Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Αυγούστου 31, 2014

Πρόταση της Νομοπαρασκευαστικήε Επιτροπής: "Να απαλλαχθούν από τις κατηγορίες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής..."

Το θλιβερό καθεστώς των Σαμαρά - Αθανασίου και με συνδαιτυμόνες τους επίορκους δικαστές ετοιμάζονται να αθωώσουν πανηγυρικά τη Χρυσή Αυγή και με δειλά - δειλά βήματα προετοιμάζουν την κοινή γνώμη.
Προκύπτει λοιπόν από τα νέα δεδομένα ότι Α. Ματθαιόπουλος και Μ. Μπαρέκας αφέθηκαν ελεύθεροι ώστε να.... μην είναι ΣΟΚ η απελευθέρωση όλων των διωκώμενων Εθνικιστών οσονούπω.
Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή προτείνει η στοιχειοθέτηση της κατηγορίας της "Εγκληματικής Οργάνωσης" στο νέο Ποινικό Κώδικα θα πρέπει να έχει ως προϋπόθεση το οικονομικό όφελος των κατηγορούμενων.
Κάτι τέτοιο βέβαια ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ στη δικογραφία εναντίον της Χρυσής Αυγής και σε περίπτωση που υιοθετηθούν οι προτάσεις - αλλαγές και ψηφιστούν, τότε οι κατηγορούμενοι Αρχηγός - Βουλευτές και στελέχη του Εθνικιστικού Κινήματος απαλλάσσονται πλήρως από όλες τις κατηγορίες και η πολιτική σκευωρία εκπίπτει και νομικά.

Διαβάστε τον τρόμο που έχει συνεπάρει το δημοσιογραφικό κατεστημένο από το ενδεχόμενο της πλήρης απαλλαγής των κατηγοριών της Χρυσής Αυγής από το iefimerida.gr:

Φωτιές ανάβει η πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για αλλαγές στο.....
άρθρα του Ποινικού Κώδικα που αφορούν τόσο στην κατάργηση των ισοβίων του ν.1608/50 περί καταχραστών, αλλά στο άρθρο 187 για την εγκληματική οργάνωση που θέτει ως προϋπόθεση για την στοιχειοθέτηση του αδικήματος τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους.
Το σκοτεινό σκεπτικό
Με άλλα λόγια, η τροπολογία που ετοιμάζεται, έρχεται να αλλάξει άρδην το σκηνικό για την τιμωρία των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Κι αυτό γιατί θέτει ως αναγκαία προϋπόθεση για την τιμωρία τους το οικονομικό όφελος. Προαπαιτούμενο δηλαδή που δεν υπάρχει στη δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.


Πρόκειται για αμνηστία
Η πρόταση αυτή, λένε εισαγγελείς και δικαστές, σε περίπτωση που υιοθετηθεί, ισοδυναμεί με αμνηστία για τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής οι οποίοι βαρύνονται με το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Και αυτό γιατί δεν θα μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα αφού δεν προκύπτει οικονομικό όφελος για τους κατηγορουμένους.


Χαράλαμπος Αθανασίου: Δεν δεσμεύομαι από τις προτάσεις
Κύκλοι του Υπουργείου πάντως, από την πλευρά τους σημειώνουν με νόημα, ότι οι προτάσεις των επιτροπών δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη και δεν είναι δεσμευτικές για τον Υπουργό. Με τον τρόπο αυτό αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η επίμαχη πρόταση να μείνει μόνο στα χαρτιά και να μη μπορέσει τελικά να περάσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών