείες πιστεύουν επίσης ότι υπάρχει αέριο στην Ελλάδα. Ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση, σε επίπεδο Πρωθυπουργού, άδεια για έρευνες φυσικού αερίου σε θαλάσσιες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα»
Όσον αφορά την σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής, ο Ισραηλινός πρέσβης σημείωσε ότι «πρέπει να εξάρουμε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης». Η συγκεκριμένη δήλωση του πρέσβη έρχεται να συμπληρώσει την παλαιότερη, προ διώξεων, διαταγή του Μοσέ Καντόρ προς την κυβέρνηση να αρχίσει την σκευωρία. Θυμίζουμε την διαταγή που είχε εκδώσει ο Μοσέ Καντόρ:
«Οι νεοναζί κερδίζουν πολλές πολιτικές νίκες και χρησιμοποιούν το δημοκρατικό σύστημα εναντίον των δημοκρατών. Η δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί και οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι πρέπει επειγόντως να δημιουργήσουν ένα πλάνο δράσης που θα περιλαμβάνει την δίωξη* των νεοναζιστικών πολιτικών κομμάτων, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα πριν να είναι πολύ αργά. Ελπίζουμε ότι το ελληνικό μοντέλο που περιλαμβάνει την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και την άρση της βουλευτικής ασυλίας για το κόμμα της Χρυσής Αυγής θα θεσπιστεί και αλλού στην Ευρώπη ώστε να αποτελέσει την βάση της ανακοπής των κινημάτων. Επιπρόσθετα πρέπει να έχουμε μια πολυεθνική και διεπιστημονική συζήτηση  σχετικά με το πώς μπορούμε καλύτερα να προστατέψουμε τις δημοκρατίες και τα έθνη μας. Είναι ανάγκη οι ευρωπαίοι ηγέτες και εξειδικευμένοι νομικοί να ενισχύσουν την υπάρχουσα νομοθεσία κατά του μίσους. Επίσης τα σώματα ασφαλείας να ενισχύσουν την επιβολή του νόμου και οι εκπαιδευτικοί να διδάξουν κατά του μίσους, της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας στις επόμενες γενιές. Πρέπει να ανακόψουμε την νεοναζιστική ορμή και να αντιστρέψουμε το ρεύμα μίσους που μαστίζει μέρη της Ευρώπης».
*Έχουμε υπογραμμίσει την λέξη “δίωξη” διότι στο κείμενο της δήλωσης του Καντόρ-το οποίο και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του EJC- η ακριβής λέξη είναι “proscription” η οποία  σημαίνει “προγραφή”. Η ίδια η λέξη προγραφή αποδίδεται στα λεξικά ως: H εξόντωση πολιτικών αντιπάλων στην αρχαία Ρώμη χωρίς δίκη αλλά μόνο με την ανάρτηση καταλόγου με τα ονόματά τους στην αγορά: Οι προγραφές του Σύλλα. 2. δίωξη, καταδίκη συνήθως πολιτικών αντιπάλων από μια εξουσία (καθεστώς, κυβέρνηση, διοίκηση κτλ.) χωρίς την τήρηση νόμιμων διαδικασιών: H κυβέρνηση κατηγορήθηκε για προγραφές των πολιτικών της αντιπάλων.
Φυσικά οι δικαιολογίες του πρέσβη περί «αντισημιτισμού», ώστε να εξάρει την υποταγή του Σαμαρά στις διαταγές του Μοσέ Καντόρ είναι τουλάχιστον φαιδρές, αφού στην Ουκρανία οι ίδιοι άνθρωποι αγκάλιασαν τους «νεοναζί» της πλατείας Μαΐντάν, γιατι εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα τους. Συνεπώς και οι διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής κινούνται ακριβώς στον ίδιο άξονα, αφού γίνονται γιατί απειλούμε τα ψηφαλάκια του Σαμαρά, που εξυπηρετεί τους υποψήφιους αγοραστές των δομών του Ελληνικού Κράτους. 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/israhlinos-presbhs-sto-bhma-diatajame-thn-skeuwria-enantion-ths-chrushs-aug#ixzz369ZwX2aR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών