Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015

Οι αληθινοί παρακρατικοί «αντιφασίστες» και η αντισυστημική Χρυσή Αυγή


Οι αληθινοί παρακρατικοί «αντιφασίστες» και η αντισυστημική Χρυσή Αυγή

Τα αίσχη του Σαββάτου, με τους παρακρατικούς αντιφασίστες να εξευτελίζουν τις αστυνομικές δυνάμεις, αποτελεί πηγή διδαγμάτων. Ας ξεκινήσουμε με μια υπόθεση εργασίας: Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι κάποιο αριστερό κόμμα διοργάνωνε συγκέντρωση το περασμένο Σάββατο και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διοργάνωνε αντισυγκέντρωση. Ας υποθέσουμε, επίσης, ότι οι Χρυσαυγίτες έκαναν πορεία προκειμένου να «συναντήσουν» την αριστερή συγκέντρωση. Στη συνέχεια, να φωτογραφίζονται μαζί με τα ΜΑΤ και κατόπιν με σπρέι να έγραφαν εθνικιστικά συνθήματα πάνω στις κλούβες.
Φανταστείτε τι θα έγραφαν οι συστημικές φυλλάδες: «Αίσχος! Επετράπη παράνομη φασιστική αντισυγκέντρωση, η οποία είχε σκοπό να......
επιτεθεί στη νόμιμη αριστερή συγκέντρωση», «Απροκάλυπτη συνεργασία των φασιστών με τα ΜΑΤ. Όχι μόνο φωτογραφιζόντουσαν παρέα, αλλά σε μια επίδειξη παρακρατικής δύναμης έγραψαν συνθήματα πάνω στις κλούβες των ΜΑΤ» κλπ. Ας δούμε, όμως, τι συνέβη στην πραγματικότητα το περασμένο Σάββατο. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είχε προγραμματισμένη εκδήλωση μνήμης για την τραγική επέτειο των Ιμίων.
Κάποιες οργανώσεις-σφραγίδα, εκ των οποίων ορισμένες καθαρά και ξάστερα μιλούν για εξόντωση των φασιστών, δίχως τον παραμικρό ενδοιασμό και χωρίς καμία «θυματοποίηση των φασιστών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», διοργάνωσαν αντισυγκέντρωση. Ας δούμε πως περιγράφει την πορεία τους η «Εφημερίδα των Συντακτών» (γνωστή και ως εφημερίδα των φωτομοντάζ): «Το σώμα της πορείας παρέμεινε για περίπου μία ώρα μπροστά στον φραγμό των λουλουδάδικων, χωρίς να σημειωθεί η παραμικρή ένταση. Αρκετοί διαδηλωτές μάλιστα πέρασαν και πίσω από τις κλούβες και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τα ΜΑΤ, ενώ άλλοι έγραψαν αντιφασιστικά και αντικατασταλτικά συνθήματα με σπρέι πάνω στις παρατεταγμένες κλούβες! Η πορεία συνεχίστηκε μέχρι τα Προπύλαια, όπου και κατέληξε. Κάπως έτσι εγκαινιάστηκε επιτυχώς ένα νέο, διακριτικό δόγμα αστυνόμευσης, καθώς επίσης αποδείχτηκε περίτρανα η ικανότητα μιας αντιφασιστικής πορείας να φροντίσει για την ασφάλειά της μέσω αποφασιστικής περιφρούρησης».
Αυτά για να βλέπουν όλοι ποιοι είναι οι πραγματικοί παρακρατικοί και οι χαϊδεμένοι του καθεστώτος. Όσο για τους αστυνομικούς που ανέχτηκαν τον απόλυτο εξευτελισμό, φωτογραφιζόμενοι μ’ αυτούς που τους θεωρούν χοιρινό κρέας, τους πετάνε μολότωφ και βλέποντας ακίνητοι σαν αγάλματα να τους λερώνουν με συνθήματα τα οχήματά τους, θα είναι οι ίδιοι οι οποίοι θα δείχνουν την βία και την αυθαιρεσία της κρατικής καταστολής σε βάρος του Λαοφιλούς Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, όποτε θα τους δίνεται η ευκαιρία. Όσο για τα υπόλοιπα που γράφει η συγκεκριμένη φυλλάδα, ότι στην εκδήλωση των Ιμίων παρέστησαν 800 (!) άτομα, ένα από τα δύο συμβαίνει: Ή ο συντάκτης του κειμένου έχει σοβαρό πρόβλημα με την αριθμητική ή απλώς λέει συνειδητά ψέματα. Όταν, μάλιστα, γράφει για «συμμετοχή περισσότερων από 5.000 αντιφασιστών», την στιγμή που δεν ξεπέρασαν τις μερικές εκατοντάδες, είναι ολοφάνερο ότι εκτός από φωτομοντάζ η συγκεκριμένη εφημερίδα ειδικεύεται και στην αφαίρεση ή στην πρόσθεση πλήθους, ανάλογα με την περίπτωση.
Όπως και να έχει, οι εκδηλώσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, καθώς φυσικά και η νόμιμη πολιτική της δράση, θα συνεχιστούν όσο κι αν ενοχλούνται η κυβέρνηση, τα υπόλοιπα συστημικά κόμματα, ο καθεστωτικός Τύπος και οι παρακρατικοί συνφωτογραφιζόμενοι με τα ΜΑΤ.            

Γιώργος Μάστορας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών