Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 14, 2014

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ… ΑΡΑ (ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ) ΠΛΑΤΣΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

wpid-20140913082120

“Παραστατικά φαντάσματα” και εξαφάνιση των βιβλίων για την περίοδο πριν το 2007, όταν δηλαδή κεντούσαν οι Τσουκάτοι!
Εαν η εισαγγελέας διατάξει διασταύρωση των στοιχείων με τις προμηθεύτριες εταιρειες, τότε η τρύπα θα εκτοξευθεί στα ύψη.
Περίεργες “τρίπλες” για την απόδοση ευθυνών. Η ευθύνη για την απιστία, βαρύνει τον εκάστοτε υπεύθυνο δια το νόμο. Κοινώς, τον Γιώργο Παπανδρέου. Ε, ρε χαρές που θα κάνει ο Βενιζέλος… Εκτός αν εμπλέκεται κι αυτός στο “φάγωμα”… Πολλά τα λεφτά… !!!

Τι γράφει η Α. Ξυνού στην Ελευθεροτυπία:
Σε έναν ενδελεχή και άκρως λεπτομερειακό έλεγχο έχει επιδοθεί πλέον η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα, η οποία από τα μέσα περίπου του καλοκαιριού έχει στα χέρια της αντίγραφο του πορίσματος για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Το σχετικό αίτημα, προκειμένου η.....
Εισαγγελεία Πρωτοδικών της Αθήνας να λάβει γνώση των ευρημάτων της εταιρείας Ορκωτών Λογιστών «ΣΟΛ Α.Ε.», είχε σταλεί προς την επίμαχη εταιρεία εδώ και μήνες, από την αρχή σχεδόν αυτής της προκαταρκτικής έρευνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΣΟΛ παρέπεμψε τις εισαγγελικές αρχές προς το ΠΑΣΟΚ, καθώς το κόμμα ήταν αυτό που έδωσε την εντολή για τη σύνταξη του επίμαχου πορίσματος.
Τελικά, το περιβόητο έγγραφο έφτασε στην Εισαγγελία κάποια στιγμή τον Αύγουστο, ενώ ακόμη ένα αντίγραφο διαβιβάστηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, προκειμένου να λάβει γνώση και η Βουλή.
Αυτή, όμως, η εξέλιξη προκάλεσε επιπρόσθετους… πονοκεφάλους, αφού έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το πόρισμα για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό. Η εισαγγελική λειτουργός που εξετάζει κυρίως αν τελέστηκε το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης, θα πρέπει να πραγματοποιήσει περαιτέρω έρευνα για να καταλήξει σε επαρκή συμπεράσματα, αναφορικά ακόμη και με το εάν υπήρξε «τρύπα» στο λογιστήριο του ΠΑΣΟΚ και φυσικά ποιο είναι το ακριβές ποσό.
Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία ΣΟΛ έχει επί της ουσίας κάνει μία καταγραφή των παραστατικών και των εγγράφων που εντοπίστηκαν στο λογιστήριο του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να καταλήγει αν τα επίμαχα παραστατικά εκδόθηκαν ποτέ ή όχι. Ετσι -συνεχίζουν οι ίδιες πηγές-, για να μπορέσει η εισαγγελική λειτουργός να καταλήξει στο ενδεχόμενο ότι διαπράχθηκε κάποια αξιόποινη πράξη, θα πρέπει να επιχειρήσει -τουλάχιστον- τον εντοπισμό πιθανών παραστατικών από τις επιχειρήσεις, οι οποίες συνεργάστηκαν με το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξαλειφεί η πιθανότατα κάποια τιμολόγια απλά να χάθηκαν ή να καταστράφηκαν.
Το έργο της εισαγγελέως προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολο και χρονοβόρο, αλλά όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι ίδιες πηγές «το ΠΑΣΟΚ αποτελεί μία Ανώνυμη Εταιρεία και ως τέτοια θα ερευνηθεί». Πάντως, νομικοί κύκλοι που έχουν γνώση της υπόθεσης υποστηρίζουν ότι ακόμη και σε περίπτωση που εντοπιστούν οικονομικές «ατασθαλίες», το να εντοπιστεί ο φυσικός ή ηθικός αυτουργός ενδεχόμενου εγκλήματος θα πάρει χρόνο: «Το πιθανότερο είναι -εφόσον υπάρξουν επαρκή στοιχεία- να ασκηθεί ποινική δίωξη, αλλά και πάλι δεν θα είναι προσωποιημένη, αλλά παντός υπευθύνου. Το ποιος ή ποιοι θα αποκτήσουν την ιδιότητα του κατηγορουμένου θα αποφασιστεί από τον ανακριτή, αφού σε ένα κόμμα πολλοί μπορεί να ήταν οι υπεύθυνοι των οικονομικών ή έστω να είχαν “κλειδί” του λογιστηρίου».
Μπορεί η Δικαιοσύνη να μην έχει καταλήξει ακόμη σε πιθανούς υπόπτους, πάντως στο ΠΑΣΟΚ η αντιπαράθεση για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου. Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη διαμηνύσει ότι θα φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλος, με δημοσιεύματα του Τύπου να αναφέρονται σε διάφορα πορίσματα ορκωτών λογιστών -κυρίως για την περίοδο 2007-2011- κατά τα οποία η «μαύρη τρύπα» του κόμματος φέρεται να υπερβαίνει το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαριλάου Τρικούπη, προφανώς επιχειρώντας να κρατήσει και ισορροπίες για να μην υπάρξει αντίκτυπος στην εύθραυστη συγκυβέρνηση, έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι το πρόβλημα δεν είναι εσωκομματικό, καθώς η υπόθεση του ΠΑΣΟΚ δεν διαφέρει με τις περιπτώσεις και άλλων κομμάτων, «που κουβαλάνε το βάρος ενός πολύ μεγάλου χρέους και δανεισμού», προσθέτοντας ότι «υπάρχει πλήρης διαφάνεια» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Υ.Γ. Τώρα εγώ ο κακοπροαίρετος γιατί θυμάμαι πως στις 11 Δεκεμβρίου 2009 στο CNBC ο Παπανδρέου συκοφαντούσε τους Έλληνες στο εξωτερικό; Την κρίσιμη στιγμή που είχαμε βγει στη γύρα για δανεικά μιλούσε για “συστημική διαφθορά από την κορυφή μέχρι τον πάτο”… Δείτε: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών